Sorry!

Blog layout under construction. Be patient!

Ice-cream shoes, part 2


Olisin saanut nämä jo tähän pisteeseen muutama päivä sitten, mutta kun puolet tavaroistani on hylättynä pahvilaatikoihin porukoitteni nurkkiin, koska meillä ei ole yhtään tilaa. Muun muassa hiekkapaperinikin majailee samaisissa pahvilaatikoissa. Piti ostaa lisää, koska vanhempani asuvat 100 km päässä. Enkä viitsi maksaa 36 € palasta hiomapaperia.

Eniveis... Kermavaahdon tekeminen oli aivan uusi juttu. Tähän käytin uunissa kovetettavaa Sculpey Ultra light -massaa. En omista kermavaahtopursotinta, joten piti hetken miettiä, kuinka saan massasta kermavaahtomaisen näköistä. Laatikoistani löytyi vanha lasten viivotin-piirtotyökalu (miksikä näitä sitten sanotaankaan...), jota päätin kokeilla. Ja se toimi yllättävän hyvin. Massaa vaan tietty määrä ja läpi vaan! Sitten uuniin (130°C, 15min)


Koska kengän kärkiosa ei ole aivan tasainen ja "kermavaahdot" ovat näin isot, hioin niitä vähän pohjasta kaarevammiksi. Olisin tarvinnut hieman karkeampaa hiomapaperia kuin P240. P180 olisi ehkä ollut parempi. Seuraavaksi vähän ruskeaa...


I would have gotten these much earlier to this point, but most of my stuff is laying abandoned in the boxes at my parents house, 'cause we don't have any room for them. My sanding paper is there too among other things. I had to buy more, since my parents live 100 km away and it costs 36 € to get there and back. Cheap, huh?
Anyways... Making whipped cream from Sculpey ultra light was a new thing for me. I don't have any piping tube so I had to contemplate other options. I found this children's ruler-drawing tool (whatever it's called...) which I decided to use. It worked surprisingly well! After squeezing the clay through the star (this sounds so wrong... :D) I baked the clay in the oven (130°C, 15 min).
Because the top of the shoe is not exactly straight I had to grind the bottom of the whipped cream a bit. I would have needed a bit rougher sanding paper than P240. I guess P180 would have been better.

Comments