Sorry!

Blog layout under construction. Be patient!

A lot of talk about a little box

Muutamia vuosia takaperin ostin tämän pienen metallisen laatikon Tarjoustalosta.
Moni naureskelee pienelle laatikolleni, kunnes viimein tulee tilanne, jolloin naureskelija sitä tarvitseekin. Ja näin on käynyt usein. Milloin onkaan päänsärky, housut hajoavat, silmiä kirvelee, sattuu haaveri, tarvitaan pikkukolikoita tai tampooni unohtui… Rannalla, koulussa, kaupungilla, töissä, bilettämässä… Laatikko on mitoiltaan n. 10 x 6 x 2 cm. Näin pienellä tilankäytöllä voi varautua vaikka mihin!
I bought this box couple of years ago. Many find my little box full of utensils rather funny, ‘till they need it. This happens frequently. Whether it’s headache, ripped pants, small cuts, you’re in need of small coins or you forgot to take a tampon with you etc… At the beach, school, work, out at the town, partying… Measurements approx. 10 x 6 x 2 cm.


Laatikko sisältää / The box contains:

Lääkkeet / Meds
Aspiriini 1-2 tablettia / aspirin1-2 pills
Burana 1-2 tablettia / ibuprofen 1-2 pills
allergialääke 1-2 tablettia / allergy medicine 1-2 pills
silmätipat 1 pullo / eyedrops 1 bottle
Strepsils 1 tabletti / 1 pill

Ompelutarvikkeet / Sewing equipment
ompeluneula / seaming needle
hakaneula / safety pin
pätkän lankaa / short piece of thread
harsinneula / darning needle

Sekalaista / Miscellaneous
tampooni / tampon
n. 7 € (erikokoisina kolikoina) / coins, approx. 7 €
vessapoletti / token for public toilet
pinni / hair grip
ponnari / bobble
pumpulipuikko / cotton stick
laastareita / band-aids

 


Minun päänsärkyihini ei pahemmin burana tehoa, joten aspiriini kulkee mukana, mutta koska on ihmisiä, jotka pelkäävät aspiriinin käyttöä syystä tai toisesta, kuljetan heitä varten buranaa. Särkyinen kaveri on huono kaveri.
I carry aspirin for my headaches, but some people don’t use it for various reasons I carry some Burana (=ibuprofen) with me too. Cranky friend is not much fun.


Tunnen monia astmaatikkoja ja allergikkoja. Itsekin olen muutamille jutuille allerginen ja allergiakohtauksen iskeminen ei ole mukavaa. Kuljetan myös joskus Roottoria julkisilla kulkuvälineillä (vanhemmilleni, hoitoon tai lääkäriin), ja jos joku kissa-allerginen sattuisi valittamaan, voisin tarjota tälle allergialääkkeen. Allergialääke sopii myös ensiavuksi ampiaisten pistoksiin.

I know many people suffering from asthma or allergies. I too am allergic to a couple of things and I know that allergic reactions aren’t fun. And as I carry Roottori sometimes with me on public transportation, I can offer allergy medicine if there’s someone suffering from (and complaining about) cat allergy. You can also use allergy medicine as first aid for wasp stings.


Silmätipoilla et pelkästään kosteuta kuivia silmiä, vaan voit myös huuhdella likaisen haavan. Kaaduin kerran kun olin viemässä Roottoria rokotettavaksi. Kissa parka ei tykännyt heilahduksesta, mutta vielä vähemmän tykkäsivät housuni ja polveni. Tällaisina aikoina olen kiitollinen lootalleni.
Eye drops can be used for cleaning dirty wounds also. I once fell and hurt my knee when I was getting Roottori to a vet and I was so glad that I had eye drops and band-aids with me. I could just clean and cover the cut while waiting the tram.


Hakaneulalla paikkaa nopeasti monta asiaa, mutta jos ei halua vahingon suurentuvan tai hakaneula ei pidäkään, niin lanka ja neula ovat lyömätön ensiapu. Harsinneula on laatikossa vain, koska harrastin yhteen aikaan kutomista ja otin usein kutomukseni matkalle mukaan. Mutta, koska se ei tilaa paljon vie, niin olkoon siellä edelleen.

With a safety pin you can fix a lot of things quickly. But if you don’t want the cut to enlarge or you can’t insert safety pin for whatever reason, a needle and a thread are the invincible rescuers. Darning needle is a must if you knit.


Kuinka usein on käynyt niin, että vessassa huomaat, ettei sinulla olekaan vaihtotampoonia/sidettä mukana? Ei varmaan usein, mutta on tälläkin muutamien tyttöjen päivä pelastunut.
How many times have you noticed at the public toilet that you forgot to take a spare tampon/sanitary towel with. Well, not many times I imagine. But my spare tampon has saved a couple of girls’ day.


Milloin missäkin käyvät vain 1 tai 2 € kolikot, milloin 20 snt kolikot (automaatit, vessat, uimahallin fööni, säilytyslokerot)… 7 € on myös hyvä varasumma. 7€ ostat kaksi kertalippua Helsingissä / suklaapatukan ja 0,5 l juoman / mäkkiaterian / jne… Pieni summa jolla pääsee liikkumaan tai ostaa jotain pientä syötävää kun verensokeri laskee liian alas. Vessapoletilla säästät sen muutaman euron julkisissa vessoissa.
Vending machines, public toilets, safety boxes, public swimming pool's hairdryer… They all need different kinds of coins to work. Somewhere it’s 1 €, elswhere it’s 20 snt. 7 € is also a good amount of money. You can buy two travel tickets in Helsinki / a chocolate bar and a 0,5 l cola / a meal from McDonalds / etc.


Ponnaria ja pinniä tarvitsee aina silloin kun niitä ei ole mukana. Puolet ponnareistani on päätynyt kavereilleni.
Hair grip and a bobble are always needed when you don’t have them. Half of my bobbles has ended up on my friends’ hair.

Ja viimeiseksi tärkeimmät – laastarit. Mielellään erikokoisia.
And for the last but not least – band-aids. Preferably different sizes.

 

Nyt kaikki tekemään oma pikkuinen ensiapupakki! :) Valitse niin pieni purkki, että se varmasti kulkee aina mukana. Hyviä paikkoja metsästää omaa boksia on esim. Day, Anttila, Primavera tai Tarjoustalo. Jos teet tällaisen tai sinulla on jo, olisi kiva kuulla, mitä laatikkoosi päätyi.
Now, everyone, go make your own little first aid kit! :) Choose as tiny box as possible, so that you’ll for sure take it with you everywhere. If you make your own I’d love to know what you put in yours and what does your casing look like!

 

Comments