Step by step drawing: VISKI


Heippa vaan taas! Kaikkialta se inspiraatio voikin iskeä. :) Tällä kertaa se pomppasi Aluehallintavirastolta. Googlatkaa vähän tai muistutelkaa itseänne tuolta englannistoksesta, jos ette vielä keksineet, mistä on kyse. 
Kohusta on jo jonkin aikaa, mutta kuten jo varmaan olenkin maininnut, käyn vähän hitaalla piirtämisen kanssa.


Hello again! It's funny where the inspiration might strike from. This time I was inspired by our Regional State Administrative Agency that forced the "Beer and Whiskey expo" to drop out the word whiskey from its name. It was also reported that they forbade some Finnish bloggers to write about whiskey, if it had something to do whit Beer and Whiskey expo. Google for more about this nonsense. 
They're afraid that seeing the word whiskey or any kind of alcohol advertising makes people drink more. I saw whiskey all over the Internet after this incident and I still don't want any. :D
Anyway, let's cut to the chase.Aina ei luonnokset ole kaikkein esittelykelpoisimpia, mutta eniveis... Vasemman puoleinen on vähän hahmotelmaa siitä, mitä oikein haluan ja miten sen ehkä voisi piirtää. Ilmapallotissiiit!
Oikealla on sitten korjattu ne pahimmat anatomiavirheet jne. Sitten kun se on tussattu niin skanneriin ja photariin vaan.


Not all sketches are meant for viewing. I wanted to show this to you anyway. The one on the left is a really rough sketch that tells me what to do (Or not to do. For example those balloon boobs), which way to go with this drawing and what should I focus on.
After inking and cleaning up I scanned my work.

Harmaa pohja. Ääriviivat sekä alla, että päällä. En muista enää mikä järki.

Gray base. Outlines on top of it and under it. I can't remember why exactly...


Varjostukset. Tykkään varjostaa mustavalkoisena, mutta värien laittaminen tähän päälle on yhtä tuskaa.

Shades. I love shading bw but it's pain in the arse to colour it.

 

Tasaiset värit. Layerit asetettu multiply, overlay ja soft light säädöile aina tarpeen mukaan (=mikä näyttää parhaimmalta). En osaa photaritermistöä suomeksi, joten koittakaa kestää.

Base colours on their own layers set on multiply, soft light and overlay. Just go for whatever you think looks the best.


Jack Daniel's -logo lainattu netistä. Pahoittelen, etten katsonut mistä. En yleensä varastele näin.
Logoa on väännelty ja käännelty skew, warp ja perspective (näihin pääset käsiksi ctrl+t) työkaluilla, sekä liquifylla, jotta se asettuisi paitaan realistisemmin. 

I borrowed... Yeah, well, stealed, the Jack Daniel's logo somewhere from the Internet. I usually don't do things like this.
I used warp, skew and perspective tools (you can find them by klicking ctrl+t), and also the liquify tool to make the logo to set more realistically on the shirt.


Ekstra valoja ja ääriviivoille hieman sävyä paikkapaikoin. Ihan vaan valkoista lisätty ääriviivojen viereen omalle layerilleen. Hiusten valo taitaa olla kahdella layerilla valkoista, joista toinen layer overlay ja toinen soft light, jos muistan oikein.

Some extra lights and some hue to the outlines. I added pure white next to the outlines. Light on the hair: white on 2 layers, one set on overlay and the other set on soft light.


Tämä ei nyt ollut mikään täydellinen selostus koko prosessista ja tutoriaaliksi en tätä menisi kutsumaan, mutta ehkä se antaa edes vähän uusia näkökulmia ja vinkkejä tai on edes kiinnostava.
Toivottavasti nyt tätä katsottuanne tekee kauheasti mieli VISKIÄ!

This is not a tutorial or even a full description of the process, but hopefully you'll find this helpful or at least intriguing.
Whiskey, anyone?


Comments

  1. Upeaa jälkeä! :) olet taitava! Vitsi ku ittekki oppis käyttää photaria, kielimuuri.. -_-' englanti kun ei koskaan oo kuulunu niihin vahvimpiin lajeihin! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kyllähän photarin saa suomeksikin ja kokeilemalla oppii. :) Ite vaan tykkään pitää ohjelmat ja pelit enkuks kun oon tottunu.

      Delete

Post a Comment