EAT Helsinki!En ole mikään ruokabloggaaja, mutta ehkä tämän voi laskea tapahtumiin, kulttuuriin ja lifestyleen. 
Vielä ensiviikon torstaihin saakka on mahdollista syödä Helsingissä 45:ssä ravintolassa kympillä (tiettyjä tarjouksia) SYÖ Helsinki! -tapahtuman vuoksi. City-lehdestä löytyy ravintolalista tarjouksineen.

Me päätettiin miehekkeen kanssa kokeilla jotain uutta paikkaa eilen, kun nyt halvemmalla kerta saa. Valinnaksi osui La Famiglia, Stokkan kupeesta, oman pitsanhimoni takia.
Paikalle tullessamme, meille sanottiin, että paikkaa joutuu odottamaan 10-15 minuuttia, joten siirryimme baarin puolelle odottamaan ja tilasimme teet. Tavallista Lipton roskaa kahdelle maksoi n. 7€. Emme kerenneet juomaan teetämme ennen kun meitä jo tultiin hakemaan. Ei siis mennyt varmaan edes kymmentä minuuttia.

Paikka oli muuten ihan nätti ja siisti, mutta se osio, jonne meidät sijoitettiin oli vähän käytävämäinen, ahdas ja ei niin kauhean tunnelmallinen. Sain tuijottaa mieheni takana näkyvää toilet-kylttiä ja varauloskäyntiä.

La Famiglia: an ugly lamp
La Famiglia: way too small table for all this clutter.

Ruokaa saimme odottaa miehekkeen laskujen mukaan yli tunnin. Tämä osin varmaan johtui itse tarjousviikosta, mutta esim. tarjoilija olisi voinut varoittaa etukäteen.
Minä tilasin Pizza bresaolan: bresaolaa (ilmakuivattua kinkkua), mozzarellajuustoa, terttutomaatteja ja rucolaa. 

La famiglia: Pizza bresaola

Pitsa ei mahtunut kunnolla lautaselle, josta on pakko antaa miinusta. Tykkään siitä että ruoka ei hipsi pöydälle.
Pitsa ei myöskään oikein maistunut kauheasti miltään. Kinkku oli ihan hyvää ja helposti leikkautuvaa, mutta aika mautonta. Pitsan pohja oli... Nahkea? Lievästi kumimainen, mutta ainakin tarpeeksi ohut. Ei siis oikeasti normaalihintansa, eli 16,20 €, arvoinen. Tilasin samanlaisen pitsan joskus Leonardossa ja se oli oikeasti hyvää ja normaalihinnaltaan euron halvempi.


Jälkkärillekkin jäi hyvin tilaa, mitä ei yleensä tapahdu. Tilasin siis Banana ice cream and macarons (n. 9€): banaanijäätelöä, macaronseja, mansikoita ja paahdettua valkosuklaata. Halusin kokeilla mille macaronsit maistuvat. Eivät tehneet minuun vaikutusta. Toisaalta, en ole ylttiömakean ystävä.

La Famiglia: banana ice-cream and macarons

Laskuakin sai odotella tovin. Laskusta oli unohtuneet juomat, mutta ei tällä kokemuksella halunnut huomauttaa asiasta. Jos paikka olisi ollut hyvä, ja meillä olisi aikeita tulla takaisin, olisin tietenkin huomauttanut ja maksanut.

Ei siis kyllä olla menossa toiste. Ei sillä että kokemus olisi ollut niiiin hirveä, vaan siksi, että Helsingissä on monta paljon parempaa paikkaa. Näistä mainittakoon vaikka jo edellä mainitsemani Leonardo (Makkaratalo) ja sen lisäksi Virgin Oil (Vanhan ylioppilastalon kupeessa), Ukko-Munkki (Munkkinimi) ja Grand Shanghai (Aikatalo). Näissä paikoissa on palvelu toiminut, ruoka ei milloinkaan ole ollut pahaa tai mautonta ja tunnelmaa ei ole pilannut vessakyltit.

Leonardossa olemme käyneet vain kerran. Molempien ruoka oli ihan hyvää ja täyttävää. Paikka oli valoisa ja mukava. Tästä ei valitettavasti ole kuvia, mutta kuvitelkaa ylempi pitsa 10 krt herkullisempana.

Virgin Oilissa on synkeähkö, mutta mukava tunnelma ja palvelu pelaa. Ruoka on aina ollut hyvää ja olen uskaltanut tilata eri ruokia. Minä siis tilaan yleensä normaalisti uusissa paikoissa turvallista kanaa ja vanhoissa paikoissa jämähdän kerran hyväksi todettuun ruokaan, mutta Virgin Oilissa olen aina uskaltanut kokeilla uutta.
Mieheke tilaa aina tattirisottoa, koska "se on niin hyvää".

Virgin Oil.These two pictures are from my b-day :)
Virgin Oil.

Ukko-Munkki on mukava lähibaari-ravintola, josta saa mielestäni Helsingin parhaan hampurilaisen. On siis vaikea tilata täälä mitään muuta kuin Jättiburgeri. Hampurilaisen lisukkeena tulee ranskalaisia, coleslaw ja dippi oman valinnan mukaan (jos muistaa valita). Ennen coleslawn tilalla oli ihan tavallinen punasipulinen salaatti, joka mielestäni oli parempi. Annos on muuttanut muotoaan moneen otteeseen (varmaan sen mukaan, mitä keittiössä milloinkin on?), mutta se on aina ollut hyvää. 

Burger from Ukko-Munkki. It tastes better than it looks in this photo that my boyfriend took.
 
Grand Shanghaista en voi muuta sanoa kuin sitruunakana. 
Aaaah... Muulla ei väliä.
Onhan ne muutkin ruoat ihan hyviä, mutta tästä tuli niin iso rakkaus, etten halua tilata muuta.

Grand Shanghai: lemon chicken <3 The other plate has somekind of mushrooms and meat.


Sitten vielä voisi mainita Kuurnan (Kruununhaka), jossa olen käynyt vain kerran isommalla porukalla. Menu vaihtuu kahden viikon välein ja sisältää paljon kotimaisia raaka-aineksia. Täytyy käydä sielä uusiksi, jotta siitä voi sanoa mitään tarkempaa. Siitäkään ei valitettavasti ole kuvia.


Eat.fi, jolla ei tämän tapahtuman tai omien ruokapaikkamieltymisteni kanssa ole mitään tekemistä, on hyvä paikka löytää ravintoloita ja ruokapaikkoja näin muuten.
Translation:

I'm not a food blogger but I think this goes under cultural events and lifesty.
So, if you're in Helsinki right now you have the opportunity to participate in EAT Helsinki!-happening. It means  that 45 restaurants offer (specific) meals costing only 10 €.

Yesterday we decided to check out place called La Famiglia, located near Stockmann. 
I'll just summarise the Finnish text: It wasn't worth the time - we waited a little over an hour for our food which wasn't even that good. The pizza that I ordered didn't have much flavour and the pizza bottom was a bit rubbery. The cost is normally 16,20 € and it definitely isn't worth paying that much. I don't know if the delay was because of the event but the waitress could have told us that it'll take so much time.

The place wasn't that bad, but we'll not be wasting our time there in the future because there are several better places in Helsinki. Couple of my favorites are Leonardo, Virgin Oil, Ukko-Munkki (it has the best burger in whole Helsinki) and Grand Shanghai (ah, the lemon chicken...). Kuurna is also a very good little place. But I've only been there once with a bigger group.

This doesn't have anything to do with the event or my favorite dining places but if you're in Finland I recommend you to use Eat.fi, it's a great way to find decent restaurants.

Comments