The World of Ms. GötaHelsingistä löytää mitä erikoisempia paikkoja, jos vaan jaksaa mennä hieman Forumia ja Kamppia pidemmälle.
Keskiviikkona piipahdimme antiikkiliike Götan Maailmassa, Helsingin Ullanlinnassa. Kyseessä ei ole ihan mikä tahansa antiikkiliike perus mummokuppeineen ja lamppuineen, vaan hieman erikoisempaan esineistöön keskittynyt putiikki. Sain luvan ottaa kuvia liikkeessä, mistä intoutuneena päätin jakaa teillekin kokemaani ja näkemääni.


There are curious places in Helsinki which you'll only be able to find if you dare to venture further than Kamppi or Forum.
On Wednesday we visited an antique store Götan maailma (The World of Ms. Göta), located in Ullanlinna, Helsinki. It is not just a regular antique store with granny's old cups and lampshades - it is an antique store specialized in curious antiques. They were kind enough to let me take pictures, which I'm now going to share with you.


Liikkeessä ei todellakaan tullut tylsää. Löysin aina jotain uutta ja kiehtovaa katsottavaa paikasta, jota olin jo katsellut tovin aiemmin. Täytetyt reppanat tuijottelivat joka puolelta ympäriltä lasisilmillään ja vanhojen kirjojen tuoksu täytti sieraimet.
Heti kun minulla on rahaa ja tilaa sisustaa, lähden etsimään sisustusesineitä "Göta-neidin kotoa".
  

No matter how much and carefully I looked, new things which I hadn't noticed before kept appearing into my sight. Poor little mounted things glared at me from every direction and the smell of an old paper filled the air.
As soon as I have money and space to decorate I'll revisit "the magical living room of Ms. Göta".
 

Comments

 1. Tästä on tullut muutamassa muussakin blogissa nähtyä kuvia, mutta aina kyllä jaksaa säväyttää! Aivan mahtavan näköinen putiikki :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niimpä. :) Liikkeen omistajalla on kyllä hyvä maku.

   Delete
 2. Waude mikä paikka! Olispa siistiä päästä käymään tuolla. Tulis kyllä varmaan hirmu hinku raahata kaikki vähänkin erikoisemmat kamat kotia.. Oliko liikkeessä minkälainen hintataso?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hintataso on tosi suolainen, mutta ymmärtäähän sen kun kyseessä on kuitenkin antiikki. Nyt jos käy niin monet tuotteet ovat roiman alen alla, koska liikevaihtoa syö julkisivuremontti.
   Mä niiin olisin voinut kotiuttaa yhden kissantaljan (missä mä sitä muka säilyttäisin?) ja avokki löysi jonkin 1800-1700 -luvun puukantisen raamatun, joka oli kiertäny ympäri maailmaa ja täys saarnamerkintöjä, muistokirjotuksia ja muuta jännää. 50% alesta huolimatta kirja oli jotain satasen tienoilla, jos muistan yhtään oikein.

   Delete

Post a Comment