I wish...


25-vuotissynttärit lähestyy ja mulle on kuulemma vaikea keksiä lahjoja. Mitä ihmettä?! Mä keksin itselleni vaikka mitä! Rakastan erilaisten listojen laatimista niinpä teinkin sitten listan niistä asioista, joiden saaminen saisi nyt sukat pyörimään jaloissa.
Koska en oikeastaan odota kenenkään hankkivan minulle synttärilahjoja, paitsi Taan, niin hommaan suurimman osan näistä ennemmin tai myöhemmin itse, elleivät ne sitä ennen kerkeä katoamaan kaupoista tai ellen ole keksinyt jotain muuta tilalle.
Kuvat on otettu ympäri internettiä, eli eivät ole omia. • A3 skanneri. En löydä mistään kohtuuhintaista (alle 500€)! Käytettykin kelpaa. Tälle on nimittäin huutava tarve! Tai jos löydät paikan, josta näitä saisi, mutta et ole valmis tuhlaamaan minuun niin isoa summaa, niin anna vaikka hieman rahaa ja kuljetusapua.
 • Pantone Universe metallilaatikot väreissä harmaa ja ruskea. Näitä myy esim. Vepsäläinen ja Primavera Interiors. Hinta ~20€.
 • The Nightmare Before Christmas villapusero (koko S). 60€ EMP. Empillä on kaikkea muutakin kivaa, mutta jos tämän saan, heitän ainakin 2 kauhtunutta vanhaa villapaitaa menemään.
https://www.etsy.com/listing/204793132/swallows-are-so-cliche-dodo-tattoo?ref=shop_home_active_15 https://www.etsy.com/listing/204793132/swallows-are-so-cliche-dodo-tattoo?ref=shop_home_active_15
https://www.etsy.com/shop/skullery?ref=l2-shopheader-name
 •  Eläinten kallot, sarvet tai kalloreplikaatit. Esim. Sculleryltä saa hienoja replikaatteja. Minulla on jo yksi kissan kallo tuolta, mutta haluaisin muitakin kalloja. Hintaan tulee taas postit lisäksi, mutta tulliin ei viime tilaukseni ainakaan jäänyt.
http://blackphoenixalchemylab.com/shop/
 • Black Phoenix Alchemy Lab hajusteet. Nämä vaikuttavat niin ihanilta! Kategorioita, josta voisi löytyä minulle parhaimmat ovat Mad Tea Party, Neil Gaiman tai The Last Unicorn. Tutustumispakkauksetkin kiinnostavat.
 • Design House Stockholm Block -valaisin. Vaikka Harri Koskinen tuntuukin vievän kaikilta muilta muotoilijoilta työt, niin en vaan voi kieltää ettenkö haluaisi tuon valaisimen. Se on lokakuun loppuun saakka alennuksessa 125€ (normaalihinta: 215€) Stockmannilla.
 • Pieni fööni. Niin pieni kun vaan löytyy.
 • Sivellinkynä. Se on tällainen sutimainen vekotin, jossa on säiliö. Esim. Suomalaisesta Kirjakaupasta löytää näitä.
 • Lautapelejä: Machi Koro, Discworld - Ankh-Morpork ja Talisman - Woodland. Tai muutaman kympin lahjakortti Poromagiaan tai Lautapelit.fi:lle niin voin itse hakea.
 
 • Valopöytä. Esim. Autograph A4 tai A3. Sellaisen saa Temperasta 189-309€.
 • Kolmijalka Canon Eos 500D kameralle. Mielellään ei mitään tarjoustaloroskaa, kiitos, sillä en haluaisi riskeerata kameraani.
 • Samaan edellä mainittuun kameraan lisää sopivia objektiiveja ja salama. Esim. Sigma valmistaa Canonin kanssa yhteensopivia objektiiveja, jotka maksavat paljon vähemmän kuin Canonin omat. Käytetytkin kelpaavat, jos ne ovat toimivia. Makro-objektiivi olisi ensisijaisissa haaveissa.
 
 • Kosta Boda pääkallo kynttilälyhty, kirkas. Hinta ~30€. Tai jokin muu hieno yksinkertainen kallo, jonka sisään voi laittaa kynttilän, kukan tjs.
 • Essey Bin Bin -roskakori. Musta tai punainen. Hinta ~50€. Ainakin Mulperipuu Fredrikinkadulla myy näitä.
 
 • Diesel Loverdose Red Kiss -hajuvesi.

 • Vallilan Luontopolku verhot. Tai turkoosia Pupulus -kangasta n. 1-1,5m, josta voisin tekaista itselleni semmoisen jäykän hamosen.


Kyllä, moni toivomani asia on hieman kallis, mutta halvemmat tavarat tulee useimmiten itse hankittua, eikä niitä näin ollen oikein osaa toivoa. Jos kuitenkin haluaa päästä halvalla ja helpolla niin aina voi ostaa esim. semmosta perustarviketta kuten piirustuspaperia, kynsilakkaa, mustia sukkia (37-38), kuorintavoidetta, huulipunaa, ponnareita ja sukkahousuja (koko m/38). Asusteet ja korutkin on ihan kivoja, mutta ne eivät saa sisältää nikkeliä ja kannattaa kysyä vaikka Taalta ensin onko ne yhtään mun näkösiä.
Lahjakortitkin ovat aina tervetulleita. Hyviä paikkoja ovat esim.: Tempera, Hobby Point, EMP, Verkkokauppa.com, Lautapelit.fi, Poromagia, Lävistysliike, Sokos ja Stockmann.

Olisin voinut jatkaa tuota 'haluan' -listaa vaikka kuinka pitkälle, mutta parempi lopettaa ajoissa.


Mitä sitten en haluaisi saada nyt lahjaksi?
- Pyyhkeet. Kaapit on juuri täydennetty.
- Lakanat. Jos ei kyse ole jostain upeista lakanoista tai laadukkaista satiinilakanoista, niin ei kiitos.
- Keittiötavara / astiat. Niitä on jo ihan riittämiin. Poikkeuksena Röstrandin Mademoiselle Oiseau lautaset ja Arabian vanhat Kirsikka astiat.
- "Näin piirrät"-kirjat. Minulla on jo näitä. Ne on yleensä tarkoitettu aloittelijoille ja ovat tylsiä. Poikkeuksiakin varmaan löytyy...
- Makeiset ja muu syötävä.
- Tylsät sisustusesineet, joihin lukeutuu esim. Mariskooli ja Pentikin porojutut...


Jos joku on antanut minulle joskus tuolta 'en halua' -listalta löytyvää tavaraa, niin siitä ei tarvitse huolestua, monet nykyään listalta löytyvät lahjat ovat olleet aiemmin mieluisia. Tällä hetkellä niille vaan ei ole oikeastaan minkäänlaista tarvetta.Mitä te haluaisitte saada lahjaksi? Valitetaanko teillekin, että on hankala keksiä muka mitään, vai onko teillä niin kekseliästä porukkaa, että lahjat osuvat aina nappiin? Mitä teette "turhille" tai "kamalille" lahjoille? 
Translation:

My 25th birthday is approaching and people have always been complaining that it's hard to come up with things that I would like to have as a birthday present. I'm not really expecting gifts from anyone but Taa this year, but as list making is so much fun, I decided to make a list of things that would knock my socks off if I got them. 
To keep this post as petite as possible I'm not going to translate the list for most of the wishes have a picture above them. Those without picture include boring things such as A3 scanner, gift cards and camera equipment. I know most of my wishes are kinda expensive, but I tend to buy all the cheap things when I need them and have some extra money. 
Things that I do not want to get at the moment include towels, sheets, tableware, "how to draw"-books, candy and boring decorative things like Mariskooli (google it, it's really ugly and almost everyone here in Finland has one). 
What would you like to get as a present at the moment? Do people complain to you too that it's hard to come up with gifts? Or do they know exactly what to buy for you? What do you do with the gifts that you get but don't like or need?

Comments