Blood moon


Verisenä hehkuvia kuita ei maanantaina näkynyt kauhean pilvikerrostuman vuoksi, mutta tulipahan maanantaiyönä harrastettua liikuntaa. Pompin sängystä vähän väliä kurkkimaan ikkunaan, mutta pettymyksekseni näin aina vain punaisia pilviä.  


I didn't get to see the blood moon for it was hiding behind huge pile of clouds. At least I got some nightly exercise as I jumped back and forth between my bed and the window. All I saw was red clouds.
  
 
Kuu ei ollut ainoa asia, mikä minua piti hereillä. Jännitin nimittäin lääkärissä käyntiä ja torstaista tapaamista Ornamolla (Teollisuustaiteen liitto). Tapaaminen meni ihan hyvin ja väki sielä tuntui erittäin mukavalta. Ensiviikolla saan tietää, ottavatko he minut työkokeiluun.


Moon wasn't the only thing keeping me up. I was nervous about a doctor's appointment and a meeting with Ornamo (Finnish Association of Designers).  Everyone I met at Ornamo was nice and the interview went pretty well.  They'll notify me on next week if they're willing to take me as an intern.


Vähän kaksipiippuinen juttu tämä ilmaisena työvoimana toimiminen. Hyviä puolia siinä on se, että pääsee verkostoitumaan, tekemään muutakin kun pyörittelemään peukaloitaan oman koneen ääressä ja oppiikin ehkä jotain uutta. Toisaalta taas yritykset eivät sitten oikeasti palkkaa ihmisiä, kun tietävät saavansa ilmaistakin työvoimaa ja sinua ei välttämättä kohdella mitenkään ammattilaisena vaan pelkkänä harjoittelijana ja saat sitten tämän mukaisia työtehtäviä. Keitän nykyään tahallaan pahaa kahvia... 
Työkokemuksen saaminen tulevaisuuden palkkausta varten on taas vieläkin kaksipiippuisempi juttu. Toiset työnantajat eivät anna tällaiselle ilmaisduunille minkäänlaista painoarvoa CV:ssä, kun taas toisille on tärkeää, että olet tehnyt edes jotain.

Jos en pääse heille, niin rankka etsiminen jatkuu taas. Olen nyt vakuuttunut, että työkokeilun kautta löydän helpommin jotain pysyvää kuin tavallisten työhakemuksia täyttämällä. Pääni ei enää (ainakaan vähään aikaan) kestä postilaatikon täydeltä "Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut Sinuun" -viestejä. 


This free internship thing has it's pros and cons. Pros are that I get to meet and connect with new people, I get to do something other than just to twiddle my thumbs and stare at my screen, and maybe I'll learn something new. Cons on the other hand are that corporations get a taste of this sweet free "slave work" and don't actually hire the staff they need, you're not always treated as a pro but as an intern and your tasks aren't that challenging. I make really bad coffee on purpose these days... Other employees think internships are worth nothing on your CV and other think it's good that you've done at least something. 

If they don't take me, I'll just have to keep on searching. Despite the cons of working as a free intern I'm certain that it's the most likely way for me to get a real job at this point. My head can't stand any more of those "We're sorry to inform you that you weren't selected" messages, at least for a while anyways. 


Odotellessani heidän vastaustaan aion upottautua askartelun pariin ja tehdä jotain halloween koristeita, sekä kuvata viimeisimmän askartelun ja esitellä sen teille.
Taa  valitti viime jouluna, että meillä näyttää aina samalta. Siksi ostinkin viimevuonna ensimmäiset joulukoristeet. Siedettävien halloween koristeiden löytäminen täälä meidän kylmässä tylsässä pohjolassamme ei ole kauhean helppoa, joten helpompi vaan tehdä itse. Vaikkakin joku vähemmän synkiö voisi kyllä väittää normaaleja koristeitani halloween kamaksi. Katsotaan saanko mitään aikaiseksi! 


As I'm waiting for their response, I'm going to fill my time with crafting something for the Halloween. I'm also going to photograph a thing I recently made and present it to you on next week.
Last Christmas Taa complained that our apartment looks the same all year through, so I bought our first Christmas decorations. This year I want to decorate for Halloween as well, but it's hard to find any decent Halloween decorations here in Finland for Halloween isn't such a big deal here. That's why I'm planning on making them myself. We'll just have to wait and see if I manage to get them done before Halloween is over.

Taa bought me a flower :) I call it Nestori.

Comments

 1. Nestori! :D Missä sun myytävät on? :c

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piilotin ne. Ajattelin ettei kukaan enää kaipaile kun oli niin hiljasta. :|

   Delete
  2. Höhlä sun kaa! Pistä näkyviin! ♥ Saattasin ehkä haluta taas jonkun. :D

   Delete
  3. No, minäpä pistän. Saat pari euroa alea, jos jotain päädyt kotiuttamaan etkä uskalla tinkiä.

   Delete
  4. Jee! ^_^ Minäpä tuumastelen ja keskustelen ukkelin kanssa, mulla on mielessä useampikin jotka haluaisin, mutta täytyy varmaan yks kerrallaan niitä napsia sulta. :D Minäpä nakkaan kommenttia ja sähköistäpostia kuhan oon päättänyt. :3

   Delete
 2. Toivottavasti työkokeilun kanssa tärppäisi! Itsellänikin koulutusta vastaavien töiden haku vaiheessa, ja harmittaa hurjasti se "valitettavasti valintamme ei kohdistunut sinuun" -viestien määrä. Tuntuu siltä, että etenkin näitä luovan alan töitä on vaikea löytää ilman laajaa verkostoa :c

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan. Verkostot auttaisivat paljon, mutta olen jotenkin tosi huono verkostoitumaan. Toivottavasti senkin taidon oppii.
   Onnea ja jaksamista omaan työnhakuusi! :)

   Delete
 3. Työkokeilussa on sekin hyvä puoli, että sen työttömän 524€/kk sijaan saa yli 700€ kuussa, mikä on kyllä "pilkkapalkka" 30h/viikko työstä, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Minäkin tein paljon ilmaistöitä ennen kuin sen palkallisen työn, jossa niitä arvostettiin. Ennen sitä kävin työhaastattelussa toiseen paikkaan, jonka piti olla palkallista hommaa, mutta kuultuaan työharjoitteluistani, äijä kysyikin että tuletko työKOKEILUUN. Tulinpa sanoneeksi suoraan, että en ja onneksi sanoin, koska pääsin pitempiaikaisiin töihin, joissa olen verkostoitunut ja saanut monipuolisesti työkokemusta ja päässyt yli puhelinkammostani, tullut sosiaalisemmaksi ja aktiivisemmaksi myös vapaa-ajalla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rahaahan ei oikeasti jää käteen yhtään enempää kun tulee syötyä päivällä (mitä normaalisti en tee) sekä bussimatka työpaikalle ja kotiin vie oman osuutensa.
   Hienoa että ilmaisduunit ovat auttaneet sinua pääsemään palkkatöihin! :) Toivotaan, että minulle käy jossain välissä samoin. Teen nimittäin mieluummin ilmaishommia jokusen vuoden, jos se johtaa oman alan töihin, kuin että nyt menisin vaikka Alepan kassalle.

   Delete

Post a Comment