Yule


Koko loppuvuosi on ollut yhtä juhlaa. Joulun ja kaksien pikkujoulujen lisäksi juhlittiin myös yksiä valmistujaisia ja sukuun tuli uusi pikkujäsen. Erinäisten bilettämisien lisäksi on tapahtunut kaikkea muutakin pikkujännää; värjäsin pääni, tyhjennettiin leffahyllyä, työkokeilu päättyi jne. Ilmeisesti tuosta mustasta tarttui väriä noihin omiin hiuksiin, kun ne näyttävät ihmeen tummilta ja harmailta, tai se on jokin harha, tai sitten mun oma väri on muuttunut tommoiseksi maantienharmaaksi. Kuka tietää.


Itseäni tällä hetkellä ilostuttaa eniten ehkä työkokeilun loppuminen. Sain tuon kahden kuukauden aikana niin kakkaduuneja kuin ihan mielenkiintoisiakin hommia, opin hieman uusia asioita ja tutustuin kivoihin ihmisiin. Olen sekä tyytyväinen, että pettynyt työkokeiluun, mikä on aika normaalia. Tyytyväinen mielenkiintoisesta työympäristöstä ja mahdollisuudesta tavata hienoja ihmisiä, mutta erittäin tyytymätön osaan työtehtävistä ja niiden suunnitteluun/ohjeistukseen. Olen myös lopen kyllästynyt työharjoittelija-nimikkeeseen. Nyt alkaa taas ahkera työkokeilupaikan ja/tai työn hakeminen, jos siitä yhdestä suunnitellusta paikasta ei kuulu mitään.

I got two books and a bottle of red wine as a farewell present

Mutta, mennään takaisin siihen jouluun.
Joulufiilistä ei häirinnyt yhtään vaikka takapihalla kasvoikin nurmikko jo kovaa vauhtia vihreänä. Hieman outoahan se oli, mutta asiaa varmaan auttoi se, että en välitä lumesta yhtään.


Joulu kokonaisuudessaan sujui rauhallisesti Hämeessä, tai niin rauhallisesti kun se voi sujua kahden leikki-ikäisen pojan juostessa kilpaa Stormtrooper ja Darth Vader leikkien viemänä. Mistä tulikin mieleen, että käytiin jo katsomassa uusin Star Wars. Odotukset eivät olleet hirveän korkealla, joten ei petytty, mutta ei erityisemmin ihastuttukaan. Eli se oli ihan hyvä. Enempää en uskalla spoilata.

Christmas nails. Lumene Natural code Rock 'n roll (7) and Lovely (61)
Moomin Christmas Calendar

Lahjoja tuli tänä vuonna kohtuudella ja säästyttiin turhimmalta roinalta sekä suklaavuorelta. Roinaa tuli ostettua ihan itse muumijoulukalenterin muodossa.

Tässä joulun suosikkilahjat top.4. Haaveissa ollut Loverdose Red Kiss tuoksu, Talismaniin lisäosa, hartiahuivi ja Magic 8-Ball. Kauan on tuota kasipalloa tässä odotettukin. Nyt helpottui päätöksienteko!

Taan top.4 sisälsi Mario-villasukat, kaulaliinan, siivilän ja yleiskannen. Ei ole missään järjestyksessä. Saatiin myös paljon teetä. Teen juonti on ollut aika vähäistä viimeaikoina, mutta nyt on hyvä syy lisätä.


Roottorin joulun kohokohdat oli selkeästi pakettinarut, uudet leluhiiret (joista toinen on jo roskiskamaa), kalkkunanrämmäleet ja pakastehiiret. Se valitettavasti joutui viettämään joulun täälä keskenään kun ei tule porukoitten kääpiövillakoiran kanssa toimeen vaan meinaa syödä sen.

Vielä olisi se uusi vuosi jota pitäisi varmaan juhlistaa jotenkin. Ei olla vielä keksitty, mitä tehtäisiin. Näyttää pahasti siltä, että ollaan ihan vaan kotona tai sitten mennään pelaamaan Taan kavereitten kanssa lautapelejä. Nörtit.


Toiko joulupukki teille mieleisiä lahjoja?
Translation:


Yule time is finally over. This December was filled with celebration. I attended to a couple of pre-Christmas parties and one graduation party, also, one of my relatives had a baby. Lots of other smaller things have happened too. For instance I dyed my hair again and my work try-out at Ornamo has come to an end. I think that my natural colour (on my roots) absorbed little bit of the black dye when I washed them for the first time after the dye. They look unnaturally grey. Or it might just be that my natural colour is grayer than it used to be. Who knows.
I'm so glad that the work try-out is over, even though it wasn't that horrible. I'm just so sick of being just an intern all the time. I got to do some cool stuff, met new exciting people and learned quite a lot, but mostly I did what you can expect an intern to do.

Anyways, let's get back to that Christmas.
The weather was odd. Grass is green and there's no trace of snow at all. That didn't affect my Christmas mood for I actually don't even care about snow that much. I'm just glad that my boots and floor stay clean and dry.
We spent the Christmas at my parents' house and it went quite peacefully, or as peacefully as it could when there's two little boys running around playing Star Wars. Which reminds me that we went to see the new movie. It was ok. My expectations weren't that high so I didn't have to get disappointed.

All the presents we got this year were desired and nothing was redundant. My top 4 were definitely Loverdose Red Kiss perfume, expansion pack for Talisman board game, shawl and Magic 8 ball. Taa's top 4 included Mario woolen stockings, strainer, scarf and a suction lid.
I bought Predator some new toys, which he already distroyed, and some frozen mice. He had lots of fun with wrapping strings and ate a little bit of turkey. Predator doesn't get along with my parents' miniature poodle so he didn't get to come with us but instead had to stay at home alone for one night. Poor thing, but it's his own fault really.

There's still New Years to be celebrated and we haven't got anything planned out yet. Now it strongly seems that we either spent it at home together or we go play board games with Taa's friends. We're such nerds.
 

Comments

 1. Lovely pics, and the nails!
  <3
  retro-electric.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Ihania kuvia ja söpö kisuliini. <3
  Tuo työharjoitteluhomma on kyllä suolesta, mutta ainakin on joku tilaisuus saada työkokemusta ja vähän enemmän rahaa kuin se 500€. Siinä on sitten vain se ongelma, että kun on pelkästään sillä työharjoittelija-nimikkeellä, ihmiset ei oikeita töitä tarjoakaan vaan ilmaisia. Been there, done that. :(

  Toivotaan, että töitä löytyisi. Ei sitä itsekään enää kotona viihdy pitkiä aikoja, kun on tottunut olemaan töissä. Tammikuun loppua odotellessa, että odottaako kortisto vai saanko jatkaa töissä. Pidän töistäni ja työkavereista ja tahdon oppia lisää, niin raha ei onneksi ole ainoa motivaattori :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Työharjoittelija-nimikkeellä toimiminen tuntuu tarkottavan aina sitä, että sua kohdellaan kuin työharjoittelijaa ja sulle sysätään helposti hommat, joita muut ei halua tehdä. Ihan vaan koska sä olet harjottelija.

   Toi on tosi hienoa, kun löytyy paikka, jossa ei tartte olla vaan sen rahan takia. Niitä työkavereita kun joutuu katselemaan aika ison osan päivästä.

   Pidetään peukkuja molempien työtilanteelle!

   Delete

Post a Comment