Dancing swans and mustard burgersKummallinen päivä tuo eilinen. Olin ajatellut kirjoittavani lämpimänäpysymysvinkkejä tai esitellä uusimmat ostokseni seuraavaksi, mutta eilinen muutti suunnitelmani. Saattekin siis villasukkakuvien ja elektroniikan sijaan tanssivia joutsenia ja sinappihamppareita.


Aamulla (10:50) sängyssä vielä pötkötellessä (en nukkunut, I swear), sain viestin vanhimmalta siskoltani, joka oli tulossa Helsinkiin katsomaan balettia kaverinsa kanssa ja ehdotti että voitaisiin treffata ennen sitä. Joo, mikäs siinä. Oli lauantai, eikä meillä ollut kuin hatara suunnitelma uimaanmenemisestä, joka ei mitenkään innostanut. 

Hetken päästä saan viestiä, että siskoni kaveri saattaa ollakin estynyt raskauden tuomien oireiden vuoksi ja haluaisinko hänen tilalleen balettiin. Näin sitä sitten päädyin katsomaan elämäni ensimmäisen balettiesityksen ja vierailemaan rakennuksessa, jota haukuin rumaksi ensimmäisen kerran kun sen ohi menin, eli Finlandia-talossa.

Tea we had while waiting for the ballet to begin. I teached my sis to use instagram.

Prima ballerina Irina Kolesnikova Tour St. Petersburg Ballet Theatre Joutsenlampi.

En osaa kunnolla sanoa, mitä mieltä olen baletista, koska se oli ensimmäiseni. Ehkä lievä kulttuurishokki. Ei negatiivinen, mutta ei se minulta jalkojakaan alta pyyhkäissyt. Joutsenlammen lisäksi voisin mennä katsomaan vielä Pähkinänsärkijän. Ehkä sitten osaisin ilmaista mielipiteeni paremmin baletteja kohtaan.

Nautin baletin kerronnallisuudesta, vaikka olinkin hieman hukassa ensimmäisen väliajan jälkeen. Muistuttelin tarinan mieleeni toisella väliajalla ja sitten se kävikin taas järkeen. :D Hävettää hieman myöntää tämä.

Tanssi oli erittäin taidokasta, mutta enemmän ihmetystäni herätti se paikallaan pysymisen taito, jota jotkin joutsenista joutuivat harjoittamaan.


Pistin myös merkille pukukoodin puuttumisen. Resuisia arkivaatteita, smart casualia, cocktailmekkoja, iltapukuja... Mikä kirjo! Hetken kuvittelin olevani kauhean alipukeutunut kirsikkahameessa ja villapaidassa, mutta kun näin tytön harmaanvihreässä hupparissa ja ruskeassa revittyreunaisessa vakosamettihameessa, oloni parani suunnattomasti.

Baletin päätyttyä saatoin siskon bussiasemalle ja suuntasin kotiin.


Kotiin päästyäni haettiin Taan kanssa heseä iltapalaksi, koska molempien oli jo pari päivää tehnyt mieli juustohampparia. Mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen.
Tällaista palautetta Hesburger sai:

Hei, kiitokset maailman hirveimmästä hampurilaiskokemuksesta kautta aikojen. 

Teimme eilen (9.1.2016) illalla puoli tuntia ennen sulkemisaikaa (23:30) Munkkiniemen Hesburgerissa tällaisen tilauksen: 1 juustoateria, 1 angusateria, 9kpl kananugetteja. Molemmat ateriat isompina, juuston kanssa juomana Coca-cola ja anguksen kanssa Sprite zero, sekä nugetelle kaksi dippiä. Otimme tilauksemme mukaan. 

En ole ennen nähnyt keltaista Coca-Colaa, joka maistuu Fantalle. Eli toinen juoma oli mennyt väärin. Angushampurilainen oli koottu vähän miten sattuu ja oli hyvinkin littana. Teidän ansiosta tiedämme myös nyt, että pelkkä sinappi ei kyllä maistu hyvältä hampurilaisten välissä. Molemmissa hampurilaisissamme oli sinappia kastikkeen tilalla. Maistui vähän miedolta Turun sinapilta. Aika kuvottava kokemus. Kokeilkaa, jos ette usko. Eli molemmat hampurilaiset olivat syömäkelvottomia. Havaitsimme tämän vasta sulkemisajan jälkeen emmekä olisi kotoa kerenneet takaisin, vaikka olisimme huomanneetkin sen heti kotiin päästyämme. Meillä on läjäpäin kuvia epäonnistuneesta ateriasta, jos haluatte. 

Muutenkin tuntuu, että Munkkiniemessä asioidessa tilauksessa on aina jotain pikkuvikaa, kuten väärä tai unohtunut dippi, mutta syömäkelvotonta ruokaa emme ole ikinä ennen saaneet. 

Palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja ripeää. 

Ps. Älkää tehkä sinappihamppareita. Ikinä.

Enää ei tee mieli juustohampparia. :D
Translation:

Yesterday was an odd day. I was suppose to write you next how to stay warm or what I bought, but yesterday changed my mind. So instead of woolen stockings and electronics you'll hear about my first ballet experience and my worst burger experience. 
It was Saturday morning, 10:50 to be precise, I was laying on my bed, when I got a message from my oldest sister. She was going to a ballet later that evening with her friend and asked if I wanted to meet before the show. I agreed for I had nothing better planned. Except some swimming with Taa but that didn't really inspire me at the moment.
Couple of moments later she texted me that her friend couldn't make it because she was feeling a bit ill for she was pregnant, and asked me to accompany her at the ballet. This is how I got to see my first ballet show ever. Prima ballerina Irina Kolesnikova Tour St. Petersburg Ballet Theatre Swan Lake.
I liked the ballet even though the experience didn't sweep me off my feet. The dancing was beautiful but more baffling was how still the dancers could stand for such a long periods of time. Next ballet I'd like to see is The Nutcracker.
I also noticed that there isn't any dress code to the ballet here in Finland. I saw people wearing their everyday clothing, smart-casual, cocktail dresses and even evening wear... All mixed up in one place. At first I felt a bit underdressed wearing my cherry skirt and cardigan, until I saw a girl with greyish green hoodie and brown corduroy skirt. The feeling disappeared immediately.
After the ballet I escorted my sister to buss-station and headed back home.
I got home and Taa and I decided to get some burgers from Hesburger (Finnish rival for McDonalds) for we'd been graving for cheeseburgers for couple of days. The burgers we got had mustard in them instead of the regular mayonnaise they usually come with. The taste was disgusting. I also got Fanta instead of the Coke I ordered. I wrote them a nice little passive aggressive feedback today. Mustard in a hamburger tastes really bad, believe me. At least I don't have a graving for cheeseburgers anymore.

Comments

  1. Hyi kamala noita hampurilaisia, tulee ihan mieleen kaiken maailman kauhutarinat niiden sisällöstä. Mistähän ne ovat noin paljon keksineet sinappia turauttaa, jos hampurilaisiin ei normaalisti sinappia edes tule. Luulisi purkista huomaavan, että nyt ei mene ihan nappiin tai siellä on joku höpö ollut niin, että nyt loppu majoneesit, laitetaan sinappia tilalle, ei kukaan huomaa eroa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kai niihin kuuluu vähän sinappia, mutta eipä se ole ennen sieltä mihinkään maistunut. Nämä meiän maistu pelkästään sinapille. Tiedä sitten, mikä sielä keittiössä on oiken ajatuksenjuoksu ollut. Veikkaan, että on ajatuksissaan laittanut ensin sinapin ja sitten laittanut vahingossa uudestaan majoneesin sijasta. Ällöttäviä kuitenkin olivat.

      Delete

Post a Comment