Inspiration waking up


Inspiraatio saapuu kuin postin tuomat tilaukset – joskus se jää jumiin jonnekin päiviksi, joskus se katoaa kokonaan, joskus se on muka käynyt jo eilen ovella, joskus se kolahtaa postiluukusta yllättävään aikaan ja on isompi kuin odotit.

Minulla on ollut mielettömiä taukoja piirtämisestä taas kerran. Ei johdu siitä, etteikö halua olisi ollut, en vaan ole kokenut minkäänlaista inspiraatiota. Jos piirtää ilman inspiraatiota, ei kuvasta tule niin hyvä, kun se olisi voinut olla. Siitä tulee jotenkin sieluttomampi. En tiedä näkyykö se ulkopuoliselle tarkkailijalle, mutta minä itse nään sen omista töistäni. En ole antanut kaikkeani enkä ole nauttinut tekemisestä niin syvästi kun olisin voinut.

Aamulla ei kuitenkaan tarvinnut inspiraatiota etsiskellä sillä heräsin sen kanssa. Piirsin n.5,5h putkeen heti kun olin hoitanut tärkeimmät aamutoimet ja saanut materiaalit kasaan. En pahemmin miettinyt mitään tehdessäni tätä. Se vaan muodostui paperille kuin itsestään.


Kuva on tehty vaaleanharmaalle paperille, joka on ohuempi, kuin normaalisti käyttämäni paperit. Pääasiallisesti väritin sen Derwentin Inktense ja Caran d'Achen Supracolor soft värikynillä, mutta mukaan meni myös hieman Promarkeria, valkoista geelikynää ja akryylimaalia. 


Pääsin senverta hyvään flow-tilaan, että lopettaessani älysin, että on ihan hirveä nälkä ja pissahätä, sekä puolet aamujutuista on jäänyt kesken. Lisäksi sain törkeän rannekivun. Ei mikään ihme tuollaisen yllätysmaratonin jälkeen.

Piirustusenergiaa jäi vielä yli, joten sain kisuprojektiakin eteenpäin taas yhdellä kuvalla. Jee. Kyllä tämä tästä. Seuraavaksi pitää sitten tarttua taas luolamieskuviin ja tehdä niitä vähän eteenpäin. Oli kiva vaihteeksi taas piirtää jotain ihan omaa. Jotain, mitä kukaan ei ole pyytänyt tai en ole lupautunut tekemään.


Translation:

Inspiration comes like post here in Finland – sometimes it gets lost for days, sometimes it disappears altogether, sometimes you notice that someone already tried to deliver it when you weren't home, and sometimes it thumps from your letterbox unexpectedly and that it's bigger than you anticipated.
Once again I've had long periods of times when I've found myself without inspiration. I've been wanting to draw, but without inspiration it's really hard. If you try to draw without it, you get bad and soulless pictures. I don't really know if anyone else sees the soullessness of those drawings, but I do. All I can see is that I haven't enjoyed drawing that particular picture and that I've not given my everything.
However, this morning I didn't have to go look for inspiration. I woke up with it. I drew approximately 5,5 hours nonstop. I got into the zone and didn't even realize my hunger or the need to pee. It also gave me a massive wrist ache. But it doesn't matter. I'm just glad that I got to draw something for myself once. Something that no-one has requested or commissioned me to do.
I still had some energy left after this so I managed to draw yet another cat picture for my cat project too. :)

Comments

 1. Terve! Ensinnäkin kiitos, että rupesit seuraamaan mun ihan uutukaista blogia! Mä nyt kommentoin vähän tyhmästi tähän vanhempaan merkintään, mutta tää on niin pirun hieno, että huhhuh! Tsekkasin sun art tägin kokonaan ja oot kyllä lahjakas muutenkin. Eipä mulla muuta :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tottakai uudet kiinnostavat blogit pitää pistää seurantaan, eli eipä kestä!
   Ja kiitos kehuskeluista. :)

   Delete

Post a Comment