Game over

"Hero, your will energy is low. Watch that."

Kyllästyttää postailla kokoajan vaan askarteluista ja piirtämisestä, ja koska elämässä ei nyt tapahdu oikein muuta mielenkiintoista, niin puhutaan vaihteeksi vaikka peleistä.

Pelaamiseni alkoi aika pienenä. Esiteininä ja teininä pelasin hyvinkin paljon, mutta nykyään vaan satunnaisesti. Pelaan suurimmaksi osaksi vaan Taan kanssa Lego-pelejä ja katson mielelläni kun Taa pelaa jotain mielenkiintoista (esim. Heartstone ei ole mielenkiintoinen). Näin olen päässyt kokemaan pelejä, joita en ehkä itse halua pelata. Haluaisin toki kovasti pelata enemmän, mutta en vaan jotenkin saa aikaiseksi. Iso läjä aloitettuja ja aloittamattomia pelejä odottaa minua. 


Päätin täyttää blogeissa pyörineen pelikyselyn, hieman muokattuna tosin. Höystin vastaukseni myös Youtube linkeillä, jos joku kiinnostuu pelistä/aiheesta enemmänkin. Vastauksissa ei pitäisi olla akuutteja spoilereita, mutta linkeistä saattaa olla.

Ensimmäinen videopelisi?
Oikeasti varmaan jokin, jossa painellaan näppäimiä ja tulee kivoja valoja ja kuvioita. Jotain DOS-pelejä on kuitenkin jäänyt mieleen: Kings Quest 3, Hero's Heart, The Incredible Machine (aka TIM), Lemmings, In Search of Dr. Riptide, Alien force, Hugo's House Of Horrors 1, God of Thunder... Muumit meren aalloilla... Oli meillä ensimmäinen Tomb Raiderkin, mutta ne dinosaurukset oli liian pelottavia.

Konsolipelit tulivat tutuiksi kun lainasin siskonmiehen pleikkaria. Sillä pelaisin lähinnä Xena: Warrior Princessiä, Discworld Noiria, Ötökänelämää, Cardinal Syn:iä ja No Fear Downhill Mountain Bikingia.

Sain myös serkkuni vanhan SNESin, josta parhaiten mieleen on jäänyt Yoshi's Island, Mariot ja Toy Story.

Mitä pelialustoja omistat?
Xbox, Xbox360, SNES ja Playstation 3 (joka on Taan). Ja tietty PC, mutta oma PC pelaamiseni rajoittuu Sims 3:seen. Eipä tämä PC pelaamiseen riittäisikään. SNESiäkään ei ole tullut käytettyä piiiitkään aikaan.

Suosikki pelijärjestelmä?
Mieluummin konsoli kuin tietokone. Tykkään Xboxien ohjaimista enemmän kuin Pleikkarin. Meidän 360:llä vaan on jokin kosketushäiriö jossain ja kuva katoaa välillä.

http://kasipallo.deviantart.com/Lempi pelihahmosi?
Tykkään yleensä pelihahmoista, jotka eivät puhu mitään kuten Isaac Clarke (Dead Space) tai Chicken Chaser (Fable), mutta täytyy nyt kuitenkin vastata tähän Bigby Wolf (Wolf Among Us). 

Pelihahmo, johon samaistut eniten?
Sims 3 ukkelit. Syö, pissaa, nuku, syö, pissaa, nuku, siivoa, meteoriitti osui päähän... Ja huijaamatta ei saa kaikkea, mitä haluaa. ;)

Inhottavin hahmo peleissä?
Näitä on paljonkin. Bloody Mary (Wolf Among Us), Guildmaster (Fable), Briar Rose (Fable), Mario (Yoshi's Island), Ben (Walking Dead s1)... 

Inhottaa myös Spyro: A Hero's Tailissa ne minipelien hahmot. Mikseivät ne voi olla vapaaehtoisia pelejä? 

Ja täytyy kai mainita Ethan Mars "Press X To Jason".

Suosikkipahis?
Jack of Blades. Myös ne ihan perus Heartlessit, jos niitä ei tulisi ihan kokoajan. 

Suosikkisankari?
Chicken Chaser. 

Surullisin kohtaus peleissä?
En nyt keksi muuta kuin Walking Dead: Season 1 lopun. "Clementine will remember that." 
Tai sitten Shadow of the Colossus, kun Argo putoaa.

Peli, jossa paras tarina?
Wolf Among Us pysyi mielenkiintoisena loppuun saakka ja osasi yllättää.

Paras pelattavuus?
Ööm... En ole kauhean kranttu. Kiinnitän huomiota vaan kun se tökkii pahasti.

Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit?

Screenshot: Alice: Madness Returns

Suosikkigenre?
Eiköhän se ole aika selkeästi seikkailu.

Paras soundtack peleissä?

Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat?
Vaikea. Fable-sarjassa on panostettu taustoihin, Wolf Among Usin ja Alice: Maddness Returnsin tyylit ovat kivoja... Mutta ehkä kunnia menee Last of Usille. Kaikki näyttää realistiselta ja uskottavalta. Itsehän en tätä ole pelannut, enkä varmaan valitettavasti pelaakaan zombiefobiani takia.

Paras ääninäyttely?
Ei tähän kiinnitä yleensä huomiota paitsi, jos se on hirveää, mutta... Jack of Bladesin ääni on hunajaa korville. Reaver on kanssa hyvä, mutta voiko muuta odottaa kun ääninäyttelijänä on Stephen Fry. Nuo kaksi tulivat ensimmäisenä mieleen. Grabbed by the Ghoulies toisaalta...

Eeppisin kohtaus pelissä?
Eeppistä tai ei, mutta suuren tyydytyksen tuotti kun Bigby paloittelee Bloody Maryn.

Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli?
Fable: The Lost Chapters, koska palaan sen luo aina uudelleen ja uudelleen. Tässä pelissä oli hyvät raamit lähteä kehittämään eteenpäin ja siitä olisi tullut jotain aivan mahtavaa, mutta pelintekijät kehittivät ihan vääriä asioita ja jatko-osat muuttuvat vaan hirveämmäksi. Suurin  syy kuitenkin on ehkä pelin yksinkertaisuus ja helppous.

http://kasipallo.deviantart.com/art/Fable-Anniversary-462696908Pelin jatko-osa, johon petyit?
No ne Fablen jatko-osat. Dead Spacekin muuttui kauhupelistä räiskinnäksi ja juonesta tuli laiska.

Mielestäsi vaikein peli?
King's Quest 3. Ei, ei vaan mene järkeen. Miten tätä voi pelata ilman opastusta? En päässyt ikinä kovinkaan pitkälle.

Pelottavin peli?
Pelottavin, jota olen itse pelannut on ObsCure. Tuon zombiempia pelejä en voi pelata. Siinä menee raja. Taa testaili vähän väliä pelatessamme, kuinka hiessä käteni ovat. Niin, en pelannut edes yksin. Saisin varmaan sydärin ja paskahalvauksen, jos yrittäisin Resident Evilia itse. On ne fobiat huvittavia...

Peli, jonka loppuun et ollut tyytyväinen?
Deus Ex: Human Revolution. En pelannut tätä itse, enkä oikein tiedä haluanko pelata enää kun näin, miten peli loppuu. Voiko laiskempaa loppua ollakaan kohtalaisen hyvälle pelille?


Peli, jossa on parhaat välianimaatiot?
Alice: Madness Returns. Kevyttä, ei ärsytä.

Suosikki klassinen peli?
Klassinen peli? Kingdom Hearts on ainakin klassinen? Sanotaan sitten se, vaikka en vieläkään ole itse pelannut Agrabasta pidemmälle. 

Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa?
Fable: Lost Chapters, Spyro: A Hero's Tail ja The Hobbit ovat sellaisia, jotka muistan pelanneeni alusta loppuun useamman kerran. Teininä ei oikein ollut rahaa ostaa lisää pelejä, joten sillä mentiin, mitä oli.

Salainen pahe -pelisi?
Xena: Warrior Princess, pleikka ykköselle. Haaveilen tämän pelin perään vähän väliä! Ensimmäisiä pelejä, jonka halusin oikeasti päästä läpi ja meninkin. Ötökänelämää on suurin häpeäpilkkuni, sillä se löytyy meiltä vieläkin. 

Screenshot: Xena: Warrior Princess

Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljon?
Harvemmin tulee kokeiltua pelejä, joista en usko pitäväni. Ehkä The Sims. Simsin noustua suosioon, en ollut kiinnostunut siitä yhtään. Lämpenin kuitenkin ajatukselle aikamoisessa jälkijunassa ja nyt hyllystäni löytyykin Sims kolmonen kattavan lisäosakasan kanssa.

Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta?
En ole kauhean tietoinen pelien arvosteluista. Ehkäpä Grabbed by the Ghoulies. Peli oli hauska ja yksinkertainen, eikä se bugittanut yhtään.

Peli, jota kaikkien pitäisi pelata?
LittleBigPlanet tai jokin Lego-peli, kunhan pelaat jonkun kanssa. Suloisia, huvittavia, eivätkä ota itseään liian vakavasti. Sopivat monenikäisille ja -tasoisille pelaajille.

Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina?
Kai tuo Kingdom Hearts pitäisi pelata loppuun.

Mielenkiintoisia pelejä, joita haluaisit kokeilla? 
(Tai vaihtoehtoisesti minun tapauksessani katsoa kun Taa pelaa)

Löysittekö tästä jotain mielenkiintoisia uusia pelejä? 
Muistuiko mieleen vanhoja unohdettuja? Heräsikö kysymyksiä?


Play again?

Comments

 1. Tuo Xena-peli kiinnostaa kovasti, tykkään hirveesti vanhoista pleikkapeleistä ja onhan Xena nyt todella kovis. :D
  Kingdom Heartsin uusintaversio pitäisi pelata läpi ja myös sen mukana tulleet kylkiäiset ja sitten pitäisi pelata Final Fantasy X/X-2 HD myös läpi, on jäänyt vähän kesken. Kaikki nämä on tullut kuitenkin pelattua ps2:lla 3-4 kertaa jokainen peli, eli satoja pelitunteja mennyt näihin.

  Minäkin tykkään katsoa juonnellisia pelejä, joten harmittaa kun poikaystävä lopetti Last of Ussin kesken. Oli kuulemma liian vähän toimintaa ja liikaa sneakkailua :( Sen olisin halunnut katsoa, mutta ehkä pitäisi pelata itse. Se ei ole liian scary, vaikka onkin zombeja. En itsekään voi pelata kauhupelejä, mutta katson niitä kyllä mielelläni.

  Myös Alice: The Madness REturns on pc:llä kesken. Se on niin hyvä peli, että en tiedä miksi siihen tulee perskutin pitkiä (vuoden) taukoja aina välillä. Ihme että pysyn juonessa mukana ollenkaan. Pelasin sen ykkösen aika nopeasti läpi, mutta jotenkin tää Madness Returns jumittaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Last of Us oli kyllä sen verta mielenkiintoista katsottavaa, että voisin kokeilla, mitenkä fobiani sietää sen pelaamista. Olen vähän kahden vaiheilla, mutta onneksi pleikkarin saa aina pois päältä, jos alkaa ahdistaa!
   Harmi, että poikaystäväsi jätti sen kesken. Meillä mieheke pelaa kaiken sneakkaillen, jos vaan mahdollista. :D

   Ja Xenahan on muuten kova. Älyäisipä joku tehdä uuden Xena pelin.

   Delete

Post a Comment