Midsummer

Taa making food as always.

Arki? Mikä arki? Eihän nämä kesäjutut lopukaan vielä. Juhannus siis oli ja juhannus meni, niin kuin aina. Juhannusaaton pilvisestä säästä ja pilviä muistuttavasta hyttyslaumasta huolimatta viikonloppu sujui hyvin ja rauhallisesti. Vietimme juhannusta aika karsitun perinteisesti Taan kaverien kanssa Vihdissä. Kuvia ei ole nimeksikään, mutta ehkä ihan hyvä niin. Kasa alastomia nörttimiehiä tuskin kaipaisikaan kuviaan tänne ja muuta kuvattavaa ei sitten hyttysten ja puiden lisäksi oikeastaan olisikaan ollut. 

Rantaa ei ollut, mutta ahdas pihasauna sen sijaan löytyi ja vihdankin kävi joku väsäämässä. Itseänihän ei oikeastaan kiinnostanut tulla läimityksi koivunoksilla, joten se hupi saa odottaa jotain ikäkriisiä. Kai sinne keski-ikäänkin voi jotain säästää? 

Muutamat yrittivät alkoholipäissään herätellä juhannustaikoja eloon ulkomuistista. Eli pihalla kasvavat villikukat saivat kyytiä. Itse en juhannustaikoija ole tehnyt sitten lapsuuden, joten muistan vaan, että piti kerätä seitsemän kukkaa ja laittaa ne tyynyn alle nähdäkseen unissa tulevan puolisonsa. Tai pyöriä ympäri, kävellä takaperin kaivolle ja kurkistaa sinne. Vai oliko tämä nyt joku muumi-juttu?


Vaikka muilla kuluikin alkoholia ihan kiitettävästi niin itse en saanut alas kuin puolitoista tölkkiä Black Rat:ia ja muutaman maistiaisen muiden oluita. Eihän sillä alkoholilla toisaalta tarvitsekaan läträtä. Vaikka ruokaa olikin paljon ja se olikin hyvää en saanut paljoakaan menemään alas alkuviikosta kärsimäni rajun oksennustaudin jälkeen. Vasta nyt alkaa ruokahaluni palautua normaalimmaksi.


Emme viettäneet mökillä kuin yhden yön. Kotona juhannuksen vietto jatkui sarjoja katsellen, hyttysenpistoja raapien ja jäätelöä syöden. Saan aina ihan mielettömän kokoiset ja tuskallisesti kutiavat paukamat hyttysistä.English:

Did I say I could start living the normal boring everyday life again? Oh I did? Ok, I was wrong. Earlier this week I was really ill and suffered from the most horrific vomiting for couple of days. At Friday started the midsummer celebration which we spent at Taa's friend's cottage. It was quite traditional Finnish midsummer celebration. We went to sauna, drank and ate a lot. Well, the others ate and drank, I still did not have the appetite after the illness. Some even tried out those old folk magic rituals where you collect flowers and put them under your pillow in order to see your future spouse in your dreams.
I'm lacking pictures for there weren't much to take photos of if you don't count trees, naked nerdy men and mosquitoes. The place was taken over by an army of hungry mosquitoes. My legs are the dotted itching proof of that. I get really bad reactions from mosquito bites.
We only spent one night at the cottage. The rest of the midsummer we spent at home watching series, eating ice-cream and scratching the hell out of those mosquito bites.

Comments

 1. Kivan oloinen juhannus teillä ollut!

  Itse nyt tänä kesänä tajusin varautua ensimmäistä kertaa hyttysten syöttämiseen allergialääkkeen ja kortisonivoiteen turvin, joten pahimmalta välttyi kerrankin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisimpa ollut yhtä fiksu. Kortisonivoiteisiin pääsin käsiksi vasta kun oli jo liian myöhäistä, eli kun olin raapinut paukamat auki. En osannut edes ajatella, että allergialääkkeestä voisi olla hyötyä. Pitää kokeilla ensikerralla.

   Delete

Post a Comment