Moving stories


Roottorilla ei ole mitään hajua, mitä täälä oikein tapahtuu. Tai en usko ainakaan sen tietävän, että nyt muutetaan, mutta sen se tietää, että jotain tavallisesta poikkeavaa on kuitenkin meneillään. Herra on ollut erittäin innoissaan pahvilaatikkovuorista ja tyhjenevästä hyllystä. Välillä vähän liiankin innoissaan.

Kirjahylly on ollut siltä kiellettyä aluetta kahdesta syystä: 1. se on täynnä, ja 2. sielä on muovia, jota tuo pönttöaivo pistelee poskeensa aina mahdollisuuden sattuessa. Hyllykön tyhjennyttyä sitä ei ole mikään pidätellyt poissa alimmalta hyllyltä. Kissa menee sinne ja aloittaa kummallisen merkkaustanssin. Takatassut steppaavat, pylly heiluu ja häntä värisee pystyssä. Se tekee näin myös välillä Hidessa ja pahvilaatikoissa.


Niin, nämä pahvilaatikot. Niissä on kiva piileskellä, vaania, nukkua jne. Olisin huolissani, jos pahvilaatikot eivät enää olisi kivoja. Eilen minä tiskasin ja Taa teki koneella jotain kun meidät keskeytti kauhea murina yhdestä laatikosta. Roottori möyri banaanilaatikossa ja murisi! Ei se normaalisti murise, ellei sitä satu tai se haluaa kertoa ettei tykkää esim. kynsien leikkaamisesta tai lääkäritätistä. Älähdin "Kissa! Mitä hittoa?" ja Roottori nosti päänsä, urahti kysyvästi ja oli kuin mitään ei olisikaan tapahtunut. Tutkin laatikon, mutten löytänyt mitään. Liian innostunut? Kynsi jäi johonkin kiinni? Ei voi tietää. Ehdin jo pelästyä, että sielä olisi ollut joku eksoottinen jättiötökkä.

Ajattelin viedä Roottorin parin tunnin käynnille uuteen asuntoon ennen lopullista muuttoa, mutta en tiedä onko se järkevää. Roottori ei tykkää matkustamisesta sitten yhtään, mutta uuteen paikkaan kylmilteen pelmahtaminenkaan tuskin on hauskaa. Se voisi rauhassa tutustua paikkaan ilman hälinää. Katsoo nyt miten jaksaa ja ehtii.


Onko teillä jotain vinkkejä, jolla lievittää kissan muuttostressiä?
English:

Predator has no idea what's happening here. He must know something is happening, but I doubt he knows we're moving. He's been very excited over cardboard boxes laying everywhere and shelves emptying. Sometimes a bit too excited. 
Bookshelf has been a no-no place to be for him for two reasons: 1.It's full, and 2.there's plastic folders and such in there, which he would eat if he could. But now, as the lowest shelf is empty there's nothing keeping him away. He makes his funny marking dance there. Hind legs tap dance, butt sways and tail wags. Sometimes he does this in Hide and in cardboard boxes too. 
Oh, those boxes. They're the most fun part. You can sleep, play and prowl in them! I'd be worried if cat stopped liking boxes. Yesterday when I was doing the dishes and Taa was doing something on his computer we were interrupted by a growl from one of the banana-boxes. Predator rarely ever growls unless his hurt or something's not pleasing him like when you try to trim his nails. "Cat! What the hell?" I yelled and Predator stopped growling, looked at me and made a questioning purr as if nothing had happened. Did his nail get stuck? Was he too excited? We don't know. I searched the box but found nothing. For a minute there my mind was filled with pictures of exotic huge bugs that might have found their way here in that box. 
I thought it might be a good idea to take Predator to explore our new apartment before we move in. Though he doesn't like traveling at all... 
Do you have any tips on how to relieve cat's moving stress?

Comments