Draw this again: Cyberfrog

Aloitin piirtämään seitsemän vuoden takaista Gimpillä tekemääni piirustusta uudelleen. Kesti hieman aikaa lämmetä taas digitaaliselle piirtämiselle. Aloitin tämän työn jotakuinkin kolme kertaa uudelleen ennen kuin sain siitä kunnolla käsiksi. Voi mitä tuskaa. Lopulta se sitten lähtikin sujumaan aika sutjakkaasti ja tällainen siitä tuli.


Vanha kuva vuodelta 2009 näyttää tältä. En ollut tyytyväinen silmiin silloinkaan, mutta en vaan jostain syystä korjannut niitä, koska se tuntui siihen aikaan aivan liian työläältä. Johtuniko layereiden vähyydestä? Emme saa ikinä tietää ellen sitten päädy lataamaan Gimpiä uudelleen. Ajauduin ottamaan tämän kuvan koska se on suhteellisen hyvä kuva tuolta ajalta, silmistä huolimatta. Se on myös monipuolinen ja siinä oli paljon erilaisia kohtia, joissa tiedän kehittyneeni.


Uudelleenpiirtämisessä ei mielestäni ole kyse siitä, että noudattaa täysin vanhaan luotuja elementtejä, varsinkaan jos ne eivät vaan toimi. Tämän takia esimerkiksi muutin kokonaan sammakon hologrammin sisällön, tytön otsatukan ja taustan. Aiemmin erilaiset perspektiivitkin loivat ylitsepääsemättömän haasteen ja näimpä olen piirtänyt naamat lähinnä kolmesta suunnasta: suoraan edestä, suoraan sivulta tai siitä maailman ylikäytetyimmästä poskikulmasta, joka on ehkä ihmisnaaman imartelevin kulma. Tiedätte varmaan. Nyt halusin kokeilla hieman erilaisempaa lähestymistapaa, ihan vaan koska sivuprofiilin piirtäminen tuntui jotenkin... tylsältä. Värimaailman pyrin pitämään suhteellisen uskollisena vanhalle, mutta niin, että se ei riitele nykyisten mieltymysteni kanssa. Taustaan en pahemmin jaksanut keskittyä (taaskaan) ja puut ovatkin pääasiallisesti valmiita brusheja, joita kävin vähän muokkaamassa.  Brushit löydät täältä. Sieltä löytyy myös paljon muitakin hyödyllisiä kuin vain nuo puut.


Olen kehittynyt hieman kaikilla osa-alueilla anatomiasta väreihin ja yksityiskohdista kokonaisuuden hallintaan. Olen kuitenkin hieman pettynyt siitä, että en ole kehittynyt seitsemässä vuodessa enempää, mutta onnellinen joka tapauksessa siitä, että edes tämän verran. Ainakin tämä sai minut taas piirtämään ja haluamaan piirtää lisää, mikä olikin se alkuperäinen ajatus.


Mitä mieltä sielä ruudun toisella puolella ollaan? Näettekö tekin kehitystä vai mentiinkö nyt ihan metsään? Kommentteja, parannusideoita, ylistyspuheita ja kritiikkiä otetaan mielellään vastaan.English:

I decided to redraw an old piece of mine made with Gimp back in 2009. It took me a while to get hang on digital drawing again after such a long time. I started making this like three times before I figured out how to carry on.
I chose this piece because it had potential and was fairly good piece from that era. Even back then I wasn't happy with the eyes, but for some reason I never fixed them.
Redrawing doesn't necessarily mean that you have to be faithful to all of the old elements, especially when they don't work. This is why I made changes for example to the content of the hologram, girl's hair and the background. I also changed the perspective a little because using side pose just felt boring and too easy.
I think I've gotten a little better but it's not very impressive improvement especially since there's seven years between these two drawings. Even though I'm not totally happy with the level of my improvement, making this made me want to draw again and that was the reason I started this in the first place.
So, what do you think? Can you see the improvement? Critiques, tips, comments and praises are all welcome.

Comments

 1. Wauuuuu! ♥♥♥ En osaa muuta sanoa ku wauwauwau! :D MUTTA hyi, sammakko! Oot sä kyllä hirmu taitava, kumpikin tekele miellyttää silimää. :)

  Hitsit että tahtosin rastat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos. Helpottaako ajatella että kurnuttaja on muovia tai metallia? :D

   Mäkin tahtoisin rastat. Pelkään vaan että siitä tulis kaks hassua pötköä tai ihan pienet lirut tai... :D Ja mun päänahka ei varmaan kestäis ees. Seliseli.

   Delete
  2. Helpottaa kyllä. :D

   Mulla vähä sama seliseli. Vois värkätä sellaset lisäkkeet pahimpaan himotukseen ku vihtis. On mulla alut tuolla, mutta.. :D

   Delete
  3. Mulla on vaan iso läjä jotain cybershop-liruja, mutta ne kaipais kaverikseen jotain vähän paksumpaa ja mä en jaksa/osaa/halua tehdä. :)

   Delete
 2. Hieno lopputulos ja kehitystä on selvästi kyllä tapahtunut! ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Toivottavasti tapahtuu jatkossakin ja vähän nopeammalla tahdilla.

   Delete

Post a Comment