Korkeasaari zoo again

Käytiin lauantaina taas Korkeasaaressa. Taa on parin viikon lomalla ja sain sen raahattua mukaan. Sään piti olla koko loppuviikko kamala ja sateinen, mutta meitä onnisti ja sade iski vasta kun oltiin takaisin keskustassa. 


Normaalisti kierretään aina niin päin, että mennään ensin kissalaaksoon, ja siitä keskemmälle ja päädytään lopuksi karhujen kautta takaisin kissalaaksoon. Tällä kertaa päätettiin vaihtaa suuntaa ja hyvä niin, sillä meiltä jää aina puolet näkemättä rutiininomaisen reitin takia. Ns. uusien kulmien löytämisen lisäksi reitin varrelta löytyi tällä kertaa muutakin. Korkeasaari on päättänyt kehittää "konseptiaan". He ovat avanneet viime kesänä yleisölle tarhapolut, joissa pääset kävelemään samaan tilaan kenguruiden, vikunjoiden, marojen ja kilpikonnien kanssa. Tietenkään eläimiä ei saa koskea, mutta miettikää miten hurjaa... lapsista... on päästä näkemään eläimet ilman, että häkki on välissä. Korkeasaareen on luotu myös vuohipiha, jossa pääsee rapsuttelemaan kesyvuohia oikein luvan kanssa. Meiltä jäi lähituntuma maroihin, kenguruihin, vikunjoihin ja vuohiin tällä kertaa kokematta, mutta ei se mitään. 


Törmättiin myös johonkin Hämärähuoneeseen, jonka on tarkoitus aueta parin viikon päästä. Siitä ei lukenut mitään ekstra infoa enkä löytänyt verkostakaan mitään. Eli voidaan vaan arvailla. Itse veikkaan lepakoita tai kiiltomatoja tms. ainakin infotaulujen muodossa.


Kissalaaksossa laukesi kauhea vauvakisukuume kun katseltiin temmeltäviä Manulin pentuja. Niistä ei oikein hyvää kuvaa mun putkella saanut, mutta jos olet ikinä nähnyt kissanpentujen leikkimistä, niin osaat varmaan kuvitella. Tiikerikin on tänä kesänä saanut pentuja, mutta niitä emme nähneet.


Koska olen ihana tyttöystävä, pidettiin pieni ruokatauko Fafa's:in kojulla aivan sairaan hyvän lihan parissa. Pulled pork hampparini oli oikeasti aika taivaallista. Hintaa hampparilla oli 10€, mutta voin sanoa, että se oli sen arvoista. Taa söi jonkin lihalautasen, josta maistoin kanaa, joka sekään ei ollut hassumpaa.


Korkeasaaren kauppakin oli uudistunut ja mukaan lähti pikkupaketti, joka sisälsi kaksi Schleich sammakkoa ja lehden. Ajattelin laittaa sammakot huonekasvieni sekaan piileskelemään. Huonekasvien koristelusta on nyt muodostunut minulle joku juttu. Kerron myöhemmin lisää kunhan saan projektini valmiiksi. Olisin mielelläni kotiuttanut muutamat pehmolelutkin, mutta se jää vaikka seuraavaan kertaan. En taida olla vielä ihan aikuinen kun pehmolelurakkaus ei ole kadonnut mihinkään. :D 

Reissun päätteeksi suunnattiin Forumille syömään purkilliset jäätelöä Ciao! Caffé:ssa. Salaa toivoin, että sielä olisi jotain kirsikkaista, mutta sain tyytyä tällä kertaa mansikkasorbettiin. Hyvää sekin oli. Taa söi jotain hamppujäätelöä suklaahipuilla, joka oli aika omituista, mutta ihan hyvää sekin.


Tässä on välissä kerennyt tapahtumaan oikeasti ihan kauheasti asioita kuten peli-iltaa, sisustusta, uutta sohvaa, Roottori-uutisia, kangaslöytöjä, piirustuksia, askarteluja jne., mutta en halua tehdä nyt mitään sekapostauksia, joten pitää joko yrittää kiriä tai karsia tätä jutun määrää. :D Onko toiveita?


EDIT: Höhöö, eksyin iltalehden sivuille... Hämärätalon asukkaat ovatkin fennec foxeja eli aavikkokettuja!English:

Taa was on holiday for couple of weeks and I got him to visit Korkeasaari zoo with me. Weather was great even though the forecast had promised rain. It didn't start raining until we were back at the mainland. (The zoo is located on an island.)
Pallas's cat had gotten kittens this summer and so did the tiger, but we only saw Palla's cat's babies. The zoo itself has made some awesome changes too. You're now able to walk in the cage with some animals such as kangaroos (those tiny ones) and vicugnas. Of course you're not allowed to touch or pet the animals. Though there are some goats you're allowed to pet if you want to. They had also improved the selection in their store by adding more exotic plushies and Schleich that are normally hard to get here in Finland.
We stopped by Fafa's smokery bbg stand to eat something. I got pulled pork burger, which was super delicious, and Taa had a meat plate.
We ended our trip with ice-cream at Ciao! Caffé. I was secretly hoping for something with cherries but had to settle with strawberry sorbet, which wasn't that bad either.
So much has happened these past few days and I really don't want to write a post with messy and mixed topics. I either have to leave something untold or flood you with posts.

Comments

 1. Eikä, fennekkejä Korkeasaaressa, ne on pakko nähdä!

  Mä toivoisin sisustuspostausta seuraavaksi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niimpä! Onneksi ostin vuosikortin Korkeasaareen.

   Sunnuntaina tulee vika hylly ja kaikki muu alkaakin olla paikoillaan, joten ensiviikolla voisin hyvinkin esitellä meidän kämpän. :)

   Delete
  2. Se ei oo purettu ihan viä :D Onneks se on nopeempi laittaa palasiks kun koota. Good luck! Oon joka kerta sanonu, että tämän jälkeen en sitä helvetinlaitosta enää kasaa...

   Delete
  3. Parisuhdetesti. Aletaan olla jo aika hyviä Ikea-kasaajia.

   Delete
 2. Fafa's Somery BBQ:n hampparit on kyllä täydellisiä, söin keväällä jonkin naudanselkähampparin ja vieläkin nousee kuola suupieliin sitä ajatellessa.

  Tekee hirveästi mieli itekin päästä Korkeasaareen mutta täältä on vähän pitempi matka sinne lähteä, kun Helsinkiin menee bussilla 5h. Kaveri onneksi asuu siellä, että pääsis sinne yöksi ja puhe onkin ollut, että kävis kunhan aikataulut sopii yhteen.
  Ja minäkin hamstraan pehmoleluja. Jään halimaan niitä kaupassa ja välillä melkein kiljun, kun näen jotain ylisöpöä. Ei siinä paljon jäädä ajattelemaan, että 50 euroa pehmolelusta on paljon, kun vastaan tulee jäätävän kokoinen luppakorvapupu. (Ostin Särkänniemestä muutama vuosi sitten, vaikka olin just saanut poikaystävältä delfiininkin.) Mutta puolustaudun sillä, että pupusta on ollut paljon iloa silloin kun olen surullinen. Se on just sopivan iso halattavaks :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kulkeeko sieltä Onnibus? Ne yleensä jostain kumman syystä menee hieman nopeampaa. Mutta joo, kerran ajeltiin sinnepäin ja pysähdyksien kanssa matka-aika läheni viittä tuntia. Bussissa tuota aikaa ei kyllä kovinkaan usein halua istua.

   Täälä halaillaan möhköfanttia surun iskiessä. Sain sen poikakaverilta joululahjaksi aika varhaisessa seurusteluvaiheessa kun olin ihastellut sitä kaupassa aiemmin. Mä olen onneksi pystynyt aika monelle pehmolelulle sanomaan ei. :D

   Delete
 3. Höh, missasin nuo tarhapolut kun eivät olleet keväällä vielä auki. Ensi vuonna sitten. Ja nyt on sitten lisääkin odotettavaa jos sinne kerta tulee niitä lepakoita/kiiltomatoja/mitälie! Käyn aina katsomassa myös niitä pehmoeläimiä, mutta kun ei kaikkia voi kotiuttaa muuten niitä ei ehdi halia tarpeeksi :'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tarhapoluille oli aikamoinen jono, siksi jäi meiltä käymättä.
   Ja ne on muuten aavikkokettuja, jotka asuttaa hämärähuoneen. :) Sain juuri itse selville.

   Delete

Post a Comment