Step by step drawing: Witchy green


Ette arvaakaan kuinka monta kertaa olen aloittanut tämän postauksen kirjoittamisen vain tuhotakseni luomani tekstin, koska mitään järkevää ei tule ulos. Kolme päivää olen paennut syvältä riipivää työttömän ahdistavaa todellisuutta ja tapellut hidastelevan koneeni kanssa. Kolmessa päivässä olen ulostanut mieleni sopukoista tämän.


Olen piirrellyt myös paljon muutakin, mutta en kokenut niiden olevan postauksen arvoisia. Mutta nyt kun yritän kirjoittaa tästä, mitään järkevää sanottavaa ei tule ulos. Taidan antaa vaan työn eri vaiheiden puhua kun kerta tallensin välivaihekuvia.


Skissailin luonnoslehtiööni aikani kuluksi naisen, otin siitä kännykällä kuvan ja siirsin Photoshoppiin oikean kokoiselle pohjalle. Tällä kertaa koko oli 5000 x 7073 pikseliä, 500dpi.


Piirsin kuvan uudelleen luonnokseni päälle erilliselle layerille ja korjasin käsintehdyn luonnoksen virheitä ja lisäsin elementtejä.


Luonnoksen ollessa valmis etsin sopivat värit kokeilemalla ja tutkimalla muiden töitä. Läiskin ne suunnilleen oikeille paikoilleen. Tukka omalle tasolle ja iho omalleen.


Piilotin taustalla olevan vaalean osan pois häiritsemästä piirtämistäni. Tuplasin väri-layerini koska värit olivat jääneet osasta kohtaa liian läpikuultavaksi. Sen jälkeen siivosin luonnoksen yli menevät väriosiot.


"Lock transparent pixels", "gaussian blur" ja hups, siveltimen jäljet katosivat. Jos tämä ei ole laiskuutta niin mikä sitten. No, koska blurrattu kuva ei ollut sitä, mitä haettiin, niin aloin hakemaan muotoja uudelleen esille blurraukseni päälle. Aloitin kasvoista.


Muotojen hakeminen jatkuu. Tässä kohtaa muotoa on löytynyt naaman lisäksi käsiin, rintoihin ja keskivartaloon.


Vartalo alkoi pikkuhiljaa löytää muotonsa, joten oli aika siirtyä hiuksiin.


Kun hiukset näyttivät enemmän tai vähemmän hiuksilta, aloin keskittyä taustaan. Toin takaisin vaalean osion taustalle ja poimin värejä naisesta taustan elementteihin.


Kuva sai lisää yksityiskohtia ja viimeistelin viimein jalkaterät, jotka olin jo melkein ajatellut jättää sellaiseksi kuin ne edellisessä vaiheessa olivat.


Viimesilauksena lisäsin vielä hieman Luis Royomaisen hehkun naaman alueelle, muutaman blurratun yökkösen taustaan ja punaista silmien ympärille. 
Signeerasin työni.

Siinä se sitten oli. Haluan tehdä lisää tällaisia tarkoituksettomia gootahtavia kuvia. Tällä tyylillä piirtäminenkin oli aika vaivatonta ja mukavaa. Yleensä joudun tappelemaan ääriviivojen tuomien ongelmien kanssa. Ehkäpä tarkat ääriviivat eivät ole minua varten. Pienimuotoisen taustankaan tekeminen ei tuntunut tuskastuttavalta kun sitä ei tarvinnut ensin lähteä ääriviivoittamaan.

Mitä tykkäätte?
English:

You have no idea how many times I started writing this only to end up erasing all that I had written because nothing rational came out. Three days I've spent drawing this and fighting with my retarded computer to get my mind off of this rugged life of unemployment. This is what I created in those three days.
I've created other works too, but I didn't think they deserved a post. This on the other hand does. But now that I try to think of something to say about my work, nothing meaningful comes out. I let my WIP pictures speak for themselves.
In the process of making this, I realized how much easier it was to work without strict line work. I should do it more often.
What do you think?

Comments

 1. Pakko sanoa että tykkään sun piirustustyylistä aivan älyttömästi ♥

  ReplyDelete
 2. Oikein kaunis kuva, mukava kuulla miten saat noita aikaan :) Ja minäkin tykkään kovasti piirrostyylistäsi, noita kuvia on oikein ilo katsella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Lämmittää mieltä kuulla tuommoisia kommentteja kun on ehkä pikkuinen identiteettikriisi omasta tyylistä nyt. :)

   Delete
 3. Hyvältä näyttää! Tosi kiva taas huomata miten erilailla voi tehdä. Oli laiskaa tai ei niin musta jälki on tosi upeaa. En välitä vaikka tekstiä on muka vähän. Kuvat puhuu puolestaan :) Lisää tälläsiä kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Kiitti. Koitan muistaa ottaa seuraavistakin välivaihekuvia.

   Delete
  2. Mun piti nyt tulla tähän vielä vähän sössöttämään lisää :D Sori :D
   Halusin vaan sanoa, että mä tykkään tosi paljon sun väri valinnoista tässä. Tulee sellanen hyvä maanläheinen noita fiilis. Sit myös on kiva miten osa noista yököistä on blurrisia, koska ne liikkuu. JA SIT JA SIT JA SIT :D Mä vaan tykkään tästä. Tukassa on myös hyvää liikettä ja asento on dynaaminen ja kiehtova. Taustan puuttuminen ei häiritse mua itseäni kun ei aina tarvitse. Huomio keskittyy olennaiseen.

   Delete
  3. Kiitos. :D Tuu vaan useemminkin sössöttämään lisää.
   Ajattelin kaks hetkeä tekeväni taustan tälle, mutta laiskuus iski, enkä oikein edes keksinyt, mitä tuonne taustalle voisi laittaa. Ehkä jotain puita tai suon...

   Delete

Post a Comment