Shopping for Halloween themed clothes

Olen ollut tänä vuonna super täpinöissäni halloweenista ja ostanut kaikenmaailman koristeita. Vaatteiden shoppailukin on ollut mukavaa kun tavalliset kaupat pursuavat synkempiä värejä ja printtejä. Oma halloweenhörhöyteni kasvaa vaan vuosi vuodelta ja onneksi intoni mukana kasvaa myös halloweenin suosio sekä kauppojen koristetarjonnan määrä tälläkin puolen palloa. Lähi-Prismassakin oli vaikka mitä! 

Mistä muuten tulikin mieleen viime kauppareissu, jossa kuuntelin sivusta kun keski-iän ruttuisammalla puolella oleva nainen päivitteli myyjälle halloweenkoristeista, tullen lopulta kovaan ääneen siihen tulokseen, että kiva kuitenkin, että lapsilla on edes jotain juhlimisen aihetta pimeän syksyn aikaan. Äänen korotus siis oli mitä ilmeisimmin osoitettu minulle, kun tutkailin tuotevalikoimaa. Mitähän lie silläkin tarkoitti. :D Mamma on hyvä ja siirtyy sinne joulukoristeiden puolelle vaan.


Kaikki eivät onneksi ota nokkiinsa hämähäkinseiteistä ja kurpitsoista. Tavalliset vaateliikkeet ovat lokakuussa tuoneet mallistoonsa kaikkia kivoja "kauhuteemaisia" vaatetta ja asusteita. Henkkamaukalta kotiutin vaaleanpunaisen lepakkocollegen, luurankokäsiklipsit ja minipussukan. Kaikenlaisia korujakin olisi ollut tarjolla mutta herkkääkin herkempi nikkeliallergiani estää minua ostamasta hömppäkoruja. Lindexin lasten osastolta mukaan tarttui karmaiseva sukkapakkaus. Vähän olen suruissani siitä, että kaikki hauskin tavara löytyy juurikin lasten puolelta. Sieltäkin voisi metsästää muutakin kuin sukkia, jos olisi vielä kokoa XS, mutta ikä, herkut ja laiskuus ovat tuoneet niitä kiloja noin kahden vaatekoon verran lisää. Onneksi sentään Asoksella ollaan älytty, että halloween ja kauhuteema ei ole mikään lasten juttu vaan aikuisillekin löytyy hyvin, ellei jopa paremmin, erilaista asustetta. Itse en Asokselta (vielä) mitään tilannut, mutta suosittelen kirjoittamaan liikkeen hakukenttään 'halloween'. Lidlistä en ole ennen vaatteita ostanut, mutta en voinut vastustaa halpoja luuranko- ja hämähäkkisukkiksia.

Viikonloppuna järjestämme Halloweenbileet. Kaikki on vielä hieman puolitiessään, joten puvustani ja koristeista lisää vasta myöhemmin!

Mikäli tuskastelet vielä viimehetken halloweenkoristeiden kanssa, niin tässä on omat top 3 paikkaa hankkia halloweenkoristeita:
- Flying Tiger Copenhagen
- Butterick's
- Prisma/CitymarketEnglish: 

I've been so excited about Halloween this year and been buying Halloween themed clothing and decorations like crazy. Halloween has only recently become a thing in Finland. Couple of years back, stores offered us only couple of different kinds of decorations which were sold only couple of days before Halloween and vanished straight after it. Now there are a lot more to choose from. Not as much I'd hope, but at least more than in the past. 
Even some of the supermarkets now sell Halloween decorations. And I noticed that it apparently isn't everyone's cup of tea. Last time I was buying groceries there and happened to stop by the shelf they sell those decorations, a middle aged lady started talking with the nearby salesperson who was filling the shelves. She was a bit horrified over those decorations but after awhile she came to a conclusion that it's good that kids can have something to celebrate in these dark autumn days. That part was obviously meant for me for she raised her voice when she said that. I wonder why. :D 
Oh well. I'm glad that not everyone takes offence at this holiday. Even the most regular clothing stores have taken some darker themed clothes in their selection. Though most of the interesting clothes and accessories come from kid's section and are too small for me. I managed to find things from H&M, Lindex and even from Lidl. Asos also had some nice things, but I haven't (yet) ordered anything. 
We're having a Halloween party this weekend so more about the decorations and my costume later!

Comments

 1. Tunnen niin tuskasi, kaikki kivat teemakrääsät löytyy aina lasten osastolta! Ihan kuin aikuiset eivät muka osaisi arvostaa söpöjä ja viihdyttäviä printtejä, kummitusteepaitoja tai hassuja otuksia :c

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niimpä! Ennen pystyi luottamaan Seppälään tässä asiassa, mutta nykyään sieltäkään ei enää saa kuin muodin mukaisia hepeneitä.

   Delete
 2. Niin paljon kaikkia kivoja löytöjä olet tehnyt! Katselin myös H&M:llä noita collegepaitoja mutta sitten totesin että tuo lepakkokuosinen oli kuitenkin liian söpön värinen minulle :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse mietin ihan samaa, mutta lämpenin sitten lopulta tuolle hempeälle värille. Sen voi myös aina värjätä. ;)

   Delete
 3. Sounds cool, it really been over the last few years you could get decent Halloween things. Now, I have a Tiger shop in my city, I love it.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiger is pretty good. :) Though I'm a bit sad that Tiimari went bankrupt. It was a similar kind of store but better than Tiger.

   Delete
 4. Mun mukaan lähti henkkamaukalta vaan yhdet oranssit Halloweenkurpitsa sukat miesten puolelta. Himoitsin tosin sitä luurankopukua mikä jopa löytyy aikuisten puolelta! Kirosin kuitenkin taas itsekkin miten kaikki kiva on lapsille :D Hmmm pitäskö munkin mennä Lidliin sukkiksia ostamaan. On aika kivoi nimittäin! :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kattelin kans miesten puolella sukkia, mutta pahus kaikki oli liian isoja! Oisin myös voinu ottaa sen luurankohaalarin, mutta en mä semmosta osaa käyttää. Se ihonmyötäsempi versio oli jo ihan liian hurja. :D

   Delete

Post a Comment