A night out with total strangers


Hiljainen maanantaipäivä muuttui nopeasti puhelimen jatkuvaksi piipitykseksi ja alkoholin tuoksuiseksi baari illaksi. Olen jo pitkään ollut hiljaisena stalkkerijäsenenä Facebookin Uusia Ystäviä -ryhmässä, kunnes eilen päätin viimein avata sanaisen arkkuni ja kirjoittaa kaverinhakuilmoituksen. Takaraivossani jyskytti pelko, ettei kukaan kiinnostu tämmöisen tytön seurasta, mutta ilmeisesti saman henkisiä ihmisiä on enemmänkin. Eli meitä, jotka eivät hae lenkkiseuraa vaan ehkä ennemminkin peli- ja leffailtoja tai istuskelua teekupin ääressä ja kirppistelyä.

Keskustelusta poikinut ehdotus extempore peli-illasta baarissa tempaisi minut mukaansa. Olin suunnitellut meneväni Uffille, mutta seuran kaipuu löi omien suunnitelmieni yli. Eipä sieltä Uffilta mitään tarpeellista olisi varmaan löytynytkään. Poikakaverikin kannusti minua poistumaan ihmisten ilmoille. Loppuilta ja yö menikin sitten Avistan ja alkoholin parissa täysin tuntemattomassa seurassa. Juttu kuitenkin luisti ja alkoholia kului.


Ehdin yön viimeiseen bussiin, joka suuntasi kotiin päin, mutta harmikseni bussilla ei päässyt ihan perille asti. Jouduin kävelemään puolitoista kilometriä, mikä ei sinällään ole yhtään paha, mutta hieman kuumottavaa Helsingin yössä tällaiselle kiltille kotiintuloaikoja noudattaneelle palelevalle hämäläiselle. Tässä vaiheessa kiitin itseäni siitä, että olin pukenut takin alle villapaidan, vaikka olin juuri baarin kuumuudessa siitä kerennyt valittamaan. En törmännyt yhteenkään elolliseen olioon kävelymatkallani (autoilijoita lukuun ottamatta) ja olin hieman pettynyt. Olin kovasti mielessäni pyöritellyt kaikenlaisia kauhuskenaarioita eikä edes yksikään citykani hyökännyt kimppuun! Superkuukin jäi näkemättä paksun pilvivaipan vuoksi.

Hiippailin sitten lopulta suihkun kautta poikakaverin viereen sänkyyn, vaikka minua ei enää väsyttänytkään yhtään.


Oletteko te ikinä laittaneet nettiin mitään seuranhakuilmoituksia? Tai osallistuneet tapahtumiin/illanistujaisiin, josta ette tunne ketään?


English:

Quiet Monday afternoon suddenly turned into an evening with never ending phone peeping and drinking with total strangers. For long now I've been part of a Finnish Facebook group where people seek friends. Finally I decided to make use of that group and introduce myself there. I was a little afraid that no-one would be interested in company of someone like me, but I guess I was wrong. Seems like there are people like me who would rather spend their evenings playing games, drinking tea and watching movies rather than go jogging. 
Someone proposed an extempore game night at a bar. I had planned on going to a flea market but company, games and alcohol sounded better so I agreed to go. Couldn't have decided better. We had fun and evening turned into night.
I managed to get on the last bus headed homeward, but unfortunately it didn't go as near the place I live in as I would have hoped. I had to walk one and a half kilometers which wouldn't have been any problem if it hadn't been cold and dark. Grateful of the sweater underneath my coat I walked home without seeing a soul except for couple of drivers. Not even one city bunny.
I took a quick shower and crawled into bed next to my boyfriend who was already asleep.

Comments

 1. En edes tiennyt että fb:ssä on tuollainenkin ryhmä, pitänee jossain vaiheessa käydä tsekkaamassa! Uusille kavereille olisi kyllä tarvetta. Olen tosin huono osallistumaan tuollaisiin ryhmätapaamisiin. Harkitsin joskus Alternative bloggers -miittiin osallistumistakin pitkään, enkä lopulta sitten mennyt. Yksittäisiä kavereita ja itseasiassa nykyinen ihana poikaystäväkin on kuitenkin löytynyt netistä kaveri-ilmoituksen kautta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moni kaveri on tullut omaankin elämään netin kautta, mutta ei niinkään kaveri-ilmotusten kautta vaan jostain ihme chateista yms.
   Alternative bloggers -miitit kuulostaa pelottavilta kun niissä käy niin kauniita ihmisiä, joilla on jotain satoja lukijoita. o_o

   Delete
 2. Apua kuinka rohkea oot! Uudet kaverit on ihana ajatus, illanvietto tuntemattomien parissa pelottava. :o Oon sen verran tuppisuu uusien ihmisten (ja vähän vanhojenkin) kanssa, että pelkäisin tapaamisesta tulevan tosi epämukavan. Ehkä teen kuten sinä ja meen tutkailemaan stalkkerijäsenenä kyseistä ryhmää. :)

  Oon ollut muistaakseni kolmessa tai neljässä pk-seudun Alternative bloggers-miitissä. Aina on ollut mukavaa ja sitä kautta olen tutustunut moniin ihmisiin. Ex-kumppaniin tutustuin netti-ilmoituksen kautta, mutta siitä on jo aikapäiviä, 12 vuotta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse oon hitaasti lämpenevää sorttia, eli alussa saatan vaan kuunnella ja ottaa ensin selvää mitä ne muut on miehiään. Jos muut ei puhu, niin sitten yritän epätoivosesti pölöttää edes jotain.

   Pitää varmaan itsekin uskaltautua noihin blogi-miitteihin joskus. Ainahan sieltä pääsee karkuun jos käy ahdistavaksi! :D

   Delete
 3. Kuulostaa aivan mahtavalta! :D Itselläni on vain muutama ystävä joiden kanssa tulee vietettyä aikaa ja uusien tuttavuuksien tekeminen on vaikeaa ja jopa pelottavaa. Itse en välttämättä edes uskaltaisi lähteä tuohon, vaikka se kuulostaakin hyvältä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta hankalampaa on niiden ylläpito. :) En aina uskalla kysyä ihmisiä mukaan juttuihin tai alkaa tuosta vaan keskustelemaan jonkun kanssa.

   Delete
 4. Oon miettinyt että just joku ystävänhakuilmoitus olisi varmaan ajankohtainen, kaikki kaverit sukulaisia lukuun ottamatta on muuttaneet pois. eikä haittais, vaikka ois jostain kauempaakin, kun juttelen mielelläni netissäkin, mutta tietysti jos olis tosiaan ihan samassa kaupungissa tai jossain sellaisella säteellä, että livenäkin tulis nähtyä. Itse en vaan käytä Facebookia, että ne Uusia ystäviä -ryhmät ei oikein minua hyödytä. Keskustelupalstoille en ole kehdannut lähteä avautumaan, mutta kaipa sitä on jotakin keksittävä. Hyvä on kun ois joku muu, joka shoppailee, käy ottaa blogikuvia, jaksaa kuunnella turhanpäivästä hörpötystä unista ja ruoanlaitosta ja tykkää paistella (ja syödä) herkkuja. Uimassa ja joogassakin vois käyä, bonuksena elukat, joita voi käyä rapsuttamassa kylässä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tietty tällainenkin sivusto http://www.etsitaanystavaa.com/ josta hyvällä esittelyllä saattaa löytää jotain samanhenkisiä ihan läheltäkin. Huonolla tuurilla saat perääsi roikkumaan jonkun täys kahjon, mutta niitä tapaa ihan naamatustenkin, joten...

   Delete

Post a Comment