Dragon gets new scales

Olen keräillyt monia asioita elämäni aikana – tai ainakin yritys on ollut kova, mutta kokoelmat ovat aina jääneet syystä tai toisesta (äiti) vain muutamaan kappaleeseen. Johtuneeko siitä, etten ikinä vuotanut keräilyharrastuksiini sen suurempaa intohimoa, vaan annoin tavaran vaan löytää luokseni. Simpukoista kerroinkin jo, mutta mukaan on mahtunut myös kiviä, pehmonalleja, Pokémon tavaraa, TOPPS-leluja, tarroja, lohikäärmeitä ja vaikka mitä. Monista näistä keräilyharrastuksistani olen säästänyt edes jokusen kappaleen vielä tähän päivään.

Ehdottomasti nörtein keräilykohteeni olivat lohikäärmeet. Olin ihan hirveä fantasiahörhö ja haaveilin lohikäärmeteemaisen tavaran keräilystä jo pitkään ennen kuin sain ensimmäistäkään. Kokoelmissa oli maksimissaan neljä lohikäärmettä, joista kolme olen säilyttänyt tähän päivään. Yksi niistä on päässyt jopa olohuoneeseemme hyllylle, josta päästäänkiin sitten itse aiheeseen.


Tämän yksilön (Legends and Dreams. The Leonardo Collection: Olenna – Sorceress of right, 2003) sain siskoltani lahjaksi. 2000-luvulla sen väritys oli vielä ihan kiva – perus tuollainen fantasiavärimaailma. Figuuri koristi hyllyäni kotona asuessani, mutta joutui säilöön muuttaessani pois. Tänne muuttaessa se pääsi viimein pahvilaatikon suojista takaisin auringonvaloon, ja voi että millaisen päänsäryn värimaailma minulle aiheuttikaan. Ei ihme, että fantasiaa pidettiin kauheana nörttijuttuna tuolloin.


En uskonut että tästä mitään rahaa saa, ellen vahingossa osu johonkin oikeaan keräilijään, joten en jaksanut vaivautua myymään tätä. Mutta ei se tuollaisena voinut hyllyllänikään enää olla tai tulisin hulluksi. Ei siis jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin maalata se uudelleen. Mitä menetettävää tässä enää olisi?

Kaivoin esiin kuivahtamassa olevat Citadel maalini ja ryhdyin töihin. Kyllähän nyt sininen ja hopea sopivat paremmin jäiseen pohjaan kuin punainen ja... No... Sateenkaari... Olisin toki voinut säästää lohikäärmeen vartalon värin, mutta koin sen varomisen liian hankalaksi maalatessani muita osia. Lisäksi hiusten värissäkään ei ollut mitään sen suurempaa vikaa, mutta koen blondit paljon mielenkiintoisempina kuin brunetit. Sori ruskeaveriköt!


Tuskallisinta ison figurin uudelleenmaalaamisessa oli varoa osia, jotka jätin alkuperäisen väriseksi, kuten naisen iho ja jäinen pohja. Siveltimen ujuttaminen tytön ja lohikäärmeen väliin sai minut useampaan otteeseen pidättelemään henkeäni ja kiroamaan vapisevat käteni. Figurin olisi toki varmaan voinut ottaa osiin, jos olisi figuuriharrastaja ja tietäisi näistä jotain, mutta päätin maalata vain osat, joihin pääsin käsiksi ilman purkamista. Pohjasta katsottuna viitan punainen väri ei ole enää meidän välinen salaisuus, joten toivotaan, ettei kukaan tule nostamaan sitä paikaltaan tutkiakseen lähemmin.

Olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen. Lohikäärmenainen ei hypi enää silmille ja näin ollen se saa jäädä hyllylleni muistuttamaan menneistä, ellei siitä joku innostu jotain kunnollista tarjoamaan, mitä vähän epäilen nyt kun se ei enää ole alkuperäisissä maaleissaan. Ehkä voisin jopa lähteä mukaan Funko Pop innostukseen ja jatkaa lohikäärmekeräilyäni sitä kautta. Onhan sielä ainakin Drogon, Smaug ja Elliot!


Tällä hetkellä keräilen (tai yritän ainakin) kalloja, kalloreplikaatteja, Roottorin irronneita viiksikarvoja ja Taan mukaan myös kenkiä. Aika näyttää, käykö kalloharrastukselleni samalla tavalla kuin muillekin keräily-yrityksilleni.


Tuliko figuurista yhtään parempi vai oliko alkuperäinen enemmän mieleenne? Keräilettekö te jotain tai oletteko keräilleet?
English:

I've collected many things in my life – or at least tried to, but for some reason (I blame mom) I never managed to collect anything more than couple of items. Might have been because I never was too serious with my hobby and just let the items come to me.
I already told you about the seashells, but I've also collected stones, teddy bears, Pokémon stuff, TOPPS toys, stickers, dragons and many other things. I've saved some items from most of the collections to this day. Now I try to collect skulls, skull replicas, Predator's shed whiskers, and according to my boyfriend; shoes.
Of all the things I've collected, dragons were the most nerdiest subject. I was such a fantasy geek at one point and had long dreamed of collecting dragon themed items. In the end I had about 4 figures, of which 3 of them I still have, and one of them has found its spot at the shelf in our living room.
This dragon figure (Legends and Dreams. The Leonardo Collection: Olenna – Sorceress of right, 2003) was a gift from my sister in early 2000's. Back then it was cool and the colours were ok. When I moved out, the figure got stored with other unnecessary things and was released from the box not until we moved here. Oh, the headache the colours now gave me. No wonder dragons and fantasy were considered super nerdy back then.
I didn't think I could possibly get any money off of this unless I find a collector, and I couldn't stand the colours anymore. Alas, something had to be done. I had nothing to lose so I gave the damned thing some new colour and now it's ok. At least it doesn't give me headache anymore. It was a bit pain in the ass to paint because I had to watch out for the parts I didn't want to repaint, like the skin or the ice. You can still see the red of her cloak if you look at the bottom, because I didn't take the thing apart and only painted the parts that were visible and accessible.
I might even consider carrying on with my collection now that there are some dragon Funko Pops – Elliot, Drogon and Smaug. 
Do you collect anything or have you collected? Is the repaint any better or do you prefer the original figure?

Comments

 1. On tuo uusilla väreillä kyllä kivempi. Vanha sävymaailma oli ehkä vähän turhan hippi omaan makuuni :D

  Sinulle on muuten sähköpostia, käyhän tsekkaamassa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin! Hippi tai sitten -80-luku.

   Delete
 2. The colours look so much better

  ReplyDelete
 3. Oii miten upeesti maalattu! Vaikka itseä ei alkuperäset värit häiritse niin kuitenkin lopputulos on hieno ja sun näkönen :) blondit hiukset on myös mun mielestä mielenkiintosemmat~
  t.heidi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti. Ei ne värit niin hirveesti pomppinu silmään sillon omassa huoneessa, joka oli vähän pastellimpi kun tää nykynen kämppä. :D

   Delete

Post a Comment