Pikkujoulu party with family

Viikonloppuna oli suvun perinteiset pikkujoulut, jossa on hyvä käydä näyttämässä naamaansa. Harvemmin enää tulee osallistuttua sukujuhliin, muutamia synttäreitä ja isompia juhlia lukuun ottamatta, mutta olen yrittänyt aina jaksaa poiketa pikkujouluissa.


Mistään formaalista juhlasta siis ei ole kyse vaan siitä, että saadaan kasaan äidin sisarukset ja mielellään seuraavat sukupolvetkin. Syödään, vaihdetaan kuulumiset ja juodaan alkoholia. Otettiin Taan kanssa pari peliä mukaan, että aika ei kävisi ihan kauhean tylsäksi. Huhupuheita, joka on aivan lyömätön partypeli ja IceCool ajatellen niitä, jotka eivät osaa vielä lukea. Sisko oli tuonut mukanaan Alias; Naiset vs. miehet, mikä oli itse asiassa aika hauska versio Aliaksesta. Oli huvittavaa huomata, miten vähän miehet tiesivät meikkeihin ja vaatteisiin liittyviä sanoja, kuten esimerkiksi balconette, ja miten paljon itselle on jäänyt päähän armeijasanastoa. Minulle aseisiin ja auton osiin liittyvät sanat tuottivat eniten päänvaivaa. Kuinka ihmeen monta erilaista akselia autossa pitää olla?


Niistä tyttömäisistä sanoista tulikin heti mieleeni muutama: Peter Pan-kaulus ja hiusvärit. Tällä hetkellä voisin lisätä nuo kaulukset jokaiseen omistamaani mekkoon. Tämä mekko on aivan ihana, ei pelkästään kaulusten vuoksi, vaan se on myös pehmeä, joustava, upea ja maailman ihanin päällä. Toteutin myös viimein uhkaukseni ja värjäsin hiukset mustaksi. Punainen väri oli jo niin kulahtanut ja viimeisetkin värin rippeet loppuivat kaapistani, joten ajattelin, että viimein on aika. En ole katunut vielä yhtään. Värjäsin myös kulmakarvani, jotta hiukseni näyttäisivät hieman luonnollisemmilta myös ilman meikkiä. Vielä en ollut niin uhkarohkea, että olisin yrittänyt värjätä ripseni.


Perjantaina ehtisin poiketa Kaapelin joulu -myyjäisissä, josta mukaan tarttui muutama hassu hely itselle (korvakorut yllä) ja miehekkeelle. Erilaisilla messuilla ja myyjäisissä yms. tapahtumissa paljon vierailleena voin todeta, että tämä oli virkistävää vaihtelua. Oli paljon pienempiä ja tuntemattomampia käsityöyrittäjiä ja paikanpäällä mahtui hyvin liikkumaan. Kiitosta myös rahannostomahdollisuudesta ja maksuttomasta narikasta. Jos missasit viime viikonlopun myyjäiset niin tänä viikonloppuna on vielä toiset. Kaikki myyjät eivät toki ole samoja. Paljon muitakin myyjäisiä järjestetään kokoajan ympäri Helsinkiä, joten kannattaa pitää korvat höröllä mieluisten varalta.English:

Last weekend we had annual Pikkujoulu (Finnish for "little Christmas") party with my mom's side of the family. It's good to show ones face at least in one family occasion once a year. This is the one I try to attend to every year.
The party was casual. We ate, talked and drank alcohol. Taa and I also took couple of games with us so that the evening wouldn't be so dull: Telestrations, which is one of the best party games, and IceCool, for those who can't read yet. My sister had also brought Alias; Women vs. men, which turned out to be very fun version of Alias. It was delightful to see how little men new about makeup and clothing related words like balconette. It was also fun to find out how much army related vocabulary I still have stashed somewhere in the back of my head. Guns and car related words were the hardest. How freaking many different kinds of axles do cars need?
About girly words, Pan -collars and hair dye are the ones that come to mind at the moment. I love Pan -collars so much at the moment that I could add them on every dress I own. This dress is heaven, not just because of the collars but because it's comfy, looks amazing and is super soft. I also executed my threat and dyed my hair black. The red had started to fade and I didn't have any more dye so it seemed reasonable to do this now. I also dyed my eyebrows so that my hair wouldn't look so unnatural when I'm not wearing makeup.
On Friday I made it to this one Christmas fair at Kaapelitehdas. It was very different from the fairs that I have visited this year, which was more than refreshing. There were many non-familiar small artisan entrepreneurs, space to walk, free cloakroom and a cashpoint. I bought myself anatomical heart shaped earrings and I also found something nice for Taa too.

Comments

 1. It looks and sounds like a busy time. You dress is very cute with the Peter pan collars.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! :) It sure is busy time and gets even busier as Christmas comes closer.

   Delete
 2. Ihana mekko! Ja mustat hiukset sopii sulle hyvin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Ainakin nyt kun osaa ehostaa kulmakarvoja edes jotenkin... :D

   Delete
 3. Tosi kiva tommoinen perinne! Itselle ei ole tänä vuonna pikkujoulukutsuja tullut yhtään mistään :D

  Näytät upealle! Ihana tuo mekko ja uusi hiusväri! ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perinteet on yleensä kivoja. Nääkin oli mun ainoat pikkujoulut. Poikakaverilla ollu vähintään kolmet ja olen hieman kateellinen. :P

   Kiitos!

   Delete

Post a Comment