Shoeaholic at Minna Parikka sale

Olkkarissa on kaaos, tai siis oikeasti koko kämpässä on kaaos, eli tähän väliin taas jotain muuta.


Taa pyörittelee silmiään jos menen sanomaan tarvitsevani uudet kengät. Myönnettäköön, onhan niitä tuola muutama pari, ainakin sellaisen silmiin, jolla on urheilukenkien lisäksi ehkä kolmet kengät. Kenkäfriikille kengät ovat kuin huumetta, rakkaita lapsia tai salainen mielihyvä. Minna Parikan nimi saa monen kenkäfriikin silmät säkenöimään ja kyseisen naisen tuotteiden aletapahtumat ajavat kenkäfriikin jonottamaan näitä alennettunakin aika tyyriitä poposia jopa tunteja. Tapahtumasta on jo aikaa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä puhua kengistä. Eihän?


Saavuin paikalle vartin etuajassa ja jonoa oli jo jonkin verran. Joku puolisen tuntia tai vähän enemmän siinä jonossa seisoin kunnes pääsin sisään. En ollut liikkeellä kovinkaan vakavissa ostoaikeissa, sillä Parikan viimeaikaiset mallistot ovat olleet aika hirveitä (ihme karvapalleroita, timangeja ja poneja –yök) ja tilillä komeilee aina vain semmoiset muutama kymmenen euroa. Mutta koska Popcult ja monet muut vastaavat tapahtumat jäivät tänäkin vuonna välistä niin jotain hupia tässä nyt piti itselleen repiä.


Olin aika yllättynyt kun käteeni löytyikin kolmet parit kenkiä. Hylkäsin valkoiset pitsiset puputennarit sillä perusteella, että omistan jo yhdet valkoiset puputennarit, pitsittömät tosin. Hintaa kahdelle kenkäparille tuli semmoiset 190€ (70€ Corneliat ja 120€ Blondie-nilkkurit). Nilkkurit ovat hieman ryppyiset, mutta sitä ei jalassa huomaa. Niihin myös täytyy hankkia puolipohjat, sillä vaikka nahkapohjat ovatkin nätit, eivät ne ole kestävät. Suutarisuosituksia pk-seudulta?


Kuinka moni muu nauttii syntisen paljon parista kauniita kenkiä? Entäpä mitä mieltä olette Minna Parikan tuotannosta? Mikä on isoin summa, jonka kenkiin kehtaatte sijoittaa kerralla?


In English:

Our living room is a mess so something else again in the meantime.
Taa rolls his eyes if I tell him that I need new shoes. I'll admit, I have quite a few pairs, at least in the eyes of those who only have like three pairs of shoes excluding trainers. For a shoe freak, shoes are like drugs, beloved children or some sort of a secret pleasure. In this side of the globe Minna Parikka's name gets many of us excited and her sale events get us to queue those quite expensive shoes even for hours. It's been few weeks now from the last sale, but it's never too late to talk about shoes, don't you agree?
I got there about 15 minutes early and there was already quite a line. After half an hour or less of queueing I got in with no real intention of buying anything, because Minna's latest collections have been fairly hideous in my opinion (weird pompoms, diamonds and ponies – yuck) and I'm quite broke all the time. But as I missed out most of the other events happening in the spring I wanted to at least experience some serious queueing.
Imagine my surprise when I found three pairs of shoes that looked nice and fit. I ditched the white lace bunny sneakers for I already own a pair of white leather ones. Two pairs cost me total 190€, which isn't that bad from Parikka's shoes. Blondie ankle boots were 120€ and Cornelia heels 70€. Boots are a bit wrinkly but you can't see it when they're on. I still need to get them to a cobbler for they have a leather bottoms and that doesn't endure much.
Do you get really excited over pretty shoes? What do you think about Parikka's shoes? What's the biggest amount that you're willing to spend on one pair of shoes?

Comments

 1. Tahtoisin ostaa tonneittain kenkiä mutta valitettavasti leveäpäkiäiset lättäjalkani ovat eri mieltä! Jos kengät eivät murhaa minua, minä murhaan kengät. Kävelen jotenkin niin voimakkaasti että kengänpohjat halkeavat aina päkiöiden kohdalta (:DDD) Voin kuitenkin sijoittaa kenkiin isojakin summia jos ne vain menevät kiltisti jalkaan. Sellainen vajaa 200e on aika perus käyttökengille ja onpa tullut joskus tuohon hintaan ostettu korkkaritkin.

  Ps. Ihanat puput!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D Voi ei! Pohjien kokonaan uusiminen ei ole mitään halpaa tai useinkaan edes fiksua hommaa. Itse taasen kävelen kaikkien kenkien sisäsyrjät hajalle kun jalat vietää lievästi toisiaan kohti.

   Delete
 2. olen ihan samaa mieltä noista Parikan uusista mallistoista, ihan järjetöntä skeidaa :D Nyt kun itsellä voisi jopa olla varaa ostaa jotain häneltä, niin ei ole enää niitä ihania malleja joita joskus oli... no, säästyypä rahat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elän vielä siinä toivossa, että sieltä tulee joskus taas niitä hienouksia. :D

   Delete
 3. Minnaparikat on niin goals, mutta oma budjettini ei oikein tällä hetkellä kohtaa Parikan hintoja :D Mutta ehkä jonain päivänä, kun saadaan tämä vietävä tatuointituhlaus kuriin.

  Ihan pakko kysyä, mistä onkaan tuo upea läpinäkyvä paita-mekkoasia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parikka ja tatuoinnit kyllä vie molemmat rahaa ihan huimasti. Sempä takia mulla niitä tatskoja ei vielä olekaan. :D

   Paita on Bik Bokista tänä keväänä hankittu. En tiedä onko niitä enää kun ostin alennuksesta.

   Delete
  2. Hei, kiitos! Bik Bok on kauppa, johon en jostain syystä ikinä eksy, mutta jos sieltä tuollaistakin tyyliä toisinaan löytyy, täytyy kai tutustua lähemmin! :)

   Delete
 4. Ihania ostoksia, varsinkin nuo korkkarit! Mitään merkkikenkiä ei minulta tällä hetkellä löydy eikä varmaan lähiaikoinakaan tule löytymään. Olisi huippua hemmotella itseään tuollaisilla, mutta kun aina löytyy muuta ostettavaa kuitenkin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Priorisointia. ;) Mulla kengät usein menee sen monen muun edelle. Esim. oon jo pari vuotta tarvinnu parempaa konetta, mutta aina tulee jotkin kengät ja vie rahat! :D

   Delete
 5. Ihania löytöjä! Oishan se ihanaa saada joskus aidot parikat, ehkäpä huutonetistä löytyisi halvalla! Multa löytyy paljon Iron Fistin korkkareita, ne on ollut mun rakkaus pitkään, just kuolailin netistä uusia kesäkenkiä. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin rakastan Iron Fistin kenkiä, mutta osa niistä on valitettavasti ihan hirveän epämukavia ja laatu heittelee kamalasti. Niitä onneks löytyy paljon kirppiksiltä!
   Parikkaakin saa käytettynä aika hyvään hintaan jos jaksaa kytätä huutista. Facebookissakin on joku Minna Parikka Secondhand -ryhmä.

   Delete

Post a Comment