DIY: Bat wings for shoes

Erehdyin katsomaan Youtubesta goottityttöjen kenkäkokoelmia ja mielessäni vilahti omat jokapäiväiset käyttökenkäni. Kaikki niistä ovat mustia ja yksinkertaisia. Ei niittejä, ei printtejä, ei nyörejä, ei mitään. Olen ostanut niitä sillä perusteella, että ne sopivat kaiken kanssa ja kaikkialle, mutta miksei oma hieman niittisämpi mieltymykseni sopisi kaikkialle? Kaverit, koko suku ja jatketun suvun tärkein osa tietää, että päältäni saattaa löytyä melkein mitä vaan. Työhaastettulukutsuja ei tipu, mutta mikäli niitä tulisi ja työnsaanti jäisi kengistäni kiinni niin kyseinen paikka ei ehkä muutenkaan olisi minua varten. Mikä muu olisi esteenä?


Olen tuunannut ennenkin kenkiä, mutta halusin kokeilla jotain muuta tällä kertaa. Tiedättekö ne hintavat Iron Fistin lepakkonilkkurit? Entäs ne tennareihin myytävät (yleensä neonväriset) siivet, jotka nyöritetään kiinni? Nämä kuvat päässäni pengoin askartelulaatikosta tavarat ja lähdin tekemään omia lepakonsiipilisäkkeitä popoihini.


Ompelukoneilu oli ihan ei-ei juttu taas (koska laiskotti ja ompelukone on korkealla), joten käytin tukevaa nahkaa. Nämähän voisi tehdä vaikka farkkukankaasta, PVC:stä tai paksusta huovasta, jos nahka ei eettisistä tai muista syistä käy.


Olisin voinut lopettaa siihen kun reiät kengännauhoille oli tehty, mutta päädyin vielä kolvilla tekemään nopeita yksityiskohtia ja siistimään työn reunat.


Tuli ihan passelit, joskin hienommatkin olisi saanut, jos olisi jaksanut käyttää enemmän aikaa, mutta aina ei jaksa pipertää.In English:

I found myself watching videos of goth girls' shoe collections from Youtube and I realised how boring my everyday footwear is. None of them have studs, no prints, no nothing. Plain and black. They do go with everything and are suitable in many situations though. But would it be so bad if they had something on them? Everyone's already accustomed seeing me wearing the most weirdest things. I don't get job interview invitations, and even if I did and didn't get the job because of my shoes I doubt the place would be for me anyways. What else prevents my everyday shoes to be fantastic?
I've DIYed heels before but I wanted to try a different kind of approach this time. Instead of DIYing the shoes themselves, I decided to make an accessory for them. You know those expensive bat winged boots from Iron Fist? How about those (usually neon coloured) wings for trainers? With those pictures in mind, I rummaged through my crafts box and started making removable bat wings for my shoes.
Using sewing machine was a no-no because I felt lazy, so I used some thick leather. You can also use denim, PVC or thick felt if leather isn't comfortable choice for ethical or other reasons.
I could have left it be after the shoelace holes were done but I ended up making some details and finishing up the edges with a burner tool.
It turned out ok. Although if I had used more time these might have turned out even better.

Comments

 1. Ihan mahtavan näköiset! Nuo on siitäkin kivat, että voi tarvittaessa ottaa pois jos kyllästyy. Alkoi nyt kovasti houkuttelemaan itseänikin askarrella jotain vastaavaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti. :) Sillä juurikin tykkään kaikista asusteista ja irtojutuista, kun muuteltavuus on kivaa.

   Delete
 2. NÄÄ ON NIIN TÄYDELLISET! Itsellä oli viime kesänä lenkkareissa sellaiset neonsiivet, kun kiisin kaupungissa metsästämässä pokemoneja :D Täytyy pitää mielessä, jos jotkut omista tulevista kenkäpareista kaipaisi jotakin tuunausta, että tällainenkin vaihtoehto on olemassa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Olisin hankkinu semmoset valmissiivet, mutta niissä oli joku ruma logo ja en löytäny mustia. :D

   Delete
 3. Ihanat! Oon just noita kuolannu Iron Fistin sivuilta <3 <3 Empä oo ikinä omia kenkiä tuunaillu, pitäisi kyllä kokeilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Oon kuullu kyseisistä IF:n kengistä niin huonoa juttua ja kun hintakin oli niin suolanen niin jätin suosiolla väliin. :D

   Delete

Post a Comment