Home decor 2017: Living room

Pääsykokeet ja muut hermoja raastavat viimein ohi! Wuu! Nyt jaksaa taas touhuta jotain muutakin kuten vaikka kirjoittaa tänne taas vähän lisää meidän kämpästä. Parvekeremppa alkoi kuun vaihteessa joten nyt olkkari on täynnä sellaista kamaa, joka oli parvekkeella tai menossa sinne, kuten kissan raapimapuu, ammuslaatikko ja sen päällä olevat valko-vihreät tyynyt.


Olkkari toimii meillä oleskelu-, ruokailu- ja työskentelytilana. Se on myös huone, jossa on kaikkein eniten Taan koriste-esineitä näkyvillä. Omani tietenkin taas hieman jyräävät päälle, mutta olen ainakin yrittänyt saada Taan tavaroita näkyville. Osa niistä sopii joukkoon jopa niin hyvin, ettei niistä voi edes arvata kumman ne ovat. Sohva on yhdessä valittu ja loput kalusteista ovatkin sitten puolet Taan ja puolet omia hankintoja/saamisia.


Olkkari kaipaisi mielestäni paljon kevyempää pöytää, mutta pidän pöydästämme sen verta paljon, etten ainakaan vielä osaa siitä luopua. Olen sen itse tuunannut kovalla työllä ja se on senverta korkea, että sen ääressä syöminen ei tuota minkäänlaista tuskaa.


Vaaleanruskeiden hyllyjen tilalle haluaisin jonkin valkoisen ison kirjahyllyn, mutta emme ole saaneet vielä aikaiseksi edes katsella tarjolla olevaa valikoimaa. Nykyisen kirjahyllyn tasot notkuvat jo pahaenteisesti ja taustalevykään ei ole kunnolla kiinni. Molemmista hyllyistä loppuu myös tila.


Me molemmat tarvitsemme (ja haluamme pitää) pöytäkoneen, joten meillä on pakko olla kaksi työpöytää. Ei varmaan ole vaikea arvata kumpi pöytä on kumman. Normaalisti omasta pöydästäni ei näy pöydänpintaa kuin sellainen lautasen mentävä kolo suoraan näppiksen edestä, mutta sellaisten kuvien jakaminen ja katsominen ei ehkä ole mielekästä, joten siivosin isolla kädellä. Itselläni työpöytä ei ole pelkästään konekäytössä vaan se toimii myös piirustus- ja askartelupaikkana, vaikka levittäydynkin yleensä lopulta tottumuksen sanelemana lattialle hoitamaan näitä asioita. Osasyy voi myös olla se sotku...


Nyt odotan täpinöissäni julkisivurempan päättymistä, että pääsen sisustamaan parveketta käyttökuntoon. Ollaan jo löydetty sopivat kalusteet, jotka miellyttävät molempia ja päässäni on hautunut ajatus lopusta. Toivottavasti projekti alkaa pian ja pysyy aikataulussaan niin pääsemme loppukesästä viimein nauttimaan kunnolla parvekkeestamme.In English:

Entrance examinations are finally over and in the past! I now had the energy to write the third part of these house decor posts. Our facade is being renovated so we had to empty our balcony for the time being. That's why our living room is full of stuff that doesn't belong there, like the green old ammunition box, white and green pillows on top of it and cat's scratching post which was suppose to go to the balcony too.
Living room is the place where we spend time, eat and work. It's also a room that has the most decorative items from Taa. I sure have way more clutter than Taa, but I've really tried to put everything of his on a display here.
Lighter living room table might look better than our current one, but I'm not ready get rid of it just yet. It used to be just brown old boring wooden table until I DIYed it. It's also perfect height for eating in front of the TV.
I'd love to replace the light brown bookshelves with a bigger white one, but we haven't even started looking what's on the market. The shelves are bent from the weight of the books and the backboard is loose. Both shelves are also running out of space.
We both need (and want to have) desktop PCs therefore we need to have two desks. I doubt there's no confusion as to which one is mine. It's rarely this decluttered and tidy but I didn't want to share pictures of its normal state so I cleaned it up. Usually you don't even see the surface for more than a plate sized spot. Besides sitting in front of the screen I use my desk for drawing and crafts. Though because of an old habit I somehow end up doing those things on the floor eventually. Might also have something to do with all the mess...
I'm now eagerly waiting for the renovation to end so that we can decorate the balcony and start using it. We've already found furniture that we both like and everything else is starting to take a form in my head.

Comments

 1. Tosi kivan näköistä teillä! Mulla ollut myös ajatus tuollaisesta kasvista lyhdyssä, mutta ei ole vielä sopivaa lyhtyä tullut vastaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti. Mä ostin ton lyhdyn Sokokselta aleista ihan kynttilän polttamis tarkotukseen, mutta älysin että lyhty tee musta kynttiläihmistä, joten tunkasin ton kukan sinne kissalta suojaan. :D Cittarissa tais kanssa olla isoja ihan kivoja lyhtyjä jos muistan oikein.

   Delete
 2. Kivalta näyttää! Mäkin haluisin sisustaa parveketta, vaikeeta vaan kun ei omista autoo eikä raaskis kotiinkuljetuksesta maksaa. :D Ois ihanaa saada partsille jotki löhötuolit <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti. :) Auto olis kyllä kätevä näissä hommissa!

   Delete
 3. You have such a lovely home, I've been enjoying reading your decor posts.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! I'm happy to hear that. :)

   Delete

Post a Comment