Alt girl at the swimming hall

En tiennytkään, että pk-seudulla on uimahalleja auki kesäisin kun täälä on niin paljon maauimaloitakin. Toisaalta, miksei kun kerta hallejakin on paljon ja Suomen kesäsää on mitä on.

Ollaan Taan kanssa ajoittain käyty uimassa, sillä se on tällaiselle selkäongelmaiselle hikoiluninhoajalle ja lonkkavammaiselle poikaystävälle hyvä urheilumuoto.


Moni karsastaa ajatusta altaasta, jossa lilluu ties kuka, ja suihkutiloista, jossa pitää paljastaa tuntemattomille se oma kroppa. Itseäni ei haittaa. Yritän olla ajattelematta altaan pöpöjä ja erilaisten alastomien vartaloiden näkeminen on vaan helpottavaa ja mukavaa vaihtelua median ja Instagramin täydellisiin vartaloihin. Omat selluliitit ja alapainotteisesti kerääntynyt rasva eivät tunnu enää missään kun on älynnyt, että jokainen nainen sielä on jollain tavalla kaunis virheistään huolimatta.

Saimpa sitten päähäni, että käydäämpä uimassa ennen kuin Mäkelänrinne menee kesähuoltoon. Vaikka Bannedin Skeleton -luurankouikkarit ovat täydelliset uimista harrastavan gootin urheilukassiin, niin kaipasin myös bikineitä. On kiva kun on vaihtoehtoja kokouikkarin ja bikinien välillä. Lihominen tietty on tehnyt sen, että vanhat bikinit näyttävät vaan törkeiltä päällä niin ostinpa sitten Lindexin alesta itselleni uuden alaosan ja leikkasin toisen omistamani Bannedin kokouikkarin puoliksi, sillä se oli kokoa pienempi kuin luurankouikkari ja kiristi takapuolesta. Näitä päärynäkroppaisen iloja. 


Ilmeisesti moni muukaan ei tiedä, että uimahalli on auki kesäisin, sillä saimme uida melkein tyhjässä altaassa. Rata oli jopa ihan omassa käytössä yhdessä vaiheessa! Ihanaa! Oltiin siis uimassa n. klo 2 aikaan, mikä on muutenkin aika optimaalinen uintiaika: lapsiperheet ovat jo käyneet ja suurin osa ihmisistä on vielä töissä.

Uintiharrastus näin rillipäisenä alternativetyttönä on hieman haastavaa. Millä estät värilammikon muodostumista tukkasi ympärille? Millä saat tukanvärin pysymään kauniina kloorivesikylvyn jälkeen? Entäs meikinpoisto? Huono näkö? Katseet?


No meikinpoistoa ei tarvitse miettiä jos uskallus riittää siihen, että kulkee meikittä koti - uimahalli välin tai sitten ottaa vaan mukaan meikinpoistoliinoja. Itse suosin ensimmäistä, vaikka matkalla olo onkin todella orpo ja omituinen. Allaspuolella ei niitä peilejä ihan hirveästi ole, eli omaa meikitöntä naamaansa ei tarvitse katsella. Meikittömyys on minulle oikeasti iso asia, sillä olen tullut pitkän matkan tytöstä, joka ei pikkupaikkakunnalla uskaltanut mennä edes postia hakemaan 100m päästä ilman meikkivoidetta, naiseksi joka nyt kulkee Helsingissä pari pysäkin väliä junalla ilman meikkiä.

Silmälasit päässä en suosittele uimaan, sillä kloorivesi ei varmaan tee lasien pinnotteille hyvää. Kerro toki, jos olen väärässä ja sinulla on aiheesta tarkkaa tietoa. Itse en monen sadan euron laseja halua riskeerata. Piilaritkin ovat vähän ikävä yhdistelmä klooriveden kanssa. Uimalasit ovat helpoin ratkaisu ongelmaan, mutta itse en tykkää niitä käyttää. Olen ratkaissut ongelman ottamalla mukaan kauhean läjän silmätippoja ja kostuttamalla silmät ennen ja jälkeen uinnin. Suosin myös höyrysaunaa, sillä sielä eivät piilarit kuiva päähän.


Viimeinen ja suurin ongelma onkin sitten se suoraväreillä kyllästetty tukka. Sama kuin piilareissa, suoraväritkään eivät saunasta nauti, joten höyrysauna on taas se hellempi vaihtoehto. Olen huomannut, että tukkaväri pysyy parhaiten kloorivesikylvyssä, kun hiukset kastelee kunnolla suihkussa ennen uintia ja käyttää uimalakkia. Tuo hirvitys on ruma kuin mikä ja epämukavin pipo ikinä. Sitä tosin voisi hieman yrittää ehkä tuunata jotenkin? Ideoita? Jos uimalakkia ei halua niin korkea nutturakin pelastaa jo paljon. Tai ehkä vanhasta uimapuvusta tehty huivi/panta?

Uimahallissa saa myös varautua aina siihen, että pikkulapset kommentoivat tukkaa ja lävistyksiä, sekä mahdollisia tatuointeja, joita minulla ei vielä kylläkään ole. En ole varmaan ikinä päässyt pukkarista ulos kuulematta jotain tämän kaltaista: "Äiti kato! Tolla naisella on sininen/vihreä/punanen tukka!" tai "Äiti, mikä ton tädin huulessa on?" Odotan aina innolla miten äidit näihin huudahduksiin reagoivat. Hyssyttelijät ovat suurin pettymykseni. Muuten saankin olla aika rauhassa. Jokunen mummo saattaa kulmaansa kohauttaa, mutta yksikään ei ole vielä tullut mitään sanomaan.


Lemppariuimahallini meni kiinni joksikin aikaa ja tilalle pitäisi löytää toinen. Vahva vaihtoehto on Malmin uimahalli, joka on suhteellisen iso, tuttu, ihan siisti, saavutettavalla paikalla ja auki ilmeisesti koko kesän. 

Kaipaan kyllä eniten luonnonvesiä. Harmittaa ihan kauheasti kun en moneen vuoteen ole päässyt uimaan luonnonvesiin kuin vain pari hassua pulahdusta. Aina tulee joku tekosyy. Sinilevä, huono sää, selluliitti, liian aurinkoista, pitkä matka, liikaa porukkaa... Ennen oli toisin. Rengossa asuessa tuli joka kesä kulutettua parin kilometrin päässä sijainnutta rantaa saunoineen kavereiden tai sukulaisten kanssa ja joskus jopa yksin. Vesi oli kylmää koska lampi oli täynnä lähteitä, mutta oli se silti aina hauskaa. Oi noita aikoja. Milloin kaikki muuttui vaikeaksi?In English:

I didn't know swimming halls are open in the summer here at Helsinki. We have many public outdoor swimming pools here but I prefer swimming indoors. Taa and I have been swimming every now and then because I hate getting sweaty and have back problems and Taa has problems with his hip. Swimming is a good sport for those ailments.
Many seem to dislike even the thought of a public pool where who knows whom has been floating about and when you have to be naked at the showers in front of many people you don't even know. I try not to think of the germs in the pool, but the nakedness doesn't bother me the slightest. I think seeing different kinds of bodies is liberating and a nice change to all those perfect bodies seen on magazines and on Instagram. My own cellulite and pear shaped body bothers me much less when I see all those flawed but still beautiful different kinds of women. We're are all pretty in some ways.
So, we went swimming again before the swimming hall we usually visit gets closed down for maintenance. We had the pool to ourselves at some point because there weren't a lot of people. I doubt many knows that swimming halls are open in the summer. I didn't.
Even though Banned's Skeleton swimsuit is the most perfect swimsuit a goth can have I really wanted to have a bikini too. I've gained weight and all my bikinis are too small for me so I went and bought new bottoms and cut my other swimsuit (also from Banned) into a bikini top because that swimsuit was a bit tight at the bottom. Oh the woes of being bottoms heavy.
Swimming halls and being a member of an gothic culture is challenging combination. Semi-permanent hair dyes, lots of makeup, glasses, everybody's eyes on you... Of course you're not allowed to go in with your makeup on so either you remove it don't apply it at all before going there. I prefer the last option if I'm going straight from home. Going anywhere without makeup used to be really hard for me but I've mostly gotten over it. Then there's the hair. Hair dye and chlorine don't go well together because chlorine tends to fade the dye. It does help a bit though if you wet your hair before going in the pool or use a swim cap, but those caps are just hideous and uncomfortable. I also use contacts when I go swimming, because I don't think chlorine water does any good for the surfaces of the lenses of my glasses. I don't want to risk expensive glasses. My eyes tend to get dry from wearing contacts but I take many bottles of eyedrops with me and apply them before and after the swimming. I also go to steam sauna instead of regular sauna, because it's much gentle and the contacts won't dry as fast.
Every time I go to the swimming hall I can count on small kids commenting on my appearance to their mothers. I've never ever gotten out of the changing room without hearing something like "Look mom! That woman has blue/green/red hair!" or "Mom, what's on that lady's lip?" I love listening to how the moms respond. Besides kinds no one else hasn't commented anything. Some older people might raise an eyebrow but that's about it.
I used to swim a lot as a kid. We had this tiny sauna by a small lake couple of kilometer from our house where I used to hang out with my friends and family and sometimes on my own even. Now I haven't been able to swim in lakes, rivers or in the sea in a long time. There has always been some excuses preventing me: blue-green alga, bad weather, cellulite, too sunny, long distances, way too crowded... Sometimes I miss the simpler times.

Comments

 1. Ihania nuo molemmat uikkarit! Itse en ole vuosiin päässyt edes talviturkkia heittämään. Pitäisi nyt tänä kesänä yrittää pistäytyä järvessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olis kyllä kivaa, mutta taitaa taas jäädä mun osalta vaan haaveeks. :D

   Delete
 2. Ihanat uikkarit! Mäkin haluaisin jotain samantapaista, multa löytyy tylsät kokomustat uikkarit plääh. Pääkallo bikinit kyllä löytyy, mut en tiiä mahtuuko ne enää päälle :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitten vaan tilaamaan. :D EMPiltä löytyy nyt ainakin kaikkia hauskoja. Taitaa sielä nää samaisetkin olla.

   Delete

Post a Comment