A day with Predator


Tänään on kansainvälinen kissojen päivä, vaikka minä ja Roottori ollaan kyllä sitä mieltä, että kaikki päivät ovat oikeasti kissojen päiviä. Sen kunniaksi väsättiin yhdessä eilen tämmöinen my day -postaus, kenenkäs muun näkökulmasta kuin karvaperseen itsensä, eli Roottorin ‒ ihan vaan tarkennukseksi.


Aamu alkaa kun miesihminen nousee ylös ja linnottautuu vessaan. Se tekee näin viitenä päivänä viikossa häiriten aamu-uniani, jotka nautin tänään pahvilaatikossani.


Minun on nälkä ja naisihminen vaan makaa sängyssä edelleen räpläten pientä mustaa palikkaa. Siitä ei ikinä tiedä, mihin aikaan se nousee ylös palvelemaan minua, joten yritän herättää sen ystävällisesti tepastelemalla päällä. Herättelyistäni huolimatta se ei kuitenkaan näköjään aio nousta, joten jään odottamaan jalkopäähän. Eiköhän se kohta, jos pörisen oikein kovaa! Jos olen oikein nälkäinen, niin olen huomannut, että muovin nuoleminen saa ainakin miesihmisen pomppaamaan äkkiä ylös ‒ tähän tyyppiin se ei tosin joka kerta onnistu.


Kun olen saanut ihmisen ylös, sitä pitää hieman komentaa, että se tulee antamaan minulle ruokaa. Se kyselee ihan kummia kun selkeällä kissalla huudan sille ”anna ruokaa!” Viimein se kuitenkin saa ruokani lautaselle ja kiitän sitä puskemalla kun lautanen laskeutuu ruokapaikalle. Ja ihan turhaan! Taas jotain uutta ällötystä luvassa. En syö. Kiitokseksi jahtaan ihmistä ja läiskin sen nilkkoja tassuillani. Sinne se taas jämähtää istumaan pöydän eteen, jonne minä en saa hyppiä, joten menen takaisin keittiöön metsästämään naksuja aamupalaksi. Kaikki pitää tehdä itse.


Hetken kuluttua jotain kauheaa tapahtui! Kallo alkoi taas pitää kamalaa ääntä. Se pörisi ja rapisi ja surisi. Ihminen väittää aina, että se tulee ulkoa ja että miehet ne vain porailevat seinää, mutta minä tiedän paremmin. Annoin kallolle opetuksen ja lopulta se lakkasikin pörisemästä. Menin lepäämään urotekoni jälkeen vessan matolle.


Ja se aloitti taas… En jaksanut enää. Jäin kuitenkin vahtimaan tilannetta olohuoneen matolle, ettei se vaan hyökkää ihmisen – tai mikä pahempaa, omaan kimppuuni! Kallo vaan jatkaa ääntelyään ja alan jo epäillä tuleeko ääni sittenkään siitä. Se ei anna minkäänlaisia hyökkäilyn merkkejä, joten voin jo hieman rentoutua.


Kallo lopetti taas hetkeksi ja pääsin syömään. Vähän naksuja tähän väliin kun ruoka oli pahaa. Naksuja esiintyy kolmessa eri paikkaa. Niitä pudottaa punainen pallo, ne voi kaivaa puisesta laatikosta, ja sitten on vielä sininen juttu, mikä pitää saada pyörimään että se sylkee naksut ulos. Kahta ensimmäistä kävin hieman kokeilemassa, sillä ikinä ei tiedä, missä on parhaimmat nappulat.


Tyhmä ihminen tuli kuvaamaan minua myös vessassa! Se ei onneksi siinä kauaa ollut, koska tiesi, että haluan tehdä toimitukseni rauhassa. Vähän noloa silti omia vessakuvia joutua tänne julkaisemaan!


Lopulta nälkä kasvoi niin kovaksi, että paha märkäruoka piti syödä pois. 

Päivä sujui leppoisasti. Makoilin vähän kaikkialla. Eilen on suihkittu pahalla imevällä pömpelillä ympäri kämppää, niin kaikki hienot karva-asetelmani ovat hävinneet ja ne pitää tehdä uusiksi. Välillä piti käydä myös muistuttamassa kalloa hiljaisuudesta ja kurkkimassa lentäviä miehiä.Sitten miesihminen tuli kotiin. Se tietää seuraavaa ruokailua. Sain tällä kertaa jotain parempaa ja söinkin sen innolla pois. Ihmiset söivät omaa ruokaansa ja katselivat isoa mustaa palikkaa, joka välkkyi. Niiden ruoka oli ihan tylsää, joten ei tarvinnut edes kerjätä. Meninkin siis nukkumaan sänkyyn. Jossain vaiheessa toinen niistä kuitenkin tuli taas häikäisemään räpsimislaitteellaan, jonka kanssa on jo muutenkin juossut tänään perässäni.


Ihmiset liikehtivät olkkarissa ja minun piti tarkistaa, mitä sielä tapahtuu. Naisihminen tökki miesihmistä jollain, mutta en nähnyt millä, joten minun oli sanottava kova sana, että tämä näyttäisi minulle. Se olikin vain liekkimiekkani. Miesihminen sanoo, että se on jonkin typerän lelun miekka, mutta kyllä se on ihan predatorien miekka. Väärinkäsitysten välttämiseksi se piti merkata.


Ennen iltaruokaa naisihminen päästi leluhiiren vapaaksi ja se piti sitten ottaa kiinni. Ne ovat vikkeliä otuksia.


Ihmiset söivät oman iltapalansa, johon meni nyhtöpossua, jota minä en saanut, vaikka kuinka yritin pyytää. Lopulta sain oman iltapalani, vessani siivottiin ja kaikki menimme nukkumaan.-Predator


Siinä oli Roottorin maanantai. Huhhuh, kylläpä kissan päivään mahtui! Osuttiin oikeastaan hyvään päivään. Ei ollut mikään känkkäränkkä tai ihan tapahtumatonkaan, eikä kuvaaminenkaan aiheuttanut käytökseen ihmeempää muutosta. Hieman se toki ihmetteli, kun tarkkailin ja osallistuin normaalia enemmän, sekä salama välähteli. Olen hieman huolissani millaisen stressin koulun alku kissalle aiheuttaa, kun en enää vietäkään päiviä sen kanssa. Julkisivuremppakin on ollut stressaavaa, kuten savikallon hakkaamisesta voi arvata. Se on aina se kallo, joka saa ensimmäisenä turpaansa. Ilmeisesti se resonoi?


In English:

This post is waaay too long for me to translate. It would take ages! I wanted write about Predator’s Monday from it’s perspective because today’s an International Cat Day – even though Predator and I think every day is Cat Day. Luckily it’s really nothing you wouldn’t understand from the pictures, and you can always ask if some of the pictures don’t make any sense, or try to google translate the text – though it might turn out to be total gibberish like it usually does.  Finnish is a bitchy language.
I’m surprised how much things can fit in a tiny cat’s day!
Edit: Actually! Don't touch the google translator! I tried and it makes no sense whatsoever! Though I have to admit, it is pretty darn funny...

Comments

 1. Ihana postaus eikä tehnyt yhtään hyvää kissakuumeelleni ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äkkiä hankkimaan oma! :D

   Delete
 2. Aivan ihana postaus! Onneksi Roottori pitää huolta, että kallo osaa olla kunnolla.

  Oli muuten ihan tosi mahtava kissatilanne eilen kun oltiin kävelyllä. Tien poikki vilisti ensin hiiri ja sen perässä kissa. Joku toinen kävelijä halusi pelastaa hiiren ja juoksi sitten tuon kaksikon väliin. Kissa pysähtyi ja oli pitkän aikaa tosi hämmentyneen oloinen että mitä tässä nyt oikein kävi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No on se nyt ikävää, kun joku pitää kamalaa meteliä ihan syyttä!

   Haha! Meni kissan pasmat hieman sekaisin. Toivottavasti sai ruokansa jostain muualta. :D

   Delete

Post a Comment