Student again

Ammattileikkikoulu alkoi hyvin räkäisissä ja köhisevissä merkeissä. Hirveän flunssan takia jouduin lintsaamaan ensimmäisen päivän ja kaksi seuraavaa päivää meni vähän sumussa. Olen käynyt jo parissa opiskelijabileissäkin, eli hurjaa on ollut.


Porukka on ollut tosi mukavaa. Häiritsee hieman, että kaikki tutorit tuntuvat olevan noin 5 vuotta nuorempia, mutta onneksi nyt aloittaneiden opiskelijoiden ikäjakauma on aika laaja – jopa muutama nelikymppinen oli eksynyt paikalle, eri ryhmään tosin. Naisiakin on ihan ihmeen paljon. Molemmat alat, niin teollinen muotoilu kuin ICT-alakin, ovat todella miespainotteisia – tai näin väitetään, mutta aina luokallani on ollut noin puolet naisia. Ehkä osun juuri siihen kohtaan, kun ala alkaa vetää naisia mukaansa tai sitten naiset eivät vaan pääse töihin miesvaltaiselle alalle, niin tilastot vääristyvät. 

Oli miten oli, niin koulu on nyt virallisesti alkanut ja puolitoista viikkoa takana. Läksyjä on ihan tuhona ja uudet asiat vievät koko aivojeni pikkuruisen kapasiteetin. Kuljen vaan ympäriinsä kuin mielipuoli hokien asioita, joita pitää muistaa ja joista puolet unohtuu siltikin. No, kyllä se kai tästä helpottuu?

Koulun haalarit ovat söpöt petrolinsiniset ja neljä haalarimerkkiäkin odottaa sitä hetkeä, kun haluan tapella ne kiinni. Niiden ompelu on jotain niin naurettavan työlästä hommaa, että ulkoistaisin sen, jos vaan voisin. Liimatakkaan niitä ei kuulemma saa.

Ihan kauheasti muuta ei olekaan ehtinyt tapahtumaan. Ennen koulua kävin Korkeasaaressa siskon ja sen pojan kanssa, sekä Allas Sea Poolissa kaverin kanssa. Viime viikonloppuna vietettiinkin sitten sen samaisen siskonpojan synttäreitä ja kävin näyttämässä köhäistä naamaani Hämeessä. Eli hiljaista siis näin koulun ulkopuolisessa elämässä.


Heti kun saan ajatukseni kasaan ja koulun rullaamaan taustalle niin palaan tänne. Koulun alku herätti ihan hirveästi ideoita ja kadonnut inspiraatiokin nostelee taas päätään. Seuraavaksi ehkä farkkutakin tuunausta, paljastuksia pet peeveistäni, tai sitten jotain ihan muuta, mikäli törmään innostuksissani uuteen ideaan.

Toivottavasti teillä on ollut hieman matalampi lasku lomilta ja flunssa ei ole lääppinyt kähmäisillä käsillään!


In English:

School, or as I would have written in Finnish ammattileikkikoulu (professional playing school), has started in slightly gooey circumstances. I had to skip the first day because of the flu and the days after that have gone by like in a thick mist. At least I managed to participate in some student parties already.
The people there has been really great. One thing that bothers me is that our student tutors are about 5 years younger than me, but fortunately the age distribution amongst those who started their studies with me is much larger. There are even 40-year-olds, though not in my class. I’m also surprised how many women there are. I was in the belief that this is highly male-dominated industry, like industrial design, but in both of these fields half of my classmates have been female. Maybe the industries are just starting to interest women or they don’t get jobs and that’s why the statistics are what they are.
Be that as it may, my studies have officially started and one and a half weeks is behind me. I have so much homework and things to remember that my tiny brain capacity is more than full. I just walk around parroting my thoughts out loud over and over again like a maniac and still I feel like I’ve forgotten at least half of the things to remember. Hopefully it gets easier as time goes by.
Our student boilersuit’s are petrol blue and I already have four badges waiting to be sewn. Sewing the badges is bitchy work so I would outsource it if it was possible, but the tradition dictates that you must sew them yourself and by hand. No clue allowed either.
Otherwise it’s been quiet. Before school I visited the zoo with my sis and her son, and Allas Sea Pool with a friend. Last weekend was my nephew’s birthday and I made a trip there to celebrate. So yeah, nothing interesting has happened outside school.
As soon as I get my brain to work I’m getting back here. The start of the semester has been very inspirational and I’m bursting out ideas. I was thinking of presenting my denim jacket diy or writing a post about my pet peeves, or maybe something totally different, if I happen to bump into something more interesting.
But until then… I wish you’ve all stayed healthy!

Comments

 1. Hahaa, mulla ei ole haalareita vieläkään hankittu. Tuskin saan aikaiseksi hankkiakaan niitä kun ei tule bileissä juurikaan käytyä :D Ihanaa että sulla tuntuu olevan kiva luokka <3 Oma luokka on jotenkin jäänyt itselle vähän etäiseksi kun ei tule kaikilla samoilla kursseilla oltua. On siellä joku pari tyyppiä joiden kanssa voi kuulumisia vaihtaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä ajattelin, että edes yhdet haalarit pitää elämässä olla. :D Juoksen nyt ainakin alkuun näitä bileitä, että bondaa enemmän ihmisten kanssa. Voit lyöttäytyä meidän seuraan jos tulee joskus semmoinen olo, että pakko päästä bileisiin.

   Delete
 2. Ihanan väriset haalarit! Mäki aattelin esitellä haalarit blogissa kunhan joskus jaksaisin ommella kaikki merkit kiinni. :D En oo mikää hurja bilettäjä mut onhan noi haalarit kivat muistot. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja koulun jälkeen niitä voi käyttää vaikka remonttihaalareina. :D En mäkään ajatellut biletellä kun tän alun, että tutustuu porukkaan, ja sitten myöhemmin vaan jos sattuu huvittamaan, mitä en oikein usko kun olen tämmöinen kotihiiri.

   Delete
 3. Täällä kans yksi tänä syksynä amkin aloittanut! (y) Itse aloitin tieto- ja viestintätekniikassa (vaikka tohon tietojenkäsittelyynkin hain toisena vaihtoehtona), ja meillä insinööripuolella on naisia hyvin vähän. :'D Omalla luokalla on lisäkseni kaksi saman sukupuolen edustajaa, loput rapiat kolmekymmentä onkin sitten miehiä. Tosin ei se haittaa mitään, ihan siistiä olla vaihteeksi jätkäporukassa. : D
  Onnea opintoihin, eiköhän kaikki ensimmäisten viikkojen kaaoksen jälkeen ala rullata - sitä nimittäin toivotaan tälläkin puolen ruutua. XD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh mikä sukupuolijakauma. :D Jätkäporukassa olo on kyllä ihan mukavaa välillä. Turha draama ainakin jää pienemmälle.
   Onnea sinnekin!

   Delete

Post a Comment