Fall happenings

Syksy toi (ja tuo) taas mukanaan erilaisia tapahtumia, joista osallistuin perinteideni mukaisesti Kissojen yöhön, Design Markettiin, Minna Parikan Sample Saleen ja Habitareen. Uutena lisäyksenä Iik!Week, mutta sinnekin vain silloin kun ohjelma ei vielä ollut alkanut välttääkseni mahdolliset zombit. Olisi myös ollut Club Infektion bileet, Sarjisfestarit ja vaikka mitä muuta, minne nyt en niiden perussyiden takia päätynyt ja edessäpäin on vielä liuta kaikkea, minne olin suunnitellut meneväni, mutta nähtäväksi jää, kuinka moneen oikeasti päädyn.


Tiedättekö sen tunteen, kun jokin teille tärkeä asia ei tunnukaan enää samalta vaan on jotenkin hiljaa ja huomaamatta ajan saatossa muuttunut, tai sitten itse olette muuttuneet? No noin on käynyt ainakin Habitarelle, johon olin tänä vuonna niin pettynyt, että tuskin menen enää ensi vuonna. Siellä ei ollut mitään oikeasti mielenkiintoista! Kaikki tuntui jotenkin nähdyltä. Lisäksi minua vaivaa suuresti se, että Messukeskuksessa pyörii Elisa-lähettiläitä, tai miksi niitä liittymämyyjiä kutsutaankaan, ja sähkömyyjiä! Ei! Ei ne kuulu Habitareen! Silmissäni messujen arvostus laski huimasti tällaisten syöpäläisten ansiosta. Tämän lisäksi tämänvuotisilla messuilla oli mukana Ikea ja Casa Stockmann… Öööö… Ei, ei ja taas ei. Vaikka iloisesti sen Stokkan etukupongin sujautinkin taskuuni, niin odotan näiltä messuilta löytäväni designia sekä jotain uutta ja mullistavaa – luksusta, en tällaisten merkkien muka uutuuksia.


Habitaren yhteydessä olevat antiikkimessut sen sijaan yllättivät. Ne olivat paljon mielenkiintoisemmat ja hinta taso oli sitä, mitä odotin niiltä muilta osastoilta. Ainakin sieltä löytyi jotain, mihin rahansa halusi sijoittaa, eli sormus, joka muistuttaa kuuta. Olisin löytänyt vaikka mitä muutakin kivaa, kuten opetustauluja, muita hienoja koruja ja kaikkia söpöjä purkkeja, mutta... Tiedätte kyllä. Kuvia en älynnyt ottaa kun keskityin tutkimaan tavaroita.


Habitare ei ollut ainoa pettymys tänä vuonna. Design Marketin valikoimakaan ei innostanut millään tasolla. Missä uudet hienot innovaatiot? Missä kaunis ja häikäisevä design, joka vetäisee jalat alta tai saa ainakin pohtimaan syntyjä syviä. Ei ainakaan näillä markkinoilla. Kaikki oli jo nähtyä tai sitten tosi tylsää.

Minna Parikan Sample Salesta en viitsi edes mainita muuta, kuin ihmettelen vaan, miksi edes vaivauduin paikalle. Onneksi pääsin jonottamatta sisään ja nopeasti ulos. Olen nyt viimein menettänyt toivoni koko merkin suhteen. Sääli.

Kissojen yö ei onneksi petä ikinä. Se ei lupaa mitään muuta kuin mitä on – eläintarha auki hieman myöhempään ja eläinten ruokintaa pääsee seuraamaan. Väkeä oli ihmeen vähän, kun mentiin heti koulun/töiden jälkeen, eli kun vielä oli valoisaa, ja sääkin salli kerrankin. Saatiin myös pinssit kaupanpäälle ja otin liudan kivoja kuvia.


Lintsin Iik!Week käytiin kurkkaamassa ennen neljää zombie-ongelmani takia, eli mitään ohjelmaa sielä ei vielä ollut. Paikka oli koristeltu kuitenkin kivasti. Miksei Suomessa ole kauhuteemapuistoja tai edes kunnon kummitusjunaa? Ja miksei ole mitään kauhuteemajuttuja ilman zombeja? Se on ihmeellisen yleinen fobia, vaikka harva mainostaa siitä kärsivänsä.


Näiden lisäksi koulu on tarjonnut enemmän kuin tarpeeksi aktiviteettia, joihin tunnen kyllä välillä olevani aivan liian vanha. Oli Vierumäen virkistyspäivää, joka päättyi siihen, että bussi simahti takaisintulomatkalla motarille Vierumäen ja Lahden väliin. Sitten oli fuksiaiset, jossa alkoholi ja meluisa tilaisuus saivat minut kapuamaan lavalle laulamaan karaokea parin ryhmäläisen ja tutorin kanssa. Se oli sitten ensimmäinen ja viimeinen kerta kun laulan, eli jos olit paikalla kuulemassa, olet todistanut ainutkertaisen ihmeen. Kaikenlaista pikkubilettäkin on ollut, johon olen ottanut osaa, mutta yhteenkään approon en vielä ole päätynyt ja taitaa olla, etten päädykään.


Kulutan nekin approrahat mieluummin johonkin muuhun, kuten vaikka teehen, joka oli ainoa ostos Habitare Decor -puolelta. Edelleen: sisustus ja design messuilta! Pitää näköjään keksiä uudet perinteet kun kerta tämä nykytila nostattaa verenpainetta näin paljon. Miten olisi Pakanalliset Syysmessut? Burleskitapahtumat? Club Infektion Halloween? Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit?

Onko teillä jotain tapahtumia, joihin meinaatte syksyn aikana osallistua?


In English:

As always, autumn brings many happenings with it, and like every year I attended to Design Market, Kissojen yö (a happening at the Korkeasaari Zoo, translates to “night of the cats”), Minna Parikka’s Sample Sale and Habitare (design, furniture and interior decoration fair). New addition to this list is Linnanmäki Iik!Week, which is a horror themed week at the Linnanmäki amusement park, though I couldn’t visit it when the event had real happening and performances, because of my zombie phobia. I was also going to partake in Club Infektio party, Comic festival and lots of other happenings but, you know, the usual excuses. In addition to these, there is a huge list of happenings yet to come, which I may or may not go.
Many of these past happenings have been more or less of a disappointment. Habitare didn’t really present anything new or interesting and it has suffered from quality decrease. I expect to find luxury, quality and new design inventions from there, not some Ikea stuff. Oh well, at least I found a ring for myself from the Antique fair that was held as a part of Habitare. I also bought some tea. Yeah, you heard me. Tea from design, furniture and interior decoration fair. 
Habitare wasn’t the only disappointment. Design Market and Minna Parikka (the whole brand and not just the sale happening) was more than disappointing this year.
At least I can count on Korkeasaari Zoo and its Kissojen yö. It doesn’t promise anything that it can’t keep. Kissojen yö is about the Zoo being open a little later than usual as the big cats tend to be more active at the evening. I took some great photos there.
School has also had more happenings than I’ve asked for, of which some I feel a bit too old for, but at least I’ve participated.
There’s still Pagan fall fair, Club Infektio’s Halloween party, some burlesque shows and Salmiakki & liquorice festival to come. I have plans to take part in all, but I’m sure that I’ll probably have to skip some.
How about you? Some happenings you’re taking part in this fall? 
I'm sorry for my English. I'm dead tired of translating stuff. I do that at school all the time because of some stupid courses.

Comments

 1. The Night Cats events sounds interesting but I love big cats. I've noticed in recent year with some a lot of craft and vintage fairs. Everybody seems to be selling over priced tat and each stall resembles the same thing with a lack creativity and quality. I've kind stopped going to these event just because they are dire.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yep, the same thing has happened with the craft fairs here as well. Though I still enjoy vintage fairs because I just started going to those.

   Delete
 2. Voi vitsi miten ihania kissakuvia! Mäkin oon joskus käynyt Kissojen yössä, mutta tänä vuonna jäi väliin. Missasin myös iik!weekin, koska just sinä päivänä kun oltiin puhuttu kaverin kanssa että mennään sinne satoi vettä. Nyt tavoitteena olisi päästä I love me -messuille jos vaan sattuu tulemaan hyvät työvuorot :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me mentiin sillon just kun oli pahin kaatosade. :D Kuvat on niiltä parilta hetkeltä kun ei satanu enää niin kovaa.
   I love me -messut on mullakin tavotteena. Meikkipussi kaipaa täytettä...

   Delete

Post a Comment