Dark Masquerade

Pari viikkoa takaperin kävin itselleni ensimmäisessä burleskishowssa. Olin jo pidemmän aikaa haaveillut tällaisesta kokemuksesta. Pikkuisia yhden tai kahden numeron esityksiä on tullut sivusilmällä vilkuiltua esimerkiksi tatuoiti-messujen yhteydessä ja vastaavissa tilaisuuksissa, mutta pelkästään sille varattuun tapahtumaan en ollut vielä päässyt.

Poikaystävänkin sain mukaan sillä varjolla, että vietettäisiin niin synttärini etukäteen. Hänen ei pitänyt olla Suomessa synttäriviikonloppunani, mutta toisin kävi, sillä Air Berlin meni konkkaan ja äkkilähdön liput Saksaan syyslomalla eivät ole mitään halvimpia.


Ennen showta käytiin syömässä aasialaisessa ravintolassa, Kitassa, ihan Espan Kauppatorin puoleisessa kulmassa. Enkä edes syönyt sushia vaan kokeilin jotain muuta! Alkupalaksi Gyosa (possu dumplingit ja gyoza-kastike) ja pääruoaksi Scampi tempura (uppopaistettua jättirapupyrstöjä tempurakastikkeella). Niin jännää, että en edes älynnyt ottaa kuvaa. Mutta hyvää oli. Taan ruokia en voinut maistaa kun ne olivat täynnä palkokasveja. Klassinen, kuinka pidät Enin poissa lautaseltasi.

Jälkkärivaihtoehdot olivat vähän köyhät, joten jätettiin väliin. Aikaa ovien aukeamiseen oli kuitenkin vielä tunti, niimpä lähdimme sitten Starbucksiin, koska halusin välttämättä jääteetä, joten suuntasin suoraan sinne, mistä sitä varmasti saa.


Itse showsta jäi ihan hieno fiilis, mitä nyt Ravintola Kaisaniemen tolpat peittivät jotkut esitykset melkein kokonaan. Toki esitysten taso oli todella vaihtelevaa ja osaan suoraan nimetä inhokit ja lempparini. Muutama esitys jäi päähän kuin naulalla olisi isketty (pun intended & #youhadtobethere), mikä ei ole huono, vaan ihan hyvä ominaisuus tällaiselta taidemuodolta, tai tarkemmin ajateltuna miltä tahansa taidemuodolta.


Ehkä kaikkein shokeeratuin olo oli, kun Marnie Scarlet asteli lavalle. En alkuun oikein osannut päättää, mitä mieltä hänen esityksestään pitäisi olla, mutta lopulta olin kuitenkin aivan myyty. Molemmat hänen esityksensä olivat hämmästyttävän hyviä ja tilaisuuteen tarpeeksi omituisia.


Kyllästynein hetki oli esityksessä, joka alkoi ihan kivasti ja lupaavasti: esiintyjät olivat kääriytyneet vanhoja suomalaisia karkkipapreita esittäviin kankaisiin. Mutta loppu esityksestä oli jotenkin pettymys. En tiedä miten paljon se vaikutti, että suurin osa esityksestä jäi pilarin ja erään herran pään taakse, mutta toivon kuitenkin jotain muuta, kuin sitä, että esiintyjät käyvät yksitellen riisutumassa ja siinä se. Erityinen inhokkini oli Jokeri-teemainen esitys, jonka ajan keskityin enemmän juomaani kuin lavaan. Valitettavasti myös ranskatteren, Miss Boteron, ensimmäinen esitys ei ollut yhtään mieleinen, vaikka se tosin kyllä jäi mieleen. Sipsin naamaan latominen puolialasti sekä kakomisen ja sydänkohtauksen esittäminen on jotain, mitä en ihan niin alussa showta osannut odottaa.


Burleskiduo Blue n' Bizarren esitys oli ehdoton suosikkini. Esityksen teemana oli vatsassapuhuja ja tämän nukke, joka herää eloon. Se oli sopiva sekoitus kauhua ja klassista burleskiesitystä.


Tykkäsin myös Olivia Rougesta ja Miss Lunatrixista, sekä yllättävän viihdyttävä oli myös taikuri Albert Cadabra, vaikka silmänkääntötemput ei yleensä ole mun juttu. Loput esityksistä olivat ihan kivoja, mutta eivät jääneet mieleen sen ihmeemmin.

DJ:nä toiminut Fiona Timantti oli myös jotain aivan timanttia. Voluumia olisin parissa kohtaa kaivannut hieman pienemmälle tosin.


Eniten harmittaa, että en ottanut kunnon kameraa mukaan. Kännykän kameralla saa noissa oloissa vaan ihan laaduttomia kuvia, mutta ompahan jotain muistoja edes. Kameraani taltioitui oikeastaan vaan alkuvaiheita esityksistä, sillä loppua kohden esitysten tempo muuttui aina enemmän tai vähemmän nopeammaksi, ja koska kuvataan tuntemattomia ihmisiä, niin ehkä se on kiva, että niillä on muutakin kun tasselit päällä.


Seuraavia esityksiä kannattaa googletella. Itse en usko, että tämän vuoden puolella enää yhteenkään osallistun, mutta tulevaisuudessa mielelläni.

PS. Lepakkovastaavalle tiedoksi, paikalta varastamani koristelepakko on huonosti leikattu ja epäsymmetrinen. :D


In English:
Two weeks ago I went to see Blackheart Ball - Dark Masquerade burlesque show to celebrate my birthday. I've never before been to a full blown burlesque show, even though I've always wanted. Just seen some glimpses of performances during tattoo conventions etc.
Before the show we had dinner at Kita, which is an Asian restaurant near Kauppatori (= Helsinki Market Square, which a popular place amongst tourists). Instead of sushi I ate Gyosa and Scampi tempura. The experience was so intriguing that I forgot to take pictures of my courses. Taa ate something that had legumes, so I couldn't even have a taste. A way to keep me off the plate. After the dinner, we still had time to spend, so I dragged him to Starbucks where I knew I would definitely get an ice tea I was craving for.
The show itself was really good. I certainly enjoyed it. The quality of performances varied a lot and I can easily pinpoint the ones that I liked and the ones I didn't, and of course, some were shockingly more memorable than the others. Speaking of shocking, I felt the most shocked when Marnie Scarlet came the stage. At first I couldn't decide whether I liked her show or not but after a while I realised how awesome it was.
My least favourite performances were the one that had Joker theme and the ones from Miss Botero. But at least Miss Botero's performance was memorable. My favourite was the performance by burlesque duo Blue n' Bizarre. I was a fine mix of traditional burlesque and horror and was about a ventriloquist and her doll. I also liked Olivia Rouge and Miss Lunatrix, and the magician Albert Cadabra was also very entertaining even though I'm typically not into magic tricks. I also enjoyed our DJ, Fiona Timantti, but the volume could have have been a little less from time to time.
I don't believe I'll visit another burlesque show this year, but in the future most certainly.

Comments