Unwanted gifts and where to find them

Mitä teet kun vahingossa löydät sinulle tarkoitetun (paketoimattoman) lahjan? Entäs jos lahja ei ole mieluinen?


Nykyaikana internet tarjoaa vastauksen kaikkeen, paitsi jos ei millään hakusanayhdistelmällä pääse aiheen ytimeen. Hakusanani oli kylläkin vaan suomeksi.

Päässäni pyöri skenaarioita kertomisesta ja siitä, miten pitäisi reagoida lahjaa avatessa mikäli en kerro. Näyttelisinkö iloista ja unohtaisin vaan lahjan kaapin perälle vai antaisinko sille sittenkin mahdollisuuden? Eikai tuossa vaiheessa voi enää sanoa ettei tykkää? En montaa tuntia ehtinyt asiaa miettimään kun jo piti lähteä liikenteeseen poikakaverin kanssa.

Päätin kertoa. Mutta, miten muotoilet asian niin, että se ei loukkaa, koska lahja ei ollut huono, vaan hieman epähaluttava? No, jotakuinkin näin se meni...

"Mä löysin vahingossa mun lahjan kun kastelin kukat. -- Mä en ehkä halua sitä. -- Idea siis oli hieno ja ymmärrän ajatusprosessin taustalla, minulla ei vaan ole sille käyttöä. -- Mä voin kyllä antaa sille mahdollisuuden jos sä et... (jaksa palauttaa sitä)"

Mitä muutakaan voi? Päädyin siihen tulokseen, että valehtelu on ilkeämpää ja parempi se on kertoa vielä kun palautusoikeutta on jäljellä.

Joskus taas saat juuri sitä, mitä haluat, ja älyät tulleesi vanhaksi kun toiveissasi on aseöljyä ompelukoneelle. Eipä vaivautuneet porukat edes paketoimaan sitä kun olin itse mukana kaupassa. Säästyipähän sekin pakettipaperi.

Että näin. Mitäs teille?


In English:

What do you do when you accidentally find an unwrapped gift that is meant for you but you don't want it? The internet didn't give me any answers, my search was in Finnish though so no wonder.
My head was filled with different scenarios. Should I tell him or not? How should I react when opening the present if I didn't tell? I couldn't possibly tell then, or could I?
I decided to tell him. But how do you tell such a thing? The present wasn't bad,  I just didn't want or need it, and I most definitely didn't want to hurt his feelings.
So, it went something like this:
"I accidentally found my gift when I was watering the flowers. -- I'm not so keen on it. -- I really liked the idea and all and definitely understand why you got it for me, but I just don't have any use for it. -- I can give it a chance if you... (don't want to return it)"
What else could have I done? I think lying would have been worse and it was better to tell while it still was refundable. 
Sometimes though, you get exactly what you ask for and realise that you've become old. I asked my parents for gun oil for my sewing machine. They didn't even bother to wrap it because I was with them at the store. Oh well, less wrapping paper trash I guess.
So yeah... That's about it. How are you doing?

Comments

 1. Mua kiinnostas tietää mitä mies vastasi sulle tähän :D Musta olis myös parempi vaan kertoa. Meille kävi kerran niin, että molemmat oli ostaneet tasan saman lahjan vuosipäivänä. Siis täysin tietämättä ja keskustelematta mistään asiaan liittyvästä. Oli hupaisaa kun avattiin niitä :'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän sitä harmitti naaman perusteella ja sano että kyllä se sen palauttaa. Eipä siitä kauheesti muuta oo puhunu. Nyt se on jo hankkinu mulle jotain muuta. Toivottavasti ei vaan muistele asiaa pahalla. :)

   Haha! Varmaan ollu hauskaa avaamisen jälkeen. Toivottavasti ei ollu semmosta et tuplakappale haittaa. :D Me ei olla viä kertaakaan onnistuttu ostaan mitään samaa, mutta samanlaisia ideoita pyörii päässä ihan arkijutuissa. Mä olin esim. ajatellu tehä pipareita ja toi tulee piparipussin kanssa kotiin. Eli en sit tee :D Tai molemmat ostaa lisää hammastahnaa ja sit sitä onki kilo...

   Delete
  2. No se oli itseasiassa Aladdin DVD, että lahjaksi meni kaverille toinen niistä :D Kyllä oikeesti naurettiin Ihan kakki housussa.

   Tota käy jatkuvasti meillekkin. Usein kans sanotaan samoja juttuja yhtäaikaa kun meillä on paskin tapa hokee asioita joista on muodostunu semmosia omia meemejä :DD

   Delete
 2. Kiva että selvititte tilanteen ja uskalsit kertoa fiilikset löytyneestä lahjasta. Kurjempaa olisi ollut olla sanomatta siitä mitään, ja antaa sitten vaan miehen huomata että lahja ei pääse kunnolla käyttöön.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin mäkin ajattelin. Sittenkun se tulee vielä samassa taloudessa asualta niin ei voi silleen salakavalasti hankkiutua eroonkaan. :D

   Delete
 3. Aiiiaauu mikä tilanne! Olisin varmaan itsekin päätynyt googlettamaan kuumeisesti koska olen mm. kamala ujopiimä ja inhoan yli kaiken tuollaisia tilanteita. Hyvä että homma ratkesi ilman sen kummempia draamoja, niin kuin kuuluukin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hieman kuumotti! Sekin vielä, että nää tilanteet paisuu omassa päässä niin kauheen isoiksi draamoiksi, ennenkun mitään on ees tapahtunu :D

   Delete

Post a Comment