Tampere and goth flea market

Jalkoja tykytti lauantai-iltana normaalia intensiivisemmän kävelykierroksen päätteeksi. Olin päättänyt tehdä pitkästä aikaa Tampere-reissun, koska Goottikirppis LIVE järjestettiin, en ole pitkään aikaan käynyt Trellä ja opiskelijana matkustaminen on halpaa. Ajattelin kerrankin kokeilla antaa VR:lle mahdollisuuden, mutta hirveä käyttäjäkokemus ajoi minut nopeasti takaisin Matkahuollon sivuille. Olin niin ärsyyntynyt, että melkein kirjoitin kolmisivuisen raportin kokemuksestani, mutta ei se olisi kuitenkaan vaikuttanut mihinkään. Koskas VR on asiakkaitaan kuunnellut? Äänestin siis kylmästi lompakollani – pitkänmatkan junat pysyköön edelleen boikotissa. Ehkä yritän taas parin vuoden päästä uudelleen, tai sitten en. 

Goottikirppiksen lisäksi kävin myös Radiokirppiksellä, Kirpputori Tarinassa, Deadfinella, kirpputori Kodin Kakkosella, antikvariaatti Lukulaarissa, jossain ihme pop-up H&M:llä, Juunapalla, Forget-Me-Notilla, Bronxilla ja Koskarissa muutamassa ei-niin-mielenkiintoisessa kaupassa. 


Voisin tiivistää kaikki löydäkseni yhteen sanaan: musta. 

Goottikirppikseltä tarttui matkaan hävettävä läjä tavaraa. Tunnelma oli kiva, tila mukava ja musiikki hyvää. Voitaisiinko Helsingissä tai Hämeenlinnassakin järjestää tällaisia? Ainoa miinus siitä, että kun kuitenkin pääasiassa myydään mustia vaatteita, niin valaistus voisi olla parempi, vaikka möröt kuinka viihtyisikin pimeässä. Tuli vähän sama fiilis kuin omalla vaatekaapilla aamuisin hamuillen vaan tuntoaistin varassa. 


Lukulaari on ehdottomasti yksi suosikkiantikvariaattejani ja voin suositella kaikille bibliofiileille. Ostin sieltä muutamat hyllystä puuttuvan Pratchettin, koska hyviä kirjoja voi aina lukea uudelleen! Olisin halunnut kiertää enemmänkin, mutta tutkimisaikaa oli vain vartti ja en tykkää viivyttää sulkemisaikaa. 


Pop-up H&M:ltä, jossa oli vain mallistosta poistunutta/poistuvaa aletavaraa, mukaan tarttui mekko viidellä eurolla. Postin siitä alushameen, joka oli vähän pleh. Pitsimekko toimii paremmin omien yksinkertaisten vaatteideni päällä.


Kaiken tämän kiertelyn päätteeksi jalat alkoivat ilmoitella negatiivistista tunteistaan. Bussimatka kotiin sujuikin sitten nuokkuen. Havahduin hereille vähän ennen Hämeenlinnaa, nukahdin taas ja heräsin uudelleen juuri ennen Keimolan porttia. Bussissa nukkumisen jälkeen on aina vähän hassu olo, kun alkaa epäilyttää, kuinka siivosti sitä onkaan nukkunut. Kuolasinko? Kuorsasinko? Pidinkö jotain muuta ääntä? Kukaan ei ainakaan tuijottanut, joten kai sitä ihan sievästi tuli koisittua.


Hyppäsin sitten pois bussista parin pysäkin päästä, vaikka yleensä jatkankin Kamppiin tottumuksesta. Kävelyä olisi ollut noin kahden kilometrin verran, mutta otin paikallisbussin kotiin, koska ei enää huvittanut kävellä enempää. Ihan fiksu päätös siihen nähden miten jalkoja tykytti koko loppuilta.

Ainakin reissaaminen piristi ja vaatekaapintäyte oli plussaa.


In English:

I visited Tampere last weekend because goth flea market live was held there, I haven’t been to Tampere in a long time and as a student travelling isn’t that expensive. I was going to take the train, but Finnish train company thingy, also known as VR, has a pretty shitty website, which made me very angry and I ended up going by buss as always, even though it takes a little longer. So, if you ever come to Finland, beware, buying a train ticket makes you annoyed. 
Besides goth flea market live, I visited couple of other flea markets (Radiokirppis, Tarina, Kodin kakkonen), some stores (Deadfine, Juunappa, Forget-me-not, Bronx, H&M), one of my favourite second-hand bookshops (Lukulaari), and also some other not-so-interesting stores. 
I found a shitload of stuff from goth flea market, a lace dress (which I altered by removing the underskirt) from H&M and some Pratchett that I’ve already read but were missing from my bookshelf. 
All in all it was a great trip but my legs were so tired after all the walking! I dozed most of the trip back home.

Comments

  1. Huikean määrän löytöjä onnistuit kyllä tekemään! Erityisen ihana hameen lisäksi myös tuo ouija-laukku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toi laukku on ollut haaveilulistalla jo pidempäänkin, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi kun asioiden tilaaminen ei oo niin hauskaa kun ei pääse ensin lääppimään.

      Delete

Post a Comment