Fair Dreams

Eli toisin sanoen messu-unelmia. 

Käyn paljon messuilla ja tapahtumissa, mutta viimevuosien aikana olen huomannut, että yksittäiset perusmessut eivät enää vastaa mielenkiintojani tai ovat muuten muuttuneet huonoiksi ja niissä käy aina samat myyjät, jotka usein myyvät ihan samoja tavaroita vuodesta toiseen. 


Lemmikkimessut, Habitare, Vintage-tapahtuma, Pakanalliset syysmessut, Käsityömessut, Dark market… Alennukset ovat aika pieniä ja uuden löytämisen ilo on aika vähäistä. Kaipaan Ophelia Markettia. Kertovatko messujen järjestäjät mielenkiintoisille myyjille messuistaan suoraan? En usko, mutta se olisi mielestäni hyvä tapa saada uusia kiinnostavia myyjiä paikalle ja pitää asiakkaiden mielenkiintoa yllä. 

Unelmien tapahtumassa olisi jotain lavaohjelmaa, kuten vaikka burleskia, musiikkia ja puhe- ja keskusteluohjelmaa. Aiheena vaikka vähemmän tunnetut harrastukset, kuten merenneitopyrstöt ja nukkejen maalaus, ja sitten näitä perusjuttuja, kuten hiustenvärjäys, populaarikulttuuri, tatuoinnit...

Entäs sitten vaikka kilpailut? Onnistunein cosplay, paras meikki, huonoimmat tanssimuuvit, kenen musta huulipuna kestää pussailua parhaiten...? Joo, jätän suosiolla kilpailujen keksimiset muille. 


Myyntipöydiltä löytyisi alternative-vaatteita, kristalleja ja kiviä, muuta okkultismijuttua, sarjakuvia, outoa antiikkia, eläintäyttöjä ja pääkalloja, synkempiä kirjoja, koruja, taidetta, teetä, yrttejä, anime- ja pelikamaa, käsitöitä ja vaikka käsityövälineitä kuten kankaita. Ja sitten olisi vielä joku kirppiskorneri, jossa omituinen tavara saisi vaihtaa omistajaa.

Paikalta löytyisi myös jokin baari/ruokapaikka. Tai joku, joka myy leivonnaisia ja teetä. Eli istuskelu ja tankkauspaikka, jossa voisi tutustua uusiin ihmisiin kaikessa rauhassa. 

Pajojakin voisi tarjota. Ja vielä hauskempaa olisi, että pajoja pääsisi seuraamaan sivusta ilmaiseksi tai pikkurahalla. Osallistujat toki maksaisivat pajasta riippuen. Pajaesimerkkinä vaikka joku meikkitaiteilija, joka opastaa meikkaamaan tai arvioi meikkipussisi sisältöä. Tai sitten vaikka rastojentekopaja, jossa opetellaan tekemään yksi irtopötkylä ja kerrotaan mistä voi tilata lisää materiaalia ja jatkaa kotona loppuun. Tai miltä kuulostaisi fimo-korupaja? Tasselinpyöritys? Origamit? Industrial tanssi? Unisiepparit? Joogahetki? Hiustenleikkausta? Valokuvauspiste asukuvalle? Kuinka kiristät korsetin itse? Tai entäs kauhupelejä VR-laseilla? 


Ja porukkaa saisi houkuteltua varmaan lisää mukaan, jos alternative-vloggaajat tai muut vaikuttajat tulisivat pitämään meet-and-greettejä paikanpäälle. Ulkomaalaisiakin vlogisteja/somevaikuttajia voisi kutsua tai houkutella? Itseäni tämä ei niin kiinnostaisi, mutta en panisi näiden läsnäoloa pahakseni.


Haaveena siis isohkot alternative-messut. Ei tietenkään mitään messukeskus-suuruista, koska silloin pienillä toimijoilla ei ole mahdollisuutta tulla mukaan ja ei meitä omituisia otuksia varmaan edes riittäisi niin isoon tapahtumaan. Ajattelen jostain syystä Kaapelitehdasta, mutta en tiedä kuinka kovat niiden tilojen vuokrahinnat ovat. En nimittäin halua mihinkään kuolettavaan ahtauteen tonkimaan pimeässä mustia vaatteita pahvilaatikoista, vaikka sellainenkin on joskus ihan kivaa. Tampere voisi myös vetää enemmän väkeä kaupunkina, koska silloin hieman pohjoisemmassa asuvien matka-aika lyhenisi hieman.


Kuulostiko liian utopistiselta? Millainen olisi sinun unelmatapahtumasi? Oletko menossa Lumouksen Dark Markettiin?


In English:

I'm quite active fairgoer because I enjoy them, but lately all the regular fairs that I've used to attend to have either turned bad or have the same sellers and stuff every year, in other words, it's become quite boring.
I dream of a big alternative fair, where they would sell alternative-clothing, crystals, minerals and other occultism stuff, skulls and taxidermies, books, jewelry, art, tea, herbs, anime- and gaming stuff, crafts... I'd also love to see second-hand stuff too. Workshops, burlesque, cosplay, gigs, speeches and conversations. Maybe some vloggers or other social media influencers could also have a meet-and-greet, though I'm not really into meeting with popular vloggers but that might pull in more crowd. 
Does it sound too utopistic? What would your dream fair consist of?

Comments

 1. Ofeliaa on kyllä vähän ikävä. Kieltämättä tosi monet messut, myyjäiset ja valtavirran kesämarkkinatkin koosta riippumatta tuppaa olemaan toistoa edellisestä. Järjestäjät kontaktoi tiettyjä myyjiä vuodesta toiseen ja myyjät tykkäävät, että tapahtuma ja sen tavat ovat tuttuja. Perusmarkkinoilla on aina metrilakua ja pölypussikauppias ja Dark Marketissa taas tietyt korut ja kallot. Onneksi ei ole aina pakko ostaa vaan välillä voi tyytyä pelkkään tavaroiden ihasteluun ja hypistelyyn :)

  (Iski noiden kuvien takia kauhea hinku käydä Destinyssa)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei tietenkään tarvitse aina ostaa. :) Joskus on ihan kiva mennä paikanpäälle vaan tunnelman takia. Mutta sekin on nyt aika kadonnut huvi, kun joko on korkea pääsymaksu kaikkialle ja/tai ihan hirveä tungos, ettet edes nää myyntipöytiä tai kuule ohjelmaa.

   Joskus muinoin Habitaressa kävivät uudet tekijät esittäytymässä ja tuomassa uutukaisia tuotteitaan esille, nyt sielä tuntuu olevan vaan samat vanhat, jotka haluavat vaan lisämyyntiä. Ymmärrettävää toki kun messukeskuksen hinnat ovat nousseet.

   Delete

Post a Comment