DIY: Dip Dye Bed Cover

Koska elämään tarvitaan haasteita, mielestäni päiväpeiton liukuvärjääminen käsin vaikutti hyvältä idealta. Kuumaa vettä, kaksi vatia, pieni vessa, parisängyn päiväpeitto, Nitorin musta käsiväri, suolaa ja lyhyt nainen, joka juuri ja juuri yltää suihkuverhotankoon. Ei hyvä yhtälö. En suosittele, mutta kerron kuitenkin muutaman vinkin, jolla värjääminen voi onnistua tälläkin yhtälöllä.


1. Nipsuta päiväpeitto suihkuverhopidikkeillä ylös tai kiedo se suihkuverhotankoon 
2. Lilluttele tummaksi haluaamasi päätä yhdessä vadissa, jossa on väriaine jo sekoitettuna veteen 
3. Kaada hetken kuluttua osa värivedestä toiseen vatiin ja laimenna sitä kuumalla vedellä 
4. Kostuta peittoa laimennetulla värivedellä nousten alhaalta ylös ja laimentaen vettä mitä ylemmäs pääset 
5. Lisää hieman kuumaa vettä tarvittaessa ensimmäiseen vatiin, että seos pysyy lämpimänä
6. Toista kohdat 3 ja 4. 
7. Suihkuttele koko peitto niin, että suurimmat osat irtoväristä lähtevät 
8. Pese pesukoneessa


Lopputuloksesta tuli hyvin vaalea mahdollisesti koska en antanut sen olla vedessä tarpeeksi pitkään, väriainetta oli käytössä vain yksi pussi ja vesi oli ehkä hieman liian viileää. Eli muista, märkä kangas näyttää tummemmalta kuin se on, mikäli mielit tummempaa tulosta. Lisäksi, keinokuidut eivät värjäydy yhtä tummaksi tai ollenkaan. 


Tein kokeen kahteen kertaan ja toisella kerralla tuloksena oli selkeä näkyvä raja väriaineen ja värjäämättömän välillä. Mikäli haluat välttää tätä niin koita laimentaa kaatamaasi väriseosta niin paljon kuin mahdollista siinä kohtaa, kun haluat liu’un loppuvan.


In English:

Because I apparently like challenges I decided to dip dye our bed covers. Let me tell you it was not an easy task for a small person in a tiny bathroom and I cannot recommend doing this.
First I pinned the cover to shower curtain rail. I had two basins: in one of them I mixed up the dye and dyed the darkest part of the cover, and the second one I used for pouring diluted dye over the cover moving upwards and diluting more as I got higher. After that I rinsed the cover and washed it in the washing machine.

Comments

 1. Nättihän siitä tuli. Hirveä vaiva kyllä ollut sulla tuossa! Nuo höpönassut suloistutti mua muuten ihan hurjasti, erityisesti tuo vasemmanpuoleinen on niin ihana :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vanha poika se vasemmanpuolinen. Oikein yltiösöpö nelikko. :D

   Saa nähdä jaksanko joskus kokeilla vielä kolmannen kerran, jos siitä sais vaikka vielä tummemman ja häivytettyä rajan. Täytyy vaan ensin unohtaa miten vaikeeta toi olikaan.

   Delete

Post a Comment