Copenhagen, again


Loman kohokohta eli matka Köpikseen on tehty ja laukut viimein purettu. Oltiin sielä joululomallakin, mutta haluttiin nähdä kaupungin kesäloisto, päästä kokeilemaan pyöräilyä ja paljon jäi vieläkin näkemättäkin, joten toinen reissu pienen ajan sisään ei ollut yhtään hullumpi idea.

 Sänky oli siististi pedattu, mutta joku päätti tehdä välikuoleman ennen kuvaa.

Päätettiin kokeilla toista hotellia, mikä osoittautui hyväksi ideaksi. Comfort Hotel Vesterbro oli moderni hauska paikka, jonka käytävän jääpalakonetta ja kylpyammetta tulee ikävä. Hotellilta sai myös pyörät vuokrattua ja aamupalakin oli aika perus, vaikkakin kokeiltiin sitä vaan yhtenä aamuna. Vähän ne sekoili respassa huoneen maksusta, check-in oli ihmeen myöhään ja kylpyammeesta puuttui alkuun tulppa, mutta muuta valitettavaa ei ole. Henkilökunta oli mukavaa, huone tarpeeksi siisti ja huoneessa vedenkeitin sekä Liptonin pussiteetä tarjolla ja minibaari, joka oli tarkoitettu omille eväille eikä ahdettu täyteen kalliita pikkupulloja.


Matkan yksi parhaimpia osuuksia oli eläintarha, jonne käveltiin ekana päivänä spontaanisti Café Obelixissa syödyn brunssin jälkeen. Niin spontaanisti, että ei oltu varauduttu auringon kuumaa syleilyä vastaan ja muistoksi tyhmyydestä sain komean punaisen dekolteen. Mutta ei se menoa haitannut. Eläimet näki kunnolla, ilman että välissä on limaista ikkunaa, jolla on kauhea tungos koska se on ainoa paikka, josta häkkiin näkee. Kyllä, lähettäisin siis terveisiä Korkeasaareen. Jossain kohtaa kyllä huolestutti liian avoimet häkit noin niinkun tyhmien ihmisten kannalta ja eläimille olisin suonut enemmän piilopaikkoja, mutta muuten 100 kertaa parempi kokemus sellaiselle, joka haluaa hyviä kuvia. Päästiin myös rapsuttelemaan kilejä. ♥ Muutenkin paikalla on paljon sellaisia eläimiä, mitä suomessa ei nää rajoitusten vuoksi, kuten kirahveja ja norsuja, mutta en spoilaa kaikkea.


Illasta suunnattiin katsomaan mitä Meatpacking District tarjoaa ja löydettiin itsemme hotellin suosituksen saattelemana sellaisesta ravintolasta kuin Mother, syömästä pitsaa. Pitsalla harvoin voi mennä pieleen eikä tässäkään tapauksessa tarvinut katua. 


Seuraavana päivänä vuokrattiin pyörät. Pyöräily oli isossa ja itselle tuntemattomassa kaupungissa kyllä aika hurjaa, mutta jos mä selvisin hengissä niin eiköhän kuka vaan muukin. Ajeltiin Pienelle Merenneidolle ja piipahdettiin samalla Kastellet kaupunkilinnoituksessa. Tällaisena yksinkertaisena tyttönä ihastuin kovasti vallihaudan kaloihin. Senkun naureskelet. Ne oli söpöjä.


Matka jatkui Cafe Petersborgin kautta, jossa syötiin smørrebrødit. Tykästyttiin kovasti kahvilan sisäpihaan, ruoasta puhumattakaan. Mahat täynnä piipahdettiin Areastoren kautta ostelemaan tuliaisia Disney Storesta, Sephorasta ja Farao’s Cigarerista. Noi neljä kauppaa on ihan must. ♥ Käytiin välissä myös katsomassa Kongens Have kesäkuosissaan, mutta puutarhan loistoa oli hieman syönyt aurinko, joka poltti kaikki nurtsialueet ihan ruskeiksi. Porukka makaili sielä enemmän tai vähemmän kuolleena jokaisessa varjossa mikä vaan löytyi. Katseltiin myös hassua pikku-naakkaa, joka varasti omenan karan pululta eikä suostunut jakamaan kavereilleen yhtään. 

Illasta mentiin syömään Madklubben Vesterbrolle. Voin suositella. Ranskalaiset tanssivat kielellä, liha oli hyvää ja drinkin olisin halunnut melkein ottaa litroina mitattuna kotiin mukaan. Taa söi kalaa ja sekin oli ihan ok, mutta ei yhtä maailmoja räjäyttävää.


Kolmas päivä alkoi piipahduksella Disney Storessa uudestaan, koska olin saanut lahjakortin suuren ostokseni kaupanpäällisenä. Olin aika yllättynyt, mutta pirun iloinen, koska olin saanut myös Sephorasta kaupanpäällisiä. Tarkistakaa aina Disney Storesta lähtiessänne, että pehmoleluihin ei ole jäänyt hälyä. Mulla jäi taas ja jouduttiin palaamaan takaisin valittamaan. :’D Näin kävi viimeksikin.

Mentiin sitten loppupäiväksi Tivoliin, jossa syötiin kakkua ja kierrettiin alue pariin kertaan. Laitteisiin ei jaksettu tai pahemmin haluttu, vaikka tarjolla olisi ollut meille nössöillekin sopivia vaihtoehtoja. Ei olla mitään adrenaliininistejä. Mutta pelkkä kiertelykin oli kivaa ja rahansa arvoista. Osuttiin juhlavuosiparaatin aikaan paikalle, joka sekin toi kokemukseen lisäarvoa.


Matkaan mahtui myös Joe and the Juicea, Normalista ostettu kylpypommi ja muutama hassu kylpy, liukastuminen, hirveästi naamalle änkeäviä amppareita ja Orange is the New Blackin vikat jaksot hotellin sängyllä. Kurkattiin myös Buld-A-Bear Workshop, mutta se oli aikamoinen pettymys.


Kentältä sitten mukaan pari purkkia pingviinisalmiakkia ja kotiin lahjomaan kissanvahti. :) Tää oli ihan hyvä piristysruiske ennenkun alkaa taas opiskelija-arki. Todellakin joskus uusiksi, mutta seuraava matka on kyllä ehkä muualle. Saksaan, Islantiin, Englantiin tai Italiaan kenties? Vielä olisi muutama hassu päivä ennen intensiiviviikon valinnaista kurssia, jonka jälkeen alkaakin ahkera aherrus Pasilan paahtavien ikkunoiden syleilyssä.In English:
My holiday’s highlight – a trip to Copenhagen – is now just pictures, good memories, a hole in my bank account, burnt skin and more stuff at our house. We already visited there in the winter but wanted to see the city in summer and experience their bike lanes, therefore another trip happened. This post is already as long as winter in Finland so I try to keep this translation as short as possible. The pictures on their own tell more than my ramblings anyway.
We stayed at Comfort Hotel Vesterbro, which was great, fun and modern hotel. I’m going to miss their ice machine and bathtub so much. 
On our first day we spontaneously visited the zoo, which was my favourite part of this trip because it had lots of animals you can’t bring to Finland because of some regulations but also the fences didn’t block your view and you could see the animals clearly. You just can’t but fall in love with this place if you love taking photos of animals. 
To be as tourist as possible we also had to see the infamous little mermaid statue and while being there we also visited Kastellet (The Citadel) because it's located near the statue.
On our last whole day at Copenhagen we made a trip to Tivoli (an amusement park and pleasure garden). It was fun even though we weren’t in the mood for any rides. Just walked around and ate some cake. 
We dined at Café Petersborg, Madklubben Vesterbro, Mother (at Meatpacking District) and of course Joe and the Juice. Joe and the Juice will always be my favourite, but I do have to say I enjoyed Madklubben very very much and Café Petersborg’s smørrebrød was also great. 
We did some shopping in my favourite stores which are Disney Store, Sephora and Farao’s Cigarer. We also visited Areastore because I just love that place but didn’t buy anything there. 
I had fun. This was a great cheer up before school which starts next week with one course and a week from that it’s full on studying. Even though Denmark is great, for our next trip I was thinking of maybe England, Iceland, Germany or Italy. But I’m sure we’ll be back there someday.

Comments

 1. Oliko Tanskassa noin muuten kallista? Lentokenttä ainakin ihan jäätävissä hinnoissa, kun hain evästä välipysähdyksellä Wackeniin. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä sanoisin että aika samoissa hintaluokissa liikutaan kun Suomessa. Syöminen taitaa olla inasen halvempaa? Taa makso kaikki ruoat joten en ikinä ehtiny näkemään loppusummia. :D Sarjakuvia ja lautapelejä yms juttuja, mitä Suomessa ei ikinä todellakaan oo alessa voi tuolta helpostikkin löytää alehintasena.
   Mutta joo, lentokentällä on kallista.

   Delete
 2. Ihanan oloinen reissu teillä ollut! Nyt alkoi Köpis houkuttelemaan entistäkin enemmän :D Ilmeisesti kauoungilla etäisyydet on sen verran lyhyitä, että on mukava ja helppo kulkea?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tivolilta Pienelle Merenneidolle suorinta tietä on n.3,5 km ja kaikki luettelemani kaupat, puisto ja lääketieteellinen museo on oikeastaan siinä matkan varrella. Onhan kaupunki oikeasti isompi, mutta tykättiin niin tuosta keskittymästä, että pidemmälle lähteminen ei tuntunut tarpeelliselta ja tuollakin edestakaisin kävelyllä sai jalat jo kipeäksi. :D

   Delete

Post a Comment