28

“Twenty-eight is the second perfect number. As a perfect number, it is related to the Mersenne prime 7, since 2(3 − 1)(23 − 1) = 28. The next perfect number is 496, the previous being 6.”

“Twenty-eight is a harmonic divisor number, a happy number, a triangular number, a hexagonal number, and a centered nonagonal number.”

-Wikipedia


Tieteessä numerolle 28 tuntuu löytyvän paljon mielenkiintoisia ja oman tajunnan ylittäviä aspekteja. Normielämässä siinä ei ole mitään mielenkiintoista. Olen jo jonkin aikaa sitten omaksunut sen iäkseni, vaikka oikeasti täytin viime perjantaina. Voisin lopettaa laskemisen tähän.


Synttäreitä vietin käytännössä kolmessa osassa. 

Perjantaina käytiin Taan kanssa syömässä Gaijinissa. Paikka on edelleen kiva ja ruoka hyvää ja erilaista mihin on tottunut. Isosisko ja Taa olivat yhdessä hankkineet minulle sen "bilekameran". Hieman tyyris bilekamera, mutta en muutenkaan pahemmin hukkaa tai hajota mitään, joten eiköhän se elä. Nyt kun tämä Canon-tyttö on selvinnyt Olympuksen tuomasta alkujärkytyksestä, niin sain jopa kokeiltua kameraa ja voin todeta että se on ihan jees. Vielä se aiheuttaa erilaisia sydämentykytyksiä, kuten RAW kuvien tiedostomuoto ja sen yhteensopimattomuus photoshop-versioni kanssa... Mutta senkin ratkaisin jo! (nerd alert)


Hemmottelin itse itseäni ja ostin viimein alessa olleen ja kauan haaveilulistallani kummitelleen mekon, joka saapui postissa juuri. 


Sen lisäksi ostin Selettin anatomisen sydänmaljakon, johon rakastuin ensi silmäyksellä palavasti. Ja ei unohdeta niitä mustia Raqueleja muutama kuukausi takaperin, joiden vannoin olevan synttärilahjani. Ennakkoon itselle ostetut synttärilahjat unohtaa helposti. :D 


Lauantaiksi sain liput koulukaverilta I love me -messuille ja vietin yhteisiä synttäreitä vanhan kaverin kanssa messuilla. Ostin Minen korvikset, kynsilakkaa ja teetä. Ja siinä oikeastaan olikin kaikki mielenkiintoinen niistä messuista.

Messujen jälkeen porukat ja sisko lapsensa kanssa kävivät täälä pikakakulla ja pelaamassa Lego Batmania. Pikakakku oli peräisin pakastealtaasta ja kulkee nimellä mutakakku. Siihen päälle muutama pakastemarja ja avot!


Sunnuntaiksi teinkin sitten oikean kakun ja muutama ystävä kävi sitä maistamassa. En ole ennen tehnyt täytekakkua alusta loppuun itse vaan joku muu on aina tehnyt vähintään pohjan.


Eipä tässä sen ihmeempiä. Halloween bileet edessä viikonloppuna ja olen ahertanut niiden valmistelujen kanssa. Asusta tuli hieman enemmän cosplay kuin mihin olen tottunut, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Näätte myöhemmin!


In English:
So, I turned 28 last Friday and celebrated my b-day in three parts. 28 is a fascinating number in science, but as an age it's kinda boring. I think I'll just stop counting from now on.
On Friday Taa and I dined at Gaijin which is an Asian fusion place. Very lovely and delightful place but a bit expensive. Taa and my big sister gave me a "party camera" as a present. Takes some time to get used to Olympus especially if you're a Canon-girl by heart.
Saturday I spend with my old friend at I Love Me fair celebrating both of our birthdays. I bought the blood drop shaped earrings from there and some nail polish and tea as well. After that my parents and my sister with her son visited briefly.
On Sunday I made my very first layered cake! Some friends came by later that day.
I also bought couple of gifts for myself. Such as the dress that I've been drooling over for like years and an anatomical heart shaped vase and let's not forget about those black Minna Parikka heels earlier this year.
That's probably all there's to tell. We're having a Halloween party this weekend and I've been preparing for that, but more about it later! 

Comments

  1. Paljost onnea synttäreiden johdosta vielä! :) Aivan ihana tuo mekko, ja se Indiskan lasivitriini näyttäisi myös löytäneen paikkansa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos taas :) Vitriini löysi nyt ainakin väliaikaisen paikan. Ei se väri sittenkään niin pahasti edes häiritse kun sitä on tässä jokusen aikaa katsellut.

      Delete
  2. Synttäri onnea <3
    Onpas ihanat koivuverhot, mistä olet löytänyt? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. :) Verhot on Vallilalta. Tätä väriä ei varmaan enää ole valikoimassa, mutta kuosi löytyy edelleen.

      Delete
    2. Luontopolku oli kuosin nimi! :)

      Delete
  3. Happy birthday, wishing you all the best.

    ReplyDelete
  4. Hyvät synttärit! Ihania lahjoja olet itsellesi hankkinut :)

    ReplyDelete

Post a Comment