10 tips for finding your own style

Pari postausta sitten pohdin sitä, miten oman itsensä ja tyylinsä tunteminen auttaa arjessa. Tänään haluan pureutua siihen, miten sen oman tyylin löytämistä ja hiomista voi helpottaa. Kokosin 10 erilaista vinkkiä, jotka olen itse kokenut hyödylliseksi.


1. Tee vaatekaapissasi inventaario. 
Mitä sinulla on jo? Osta lisää sen tyyppisiä vaatteita, mistä pidät, ja karta sen tyyppisiä vaatteita, jotka eivät pääse käyttöön.
Esimerkiksi, minulla on kaksi ihonmyötäistä napapaitaa. Kumpaakin olen käyttänyt vain kotona megahelteillä. Vaikka napapaidat ovatkin kivoja, voidaan varmasti olla yhtä mieltä, että minun ei kannata hankkia niitä ainakaan enempää.


2. Mukavuus johtaa itseluottamukseen
Mikä näyttää omasta mielestä hyvältä ja missä viihtyy ovat ne tärkeimmät aspektit. 
Mikäli kamppailet kovasti sen kanssa, mikä näyttää hyvältä, voit kysyä ystävien ja ammattilaisten mielipidettä tai tutkia niitä vartalotyyppi-ohjenuoria, joita internet on täynnä. Muista kuitenkin kuunnella ja luottaa omaan mielipiteeseesi! Jos jokin ei tunnu hyvältä vaikka kommentit olisivat kuinka kannustavia, ei sellaista kannata pitää.
Itse en ohjenuorista pahemmin välitä, sillä rakastan kynähameita ja ne ovat iso ei-ei päärynävartaloiselle ohjeistuksien mukaan. Tai ainakin oli ennen. Onneksi iso berberi on nykyään muotia. ;)


3. Löydä 2-5 miellyttävää tyylisuuntaa. 
Ja yhdistele niitä. Voit saada aikaiseksi jotain uskomattoman hienoa tällä metodilla. Tutkit vaan, mikä kyseisissä tyylisuunnissa viehättää ja mistä et todellakaan pidä.
Henkilökohtaisesti esimerkiksi rakastan Nu-, corp- ja cyber goth sekä post-apocalyptic tyylejä. Näistä innostuneena olen ominut tyyliini ainakin: harnessit, kynähameet, hatut, renksut, rikkinäisyys, kerrostaminen, isot huput, mustavalkoisuus, harmaa, yksinkertaisuus, verkko ja mesh, sekä värikkäät hiukset. Mikä taas ei ihan istu omaan juttuuni noissa tyyleissä ovat neon vaatteet, kauluspaidat, tekstiprintit, harem housut, renksuhousut jne…


4. Pinterest-taulut tai muut kollaasit. 
Tämä auttaa yhdistelyssä ja shoppailussa. Voit ottaa kollaasisi avuksi mukaan ostoksille ja saat uusia ideoita, kun katselet miten muut yhdistelevät vaatteitaan, tai voit arvioida tyyli-ideoitasi arvioimalla, miltä kollaasi kokonaisuudessaan näyttää. Voit myös tehdä kollaasin omista onnistuneista asukokonaisuuksistasi.


5. Värimieltymysten oivaltaminen. 
Jos olet niin kuin minä, sinulla on värikausia. Yhtenä vuonna turkoosi on ihanaa, toisena tummanpunainen, kolmantena pinkki. Mutta entäs sitten kun kyllästyt tähän väriin ja olet vuorannut koko kaappisi sillä? Pitäytyminen niissä väreissä, jotka ovat kaudesta toiseen koettu hyväksi, säästää sinua roskista havittelevalta värioksennukselta. Tutustuta uudet ihastusvärit kaappiisi harkiten. Muutama uutuusväri ei haittaa, mutta älä innostuksissasi osta kaikkea pinkkiä mikä eteen tulee, ellet ole täysin varma. 
Itselläni näitä perusvärejä ovat musta, harmaa ja beige. Kaiken muun kohdalla harkitsen tarkkaan.


6. Löydä ”uniformusi” eli ”luottokokonaisuutesi”. 
Millaisissa vaatteissa viihdyt koko päivän menossa? Rakenna yksinkertainen kokonaisuus, joka sopii normaalielämääsi ja jota voit muokata helposti formaalimmaksi, rennommaksi tai ”coolimmaksi” asustamalla.
Itselläni yksi tällainen uniformu on sukkahousut, toppi, kynähame ja neule. Mustana kaikki tietenkin.



7. Trendit kaikkoaa, tyyli pysyy. 
Trendeistä voi poimia sellaisia, jotka oikeasti miellyttävät silmää. Mutta pohdi niitä ensin äläkä osta vaan koska se näytti kaverilla kivalta. Ei myöskään haittaa, jos vaatteesi eivät ole trendikkäitä, mikäli itse pidät niistä.
Onneksi minut on siunattu hitaalla lämpeämisellä, mikä tarkoittaa sitä, että vihaan alkuun uusia trendikkäitä juttuja ja lämpenen niille vasta kun ne eivät enää ole muodissa, jos lämpenen ikinä. Uggit ovat aina olleet yök ja pysyvät yök listallani, mutta olen esim. hitaasti oppinut tykkäämään legginsseistä ja pillifarkuista.


8. Uskaltaudu ulos comfort zone:lta 
Uskalla kokeilla niitä asioita, mitä olet ihaillut jo pidempään ja unohda muiden mielipiteet asiasta. Voit ostaa kierrätettynä näitä kokeilujuttuja tai lainata kaverilta.
Tämä esimerkki ei nyt liity vaatteisiin, mutta itselläni tällainen kokeilu oli sivusiilin leikkauttaminen ja lävistyksen ottaminen. Vaatepuolella en ole kauhean hurja kokeilija.


9. Harkitse ostoksiasi. 
Osta vaatteet, joita voit palauttaa ja kokeile kaikessa rauhassa kotona, tai, ota sovituskopissa kuvia ja tee ostopäätös myöhemmin. Mikäli ostat verkosta, vältä sitä, että ostat vaatteita vain kokeiltavaksi: *lukuvinkki*. Tutki mieluummin etukäteen mitä muut ovat sanoneet vaatteesta, millaisia kuvia ihmiset ovat laittaneet Instagramiin, mitkä ovat vaatteen mitat, materiaali… Googlaa tai kysy asiakaspalvelusta suoraan, mikäli verkkokauppa ei kerro tarpeeksi.


10. Kivoja vaatteita löytyy myös paikoista, joista et niitä uskonut löytäväsi. 
Tämä vinkki on erityisesti alternativekansalle. Vaatteita ei tarvitse yrittää ostaa vaan EMP:ltä ja Deadfinelta vaan jopa Citymarketista, Stokkalta, H&M:ltä, Zarasta, pieniltä design yrityksiltä ja ompelijoilta yms. löytää välillä jotain kivaa. Tyyliään ei tarvitse rakentaa pelkästään alternative-merkkituotteiden ympärille. Joskus jopa oman mummon kaapista voi löytyä jotain upeaa!


Tuleeko teille jotain muita vinkkejä mieleen? Erityisesti alternative-pukeutumista ajatellen?



In English:
I'm not going to translate this one because a.) it's long as hell, b.) the internet is full of these kinds of tips in English, and c.) this text actually translates pretty well if you put it through google translator. I tried and understood most of it. :D Of course there will be some weird bits, but that's bound to happen with Finnish!
So, do you have any tips for finding a style? Something especially useful for alternative people?

Comments

  1. Oma luottoasuni on yleensä koko musta asu; musta pitkähihainen ja joko mustat housut tai musta hame. Asustamalla siitä saa aina erilaisen ^^ Erityisesti harnessit tuo kivaa vaihtelua koko mustaan asuun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harnessit vaikuttaa tosi paljon lopputulokseen! :) Ja ihan perus vyötkin on kivoja.

      Delete

Post a Comment