Updating from 500D to 6D

Päätin päivittää kuvaamisharrastustani ja uusia laitteistoni kun siihen sattui sopiva tilaisuus Taan kaverin päivittäessä omaa laitteistoaan. Tässä sanomme hyvästit rakkaalle Canon EOS 500D:lleni, joka lähti siskolleni, ja toivotamme EOS 6D:n tervetulleeksi perheeseen. Onhan se kiva, että eri tilanteisiin on oma kameransa, mutta kolme kuulostaa jo naurettavalta määrältä amatöörikuvaajalle.


500D oli hyvä, ihana, kevyt ja kelpasi moneen tilanteeseen. Mutta nyt kun on jo hetken leikkinyt oikealla järkkärillä, niin ero on valtava! Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 II DC OS sai myös lähteä, sillä se ei tuohon uuteen mene. Tätä parempaa jokapaikan objektiivia en tule löytämään, ainakaan ennen kuin olen super hyväpalkkaisessa työssä. (Koska täysi kenno ja en ole miljonääri. Haista kakka harrastuksen kallius. Toisaalta, ehkä opin uudenlaiseen "jokapaikan" tekniikkaan...) ♥

Pistin kuvaamisharrastuksen blogin edelle objektiiveja hankkiessani, joten toinen on kiinteäpolttovälinen 85mm ja toinen telezoom. Kirjoittelen niistä ehkä joskus tarkemmin kunhan saan kunnon näppituntuman alle. Mutta kameroista mitään tietämättömälle sanottakoon, että sisällä otetuista kuvista näillä näkyy lähinnä vaan naama ja kissaa pitää kuvata kiinni seinässä. Roottori myöskin pelkää vielä uutta kameraani. Onneksi on Olympus, jonka käyttö vaatii kyllä vielä hieman opettelua.

Pahoittelen tätä vuodatusta, mutta olen hyvin kiintynyt laitteisiini! Miettikää mikä poru siitä seuraa kun piirtolevyni hajoaa tai täytyy päivittää uuteen! Terveisin tyttö, jolla on vielä Tamagotchi, SNES, Xbox ja vielä viime perjantaina kannettava cd-soitin ja mp3-soitin, jotka nekin saivat viimein lähteä keräämästä pölyä. Äiti otti toisen käyttöön. Koittakaa arvata kumman. Onneksi en ole näin tunteellinen tietokoneiden tai kännyköiden kanssa.

En tiedä teistä, mutta laitteiston käyttömukavuus ja laatu vaikuttavat positiivisesti harrastukseen. Siksi päivitys on joskus hyväksi, ja joskus taas vaihtaminen on turhaa. Minulle jaksetaan huomautella vähän väliä jostain syystä siitä, että käytän edelleen Adoben CS6 tuotteita, mutta en vaan koe sen päivittämistä tarpeellisena. Kamera taas sitävastoin vaikutti hyvältä kohteelta. Ainakin intohimo lähteä kuvaamaan on suuri. Odotan vaan että luonto saa hieman vihreää itseensä.

Millä te kuvaatte? Omistatteko "vanhentunutta" teknologiaa? Tai kaipaatteko sitä?


In English:
I decided to take my photographing to next level and bought a new camera: Canon EOS 6D. I sold the old Canon EOS 500D to my sister. There was nothing wrong with my old one, in fact it was really good, has a great lens and I loved it. Had to give up the lens too because it doesn't go with the new one. But I do love this 6D even more and it inspires me to go out and develop my skills. It also was a little funny for amateur photographer to have three cameras, so one had to go.
I connect very fondly with my devices. I still have my old Tamagotchi, SNES, xbox and till past Friday I also had a portable cd-player and mp3 player. I gave those dated music devices to my mom, of which one of them she said she's going to use. Guess which one. And you can only imagine how big of a deal I'll make when I have to update my graphics tablet or if it ever gets broken! At least I don't get this attached to my computers or phones.
So, now I'm just eagerly waiting for green to pop back up in nature so that I can go out and take pretty pictures. In my opinion, when your gear is easy and fun to use, it affects your hobby greatly. Sometimes change isn't necessary, but sometimes it gives you that final push you've been waiting for.
What do you use for taking photos? Do you still own "dated" technology? Or do you miss it at all?

Comments

  1. mulla on ollut eos 350d, 450d, 60d ja nyt 6d jo muutaman vuoden ja jossain vaiheessa päivitän taas johonkin. Nyt on näitä peilittömiäkin malleja alkanut satamaan, mutta en tiedä sitten :P 6d:ssä miinuksena kääntyvän näytön uupuminen, 60d:ssä ehdein jo tähän ominaisuuteen tottumaan, toki ilman sitäkin pystyy helposti elämään, mutta joskus se on kätevä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mulla ei kääntyvää näyttöä ole ollut, joten en onneksi osaa kaivata. :D Mutta varmasti ollut kätevä ominaisuus!
      Peilittömissä kameroissa on vähintäänkin se hyvä puoli, että ne usein on tosi paljon kevyempiä ja pienempiä niin pystyy kuljettamaan about kokoajan mukana. Varsinkin kun mun kännykän kamera on ihan laaduttoman paska.

      Delete

Post a Comment