Easter, pantyhose problems and a cape

On ihan törkeä kiire kokoajan ja tehtävää olisi vaikka muille jakaa. 
Miksei minua ole useampi kappale?


Pääsiäinen ei tuonut minulle kuin yhden lisävapaapäivän, sillä olen koululla vaan pari päivää viikossa. Mutta yhtä rankkaa sekin on kuin olisi useammin, sillä kerralla tulee vietettyä koulun tiloissa koko päivä, ellen käy kotona välissä syömässä, mitä yleensä joudun tekemään sillä koulun ruoka sisältää monasti herneitä tai papuja. 

Taalle tämä oli kuitenkin pitkä vapaa, joten käytimme muutaman päivän kalentereista tämän sukulaisille. Ensin vuorossa oli Taan mummin ysikymppiset, joista sitten menimme Taan porukoille yöksi. Huomasin, ettei kaapissani ole yksiäkään ehjiä alle 60 denierin mustia sukkahousuja, joten valkkasin sellaiset, joissa oli reiät varpaissa ja pidin tiukasti kiinni oikeudestani juhlakenkiin. Takin virkaa sai toimittaa äitin tekemä viitta. 


Matka kirvoitti paljon mietteitä sukulaisten erilaisuuksista ja eri tavoista. Taalla esimerkiksi vietetään paljon yhdessä aikaa ruokapöydän ympärillä, kun taas meillä kaikki touhuaa suurimman osan ajasta jossain jotain omiaan. Mutta, meillä on paljon pihaa ja pääasiallisesti puulämmitteinen talo, niin pakkohan se on olla muualla tekemässä. Ja tietty se vaikuttaa, että meillä ei keittiö ole niin avoin ja keskellä asuntoa. 


On myös hurjaa, miten varallisuus vaikuttaa elintasoon ja tapoihin. Itse kun on kotoisin semmoisesta keskivertosuomalaisperheestä niin olen aina suurella mielenkiinnolla seurannut niin rikkaampien kuin köyhempienkin ihmisten tyyliä elää. On hurjaa, että jollain on kellarissa oma elokuvateatteri ja jotkut miettivät onko varaa maitopurkkiin. 

En edes ole kateellinen. Olisihan se kiva, että olisi varaa omaan asuntoon, jossa olisi niin paljon tilaa, että sinne saisi leffateatterin, mutta pärjään hyvin tällä mitä minulla on. Jos minulla olisi mielin määrin rahaa, mistä haaveilisin? Muuttuisivatko haaveet aina vaan suuremmiksi ja naurettavammaksi vai osaisinko vielä nauttia niistä pienistä asioista? Vaalisinko niitä kalliimpia ostoksiani enää samalla tasolla kun niiden hankkimista ei olisi tarvinnut niin miettiä? 


Matka meni aika rennosti. Käytiin vielä nopeasti Kasvihuoneilmiössä ennen kotiinlähtöä. Mitään ei tarttunut mukaan, koska olin niin omissa arvomietelmissäni, etten voinut edes ajatella minkään ostamista. Mutta jos liikutte jossain Helsinki-Turku välimaastossa niin koukatkaa katsomaan paikka. 


Miten teidän pääsiäinen meni ja mitä suunnitelmia vapulle?


In English:
Easter didn't bring me any extra free time because I'm at school only couple of days a week. Thought on those days I spend almost the whole day at school, which is very tiring and almost harder than going there every day for a shorter periods of times.
Taa on the other hand got some  days off and we decided to visit his parents after celebrating his grandma's 90th birthday.
I couldn't find any tights that weren't broken so I chose the one's with holes on the toe part and kept my shoes on all the time. For the jacket I chose a cape my mom made for me.
The trip made me think about how different peoples' lives are depending on their wealth, and how much customs and habits differ between families. I've never been wealthy nor do I think of myself as poor. I'm somewhere in the middle. It's funny that some people can afford to build a cinema room and others have to save for a carton of milk. Would my life be much different if I had money? Would I still appreciate the things I have? Would my dreams change?
I'm not jealous. I'm just curious.
The trip was ok. We visited this Kasvihuoneilmiö store that has everything from toys to army stuff to decor pieces to garden stuff etc... It's a place worth checking out if you ever happen to find yourself somewhere between Turku and Helsinki.
So how was your easter?

Comments

  1. It looks like a relaxing Easter. I worked Easter and spent a couple of days drinking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Working on holidays is kind of a bummer! Do you get any holiday bonuses etc?
      And yes, it was quite relaxing. :D As relaxing as seeing family usually is.

      Delete
  2. Pääsiäinen meni juhliessa 1 vuotiasta. :) vappu meni kotona kuten kaikki muutkin päivät :`D et ei paljoa meidän arki näistä muutu vaikka olisi mikä Paavalinkissanristiäismuistomerkkipäivä xD

    Tuo on tosi hämmentävää juuri parisuhteissa/ystävyyssuhteissa huomata kuinka erilaisia perheet on..
    Meillä exmiehen kans tää oli itseasiassa melko isossa ristiriidassa. Mä olin siitä köyhän perheen ääripäästä jossa taisteltiin että oli varaa ruokaan, vaatteet harvoin oli uusia, leluja ei juurikaan ollut yms.. Meillä perus sääntönä aina se et autetaan toisia, sukulaisten luona käydään ja muutenkin jo hyvin varhaisessa vaiheessa jouduin lähtemään kesätöihin jos halusin itselleni jotain extraa. Kun taas exmiehen lapsuudessa kierittiin lelujen yltäkylläisyydessä, äiti hyysäs lastensa perään sen minkä kerkesi, joissain asioissa piti auttaa mutta monta tilannetta oli missä ei tarvinnut ketään auttaa. Ja tässähän meillä tuli paljon risteyskohta, exmies ei ymmärtänyt miksi meillä käytiin mummulassa usein ja siellä autettiin erinäisissä töissä. Kun taas itse en puolestaan tahtonut ymmärtää sitä et jos hommana oli esim sohvan kantaminen yläkerrasta alakertaan, niin miksi sitä kysyttiin että sattuuko huvittamaan auttaminen siinä hommassa ja kun ei sattunut kiinnostamaan niin se asia oli sillä selvä :D nää on näitä haastavia juttuja missä pitäisi löytyä ymmärrystä molempiin suuntiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Älä huoli, et jää mistään paitsi! :D Ei meilläkään pahemmin muutu ellei Taalla ole vapaata ja ei aina silloinkaan koska se on ihan kuollut kaikki vapaansa. Lapsiarki on vieläkin rankempaa...

      Meilläkään ei pyöritty rahassa vaan vaatteet oli aika usein käytännön syistä siskojen ja serkkujen vanhoja, mutta toisaalta uusista leluista ei ollut pulaakaan (niitä hienoimpia harvemmin tosin sai) ja ruoka oli aina pöydässä. Tai siis näin sen itse näin...

      Oon myös siinä mielessä onnellinen että mieheke on kasvanut about samanlaisessa tilanteessa ja on arvomaailmaaltaan lähellä. Vaatii varmasti paljon joustavuutta ja ymmärrystä molemmin puolin, jos lähtökohdat on ihan erit, että suhde toimii!

      Mutta tosiaan, haastavia aiheita nuo raha ja suhteet. :)

      Delete

Post a Comment