Let's leave this mess behind us

Lomaaaaaa! 

Tai ei, koska haalin kasan kesäkursseja, mutta ne ovat verkkokursseja, joten mihinkään luokan penkille ei tarvitse mennä hikoamaan ja saamaan haukut suoraan naamalleen.


Jotkut teistä tietävätkin taisteluni tämän viimeisemmän kurssin kanssa. Kerron siis vaan lyhyesti, että se on ollut opiskeluhistoriani surkein kurssi: opetus välillä huolestuttavan virheellistä, liian stressaavaa, palautetta ei huomioitu, palaute kerättiin nimellisenä, väliarvioinnit puuttuivat, huonosti rakennettu, työmäärä oli selkeästi yli 10 opintopisteen, opettajat asiattomia, hyvin vähän uutta tuli opittua ja opettajat eivät kommunikoineet keskenään tai meille tarpeeksi/oikealla tavalla. 

Meitä on siis haukuttu laiskoiksi ja osaamattomiksi useampaan kertaan, niin suoraan kuin rivienkin välistä, vaikka kaikkemme ollaan annettu. Kaiken huippu oli yhden tytön ulkoisten piirteiden haukkuminen ”vahingossa” suoraan naamalle ilman anteeksipyyntöä. Onneksi aivoni eivät halunneet hyväksyä tilanteen todellisuutta, joten jäin vaan tuijotamaan monttu auki, muuten olisin varmaan murhannut koko opettajan. Ikinä en ole niin ihmistaidotonta olentoa nähnyt. 

Olen aukonut näistä ongelmista ja myynyt turhautuneena kurssin tekeleitäni facebookissa, joten olette säästyneet pahimmalta, jos ette kuulu verkostooni.


No, se on nyt jokatapauksessa viimein ohi ja stressitasot laskivat reilusti. 

Stressitasoja nostatti koulun lisäksi se Popcult, joka ei mennyt kauhean hyvin. Kerron myöhemmin siitä lisää, kunhan saan kuvia koneelle. Kaikki ylijäänyt romu tulee myös tätä kautta myyntiin, jos et päässyt paikalle tai jokin jäi kaivelemaan. Instassa seuraavat saavat ensimmäisenä tiedon. 

Leikkasin myös sormestani kunnon palan pois tässä juuri ennen popcultin alkua. Reikä on onneksi parantunut kovaa vauhtia ja on enää vaan kosketus- ja taivutusherkkä. Pienoinen järkytys, koska se oli niin pienestä liikkeestä kiinni, ettei lähtenyt enempää. Pahuksen terävät hobbyveitset.


Reagoin muuten tällaisiin äksidentteihin näköjään nauramalla. Hekotin hetken itsekseni vessassa kun huuhdoin pulppuavaa haavaa hanan alla, vaikka ei siinä oikeasti mitään hauskaa ollutkaan. Syynä saattoi tietty olla se korkea stressitaso ja elimistö päätti, että tämä alkaa olla jo helvetin huvittavaa. 

Mutta, jätetään tämä nega nyt viimein taakse, odotetaan kesää innolla ja tehään kauheasti kaikkea kivaa! Suunnitelmissa olisi reissua ties mihin, kuten esim. Aulangolle, Tampereelle ja ehkä Saksaan tai sitten ihan vaan laivalle. En tiedä mennäänkö oikeasti yhtään mihinkään, mutta katotaan. Blogia voisi herätellä taas vähän eloon, värjätä pään, käydä kuvaamassa uudella kameralla ja piirustusvälineet sekä ompelukoneen voisi pyyhkiä pölyistä. Jos nyt ensin kuitenkin pyyhin parvekkeen ikkunat.


Millainen on sun paskin kokema kurssi?
Mitä suunnitelmia teillä on kesän varalle?


In English:

Freeeedoooom!
Or actually not, because I've hogged so many courses for this summer. Luckily all of them are web courses so I don't have to budge from my own chair.
Some of you know about the struggles I've had with this last course. I'm just going to summarise that it has been the worst course in my history of studying: the quality of teaching was poor from time to time, it was way too stressful, feedback was not listened to and wasn't collected anonymously, there were no numerical mid-evaluations, the amount of work was more than required for ten points, teachers were inappropriate, the course didn't teach me basically anything new and the communication was poor.
We were called lazy and inept straight to our faces and between the lines
 on many occasions, even though we tried our best. The worst part was when a teacher criticized one of the student's facial feature and didn't even apologize. So yeah...
At least it's now over and my stress levels are back to normal.
Last Saturday's Popcult convention was also pretty stressing too. I'll tell you about it later. I'm also going to sell the excess stuff here, but I'm not sure whether I'll be shipping it outside of Finland or not because of the shipping costs.
The stress has made me pretty careless since I managed to cut a big chunk of a skin off my finger last week. It's healing pretty fast though and I'm happy that it's not a deeper cut.
If I may, I'd like to leave all this negativity behind me for now and just enjoy the summer. I have got some plans to travel, dye my hair and dust off my camera and drawing gear. First I'll clean up the balcony windows though!
What is the worst course you've taken?
What kind of plans do you have for summer?

Comments

  1. Lievästi sanottuna järkytyin tuosta opettajien toiminnasta >;( kamalaa!!!!!!
    Toivottavasti saat nyt kesän aikana mielen korkealle ja ikävät jutut kadotettua mielestä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olin itekki aika järkyttyny ja kiukkunen. Mutta onneks jo tää ensimmäinen viikko on auttanu huimasti! Ei tartte kuunnella enää tommosta paskaa tai ahdistella edessä olevia päiviä jolloin noita joutuisi sietämään.

      Delete

Post a Comment