Popcult Helsinki

Haettiin kaverin kanssa Popcult Helsingin taidekujalle myymään helmikuussa. Itse tapahtuma oli muutama viikko takaperin toukokuun 11-12 päivä ja meidän myyntipäivä oli sunnuntai, joka osui äitienpäivälle, mikä veloitti ostajia tai sitten tapahtuma ei vaan ole suosittu. Minulla ei ole aiempaa vertailukohtaa tästä kyseisestä tapahtumasta, mutta porukkaa oli hurjan vähän. 


Jälkimaku popcultin hakuprosessista oli hieman karvas, itse tapahtumakin oli vähän meh, mutta kokonaiskokemus ihan okei. Ohjelmalistassa ainakaan ei ollut mitään itseäni kiinnostavaa ja oikeastaan koko päivä kului istuen pöydän takana tunnistellen asuja. Onneksi seura oli sentään hyvää.

Paikkaa haettiin lomakkeella, jota ei oltu suunniteltu kahden henkilön hakuun, vaikka tälläinen toiminta olikin sallittua. Ottaa hieman sydämestä, kun olen molemmissa koulutuksissani joutunut suunnittelemaan enemmän kuin tarpeeksi lomakkeita, joten jokainen huonosti toteutettu lomake on melkein henkilökohtainen loukkaus. Valittava dataihminen täällä, hei hei! Mutta ei se vielä mitään, kaikkein ärsyttävintä tässä oli se, että vain toiselle hakijalle lähetettiin kaikki oleellinenkin posti. Rekisterinpitäjällekin kävi moka viestittelyssään ja yhteen viestiin lipsahti koko sähköpostilista. Inhimillinen virhe. Se vaan oli semmoinen yksi naula arkkuun lisää, kun on tässä koko kevään lukenut tietosuojalakia ja tapellut siitä, kuinka ihmiset eivät osaa viestiä. :|


Scandic Marina Congress Center, jossa tapahtuma pidettiin, oli oudossa paikassa, mutta tilava ja ihan hieno. Lisää ohjeistusta sisätiloihin olisi kaivannut. Me esimerkiksi löydettiin Liliellen kanssa kirppis vasta tapahtuman loputtua, ja tiedä kuinka monelta oli moni muu juttu mennyt vähän ohi.

Pöytä itsessään oli aika ruhtinaallinen ja tuolitkin saatiin, mikä oli plussaa. Eniten koko jutussa ihmetytti, miksi myyjän pitää pöytämaksun lisäksi maksaa itsensä sisään. Nauroin tälle muutaman viikon hieman epäuskoisena.

Mitä itse olisin voinut parantaa, oli se, mitä myyn. Fanitaide menee aina paremmin kaupaksi, mutta en ehtinyt tätä varten tekemään uutta ja kaikki vanha on liian huonoa nykystandardeilleni. Lisäksi pitäisi muistaa aina, että pikkukiva romu menee paremmin kaupaksi kuin printit. Se toki kiristyttää hieman sisäisen kuvataiteilijani hampaita, koska printtimuodossa kuvat pääsevät paremmin oikeuksiinsa, mutta sisäinen ekonomistini ymmärtää. Seuraavaksi siis kun menen jonnekin myymään, niin panostan koruihin, asusteisiin ja pikkukivaan. 


Toivotaan, että seuraava kerta tulee vielä ja sujuu paremmin. Eli, osta mun loput romut, että saan tehdä uutta ja parempaa tilalle! 


Olitko paikalla? Kerro kokemuksiasi ylipäänsä coneista ja taidekujista. Millaista tavaraa odotat niiltä?



In English:
Me and Lilielle were selling our prints and other little goodies at Popcult Helsinki convention art alley. There were many things that didn't go as well as they could have gone, but overall nothing drastic happened. The biggest problem was the timing because it was on mother's day, and there weren't as much people as we would have hoped for.
Nonetheless, it was ok.
I put all of my excess products on sale: prints | other
Everything is in Finnish because I'm not a big fan of shipping things, but if you want prints or something small, like stickers and pins, send me an e-mail or leave a comment and let's discuss.

Comments

  1. Ihanan näköistä tavaraa teillä ollut myynnissä! Popcultissa en ole koskaan käynyt, mutta noin myyjän näkökulmasta moni asia kuulostaa hassulta. Miksei esim. sisäänpääsymaksua voisi jotenkin leipoa mukaan pöytävuokraan niin, ettei erillistä sisäänpääsymaksua joutuisi enää pulittamaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niimpä. Ja ylipäänsä kun maksaa jo pöydästä, (jonka takana pitäisi periaatteessa koko tapahtuman aikana olla koska kukaan muu ei sun puolesta sitä tee, varsinkin jos on yksin,) niin miksi pitää maksaa kokonainen lipun hinta? :D En vaan käsitä.

      Delete
  2. Ei hitsi, oltiin siskon kanssa Helsingissä tapahtuman aikaan, muttei sitten kehdattu ostaa lippuja kun oltaisiin ehditty olla vain sunnuntai kiertelemässä. Mulla on lähinnä kokemusta (asiakkaana) Desuconin myyntisalista ja siellä aion tänäkin kesänä kytätä koruja, pinssejä, kangaskasseja ja postikortteja. Desu on ihan mukava tapahtuma tällaiselle animea ja mangaa kuluttamattomalle henkilölle, jos tykkää vain kierrellä katselemassa ja syömässä. Satama on mukavasti vieressä, joten hälinää voi kätevästi paeta veden äärelle eväiden kanssa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No höh! Olisihan sielä ollut vaan sunnuntailiputkin myynnissä.
      Mä oon just kartellu kaikkia coneja, koska en sitä animemangaa kuluta niin oon pelänny ettei sielä viihdy. Tuola sentään oli muutakin. :)

      Delete

Post a Comment