Brain fog

Tuntuu kuin yrittäisin hapuilla ajan perään. Elän hieman epätodellisessa sumussa, joka vaan velloo ympärilläni hämärtäen kaiken samaksi massaksi. En tiedä mistä se johtuu. Allergiasta? Uudesta nukkumajärjestelystä? Koulujuttujen ja vapaa-ajan yhteen liukumisesta?


Haalimistani kesäkursseista tippui onneksi kaksi pois, sillä toisen suoritin kevään aikana ja toisen sain hyväksiluettua. Mitä oikein ajattelin ilmoittautuessani kuudelle? Silti neljä koodauskurssia ilman vertaistukea on jo aika iso taakka. Ajatelkaa niitä virheherkkänä kieltenopiskeluna. On lauserakenteet, omat merkistönsä ja poikkeuksensa. Uuden kielen opiskelussa virheillesi yleensä hymyillään ystävällisesti, kun taas tässä tulee pienestäkin merkkivirheestä punaista huutavaa ilmoitusta ruudulle ja vastapuoli ei ymmärrä yhtään, mitä olet tekemässä. Vertaistuesta taas on korvaamaton apu, kun jäät jumiin ongelman kanssa tai haluat pohtia, miksi joku asia toimii niinkuin toimii ja voit myös jakaa kurssin kakkoja osioita kaverin kesken.


Onneksi mitään kauhean monimutkaista ei odoteta, sillä kaikki ovat alkeiskursseja ja laskeskeltuani vaadittavia kurssimääriä uudelleen, saatan tiputtaa vielä yhden. Siinä sitäpaitsi lukee nyt että kurssimateriaali on vanhentunutta, joten tuntuu senkin puolesta tyhmältä käydä sitä.

Olen myös ollut ihan kiinni uudessa rutiinissa. Ajattelin pitää tämän salaisuutena siihen asti, että kaikki on ratkennut, mutta siihen saattaa mennä niin kauan, että selitys on paikallaan teillekin, joille en jo mölöyttänyt. 

Me totutellaan kotiin uutta kissaa.


Eli makkarin oven avaaminen nyt muuttunut sirkustempuksi, jossa yksi jalka pitää toista kissaa kaukana ja yksi käsi toista, kun taas toinen jalka yrittää pitää koko hommaa pystyssä ja toinen käsi hallinnoida ovea. Joskus taas otan pyyhkeen avuksi, jolloin esitys on kuin epäeeppisestä  karvantäyteisestä härkätaistelusta. Vaihtoehtoisesti ovesta kulkeminen on sulava katoamistemppu, olettaen, että molemmat kissat tekevät jotain omiaan poissa ovelta. Jos taas uudisaukas pääsee karkuun, kuoriutuu meistä entisaikainen metsästäjiä, jotka joutuvat nappaamaan saaliinsa lennosta.


Täälä on jo kertaalleen molemmat ihmiset käyneet lääkärissä tuollaisen karkulennon jäljiltä, kun Roottori on säikähtänyt torpeedona ulos ryntäävää tulokasta niin, että johonkin on ollut pakko käydä kiinni. Onneksi meihin eikä siihen toiseen kissaan.

En ikinä kuvitellut ovesta kulkemista näin hankalaksi. 

Kerron uudesta kissasta lisää, jos ja kun tämä koko sotku selviää siihen pisteeseen, että ne voivat olla samassa tilassa ilman kenenkään murhaamista. Voihan nimittäin käydä niinkin, että ne eivät tule ikinä toimeen ja uudisasukas jatkaa uuden kodin etsimistä. Voitte seurata prosessia Roottorin instassa @predator_the_cat. Päivitellään Taan kanssa storyn puolelle välillä jotain.


Kaikki on tässä kämpässä nyt vähän vinksin vonksin ja on varmaan koko kesän. Vaikka uusi kissa olikin haaveissa jo pitkään, niin haaveen realisoituminen tuli enemmän tai vähemmän puskista. Nyt sille kuitenkin oli hyvä sauma, koska en tämän jälkeen varmaan pääse enää pitämään näin pitkää "kesälomaa". Paikallaoloni rauhoittaa molempia otuksia ja auttaa uutta tulokasta parempaan sopeutumiseen kun ei tarvitse olla koko päivää siinä yhdessä huoneessa.

Itse yritän sopeutua tähän aivosumuun, joka taitaa ehkä suurimmaksi osaksi olla kokonaistilanteen aiheuttamaa. Aion velloa siinä jonkin aikaa, sillä se ei oikeastaan tunnu pahalta, vaan hyvältä, kuin ohut viltti kesäiltoina, vedettynä silmille asti tosin.


In English:
I feel like wandering through a thick fog. It's like I'm reaching for time and never catching it. Everything turns into a grey mass and I don't know why. Is it because of these allergies, new sleeping arrangement or the school and free-time mixing together? I do not know.
I enrolled in six courses but dropped out from two, because for one I had the ability to transfer credits from my previous studies and the other I had already completed during spring. But the four I'm left with are still a lot because they're coding courses and it's comparable to learning a new language. And because these are fully online courses I'm doing these all on my own without any peer support which makes it even harder.
In addition to school, I've been trying to adjust to this new life situation. I wasn't going to tell you before I sort this out, but it might take some time and keep me away from here longer than I expected so... 
We got a new cat.
They're still adjusting to each other through the door because Predator is really scared. Going through that door has turned into a circus stunt. Anyways, I'm going to tell you more about this when, and if, these two ever get along. If not, the new cat will go back to its  former owner to find a new home. You can follow the process at @predator_the_cat.
Everything in this house is a mess and I'm trying to adjust to this brain fog. If I think about it, it doesn't actually feel that bad, it's rather soothing.

Comments

  1. Mitä järkeä on ylipäätään järjestää kurssi vanhentuneilla materiaaleilla? :D Vai onko jokin ohjelmistomuutos tms. tullut vaan niin viime tipassa, ettei kurssin pitäjä ole mitenkään voinut ehtiä reagoimaan siihen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Metropolia... En ees kattonu kursssin sisältöä vielä. Luulisin että se teknologia on vanhentunu ja noi on nyt vasta tarkistanu kurssinsa uudelleen tai joku toinen kurssille ilmottautunu on huomauttanu niille. Sielä lukee nyt jotain "voit suorittaa jos alotit ja haluat, mutta kurssin sisältö ei ole enää ajankohtaista" :D Tullu kolme viikkoo sitten sinne.

      Delete
  2. Huh, neljä kurssia kuulostaa työläältä! Kaksi kesää sitten tein kaksi kurssia töiden lomassa, eikä vapaa-aikaa tuntunut olevan ollenkaan. Täksi kesäksi en ottanut mitään, yritän ottaa lunkisti.

    Jospa kisu kotiutuu, tsemppiä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onneksi ei ole töitä tähän päälle! :D Kuolisin.

      Delete

Post a Comment