Autumn holiday

Viimeviikolla oli syysloma, jota voisi oikeastaan kutsua väkijoukossauinninmestaruuskisoiksi. Tapahtumaa siis riitti vaikka syysloman piti olla rentouttava pään tyhjentymiseen varattu aika ja kaikki tekeminen piti keskittyä tenttiin valmistautumiseen, mutta toisin kävi. Syksy, joten mitä muuta oikein odotin.

Olen tuhlannut rahaa yksityiseen hammaslääkäriin, sillä julkiselle pääsy ja sielä saatava kohtelu ovat niin perseestä, että helpompaa suoraan kai tuhlata rahaa ja saada hampaansa samantien kuntoon. Alkuviikko menikin siis hampaidenhuollossa, siivoten, pyykäten ja Taan halloween asun valmistamisen sekä tuolien tuunaamisen parissa. Yritin myös tehdä jotain koulujuttuja, mutta motivaatio on tällä hetkellä oikeasti 10% luokkaa, ellei jopa vähemmän, koska kaikki intressi on hyvän harjoittelupaikan saannissa. Voitte vaan arvata mitä tentilleni tapahtui. Poistuin myös yhdeltä ilmoittautumaltani kurssilta, koska sitä ei ole pakko käydä.


Torstaina pelattiin Talismania Taan kavereiden kanssa. Peli kesti lähemmäs neljä tuntia, mikä ei tuon porukan peleissä ole kummallista. Voitin kerrankin, kiitos hyvän tuurin ja koska osasin viimein käyttää pelaamaani hahmoa ja sen erikoistaitoja hyväkseni anteeksipyytelemättömästi. Ehkä minusta vielä joskus kuoriutuu kilpailuhenki.


Perjantaina Taa kutsui minut hetken mielijohteesta tutkimaan viime torstaina avautunutta Triplaa ja uutta Pasilan asemaa. Väkimäärä oli mieletön ja en vaan voinut olla vertailematta mielessäni missä kohtaa aiemmin olivat ovet, mäkkärit ja muut aseman varustelut sijainneet. Odotan sitä, kun paikan alkuhuuma hieman laskee, niin voin viimein itsekin hyödyntää kyseisen kauppakeskuksen palveluja. Se kun on mukavasti koulun vieressä. Harmi vaan, että koko liikevalikoima on ravintoloita, vaateliikkeitä ja ruokakauppoja. Missä ovat askartelu-, peli-, elektroniikka- ja muut vastaavat mielenkiintoisemmat liikkeet? 


Lauantaina kulutin siskoltani saamani ilmaislipun Messukeskuksen I Love Me -messuille, josta käteen ei jäänyt oikeastaan kuin mainostukselle myyty identiteetti, pari hassua näytettä, dödöä ja kasa lävistyskoruja. Kuviteltiin kavereitten kanssa, että lauantaiaamuna ihmismassa haluaisi nukkua ja kävely messuilla ei olisi ihmisvirrassa uimista, mutta kuvitelmiksi se jäi. Pari tuttua kuitenkin bongasin massasta.
Olin hieman turhan kireällä aikataululla liikkeellä, koska olin luvannut olla kotona kahdelta. Ydinsuku oli päättänyt, että meillä tarjoillaan kakkua tänä vuonna synttärieni kunniaksi. 29 ei kyllä ole mielestäni luku, jota tarvitsee juhlia.


Ihana Taa oli kuin olikin vääntänyt kakun edellisenä yönä pienen baari-illan ja grilliruoan päätteeksi. Läheinen karaokebaari oli siis kerännyt poikaystäväni työkavereita tunnelmaansa ja poikettiin sitten sielä. Koska meitä harvemmin kutsutaan mihinkään niin mennään oikeastaan aina kun kutsu tulee, mikäli mahdollista. Kumpikaan ei laulanut ja minun juomatahdillani kului vain yksi siideri ennen kuin kakunpaisto kutsui kotiin. 

Mutta vielä siitä lauantaista. Sukulointi sujui aikamoisessa mekkalassa. Mitä muuta odottaakaan, kun joukossa on yksi apina ja muutama pikkupoika? Itsellä se ei tuntunut enää messukeskuksen jälkeen miltään, mutta kissa nukkui koko loppupäivän toipuen järkytyksestä. Taa olisi varmaan tehnyt saman, jos ei olisi ollut niin nälkäinen.


Sukulaisten jälkeen matkasimmekin siis syömään hampparia Naughty Burgeriin. Siitä sitten suuntasimme ratikalla Alppiharjun sydämeen eli Linnanmäelle Valokarnevaaleille. Olisin halunnut ottaa kivoja kuvia, mutta uusi kamera (oikeastaan tarkemminkin putki) aiheuttaa vielä hieman harmaita hiuksia. Pientä järkytystä aiheutti myös väkimäärä, mikä oli melkoinen. Jouduin jo kolmatta kertaa (tai neljättä jos sukulaisten täyttämä kämppä lasketaan) saman viikon aikana uimaan väkijoukossa. 

Sunnuntaille olin suunnitellut Korkeasaarireissua, mutta päädyin kiroilemaan uuden puhelimen käyttöönottoa sohvalla ja katsomaan mitä viimeiselle Airbenderille lopulta käykään. Ihmismassat ja kävely eivät houkuttaneet enää yhtään. Nyt taas jatketaan kurssien ja inktoberin parissa.


Millaisissa syystapahtumissa olet itse vieraillut tänä vuonna? Onko vielä jotain mielenkiintoista tapahtumaa tuloillaan?

Comments

  1. Paljosti onnea synttäreiden johdosta! :3

    Pyörähdin myös Triplassa silloin avaijaispäivänä, mutta ei siinä tungoksessa paljoa jäänyt käteen. Pitää varmaan joskus tammikuussa katsella, jos sinne mahtuisi silloin paremmin tutustumaan kauppoihin rauhassa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti!
      Joo siihen mennessä sielä varmaan laantuu hieman meno.

      Delete

Post a Comment