Halloween 2019


Takaisin pinnallisten mukavien aiheiden pariin. Ollaan jo melkein joulukuussa, mutta minä aion puhua halloweenista. Ja hieman etukäteen myös mainita joulunkin.


Perinteiset Halloween bileet menivät taas rauhallisissa merkeissä. Teemana oli metsä, mutta pukeutumisintoa ei kavereilta tänä vuonna oikein löytynyt, mikä ei pääasia meidän juhlissa olekaan. Itsekin päätin pukeutua ihan vaan oman kaapin sisällöllä muodostettuun noita-asuun, jonka ainoa sitä varten ostettu osa oli repaleinen halloween-liina, jonka kiedoin ympärilleni. Sitäkin voi sitten käyttää jatkossa siihen, mihin on tarkoitettu. Taan asuna oli Nuuskamuikkunen, jota varten ompelin tunikan ja tuunasin vanhan huopaisen noita-hatun, joka on ollut minulla jo ala-asteelta lähtien ja menettänyt kokonaan muotonsa ajan saatossa. Sen lisäksi ostettiin vielä vihreät housut, joille oli ihan kokreettisesti muutenkin tarvetta.


Yksi juhlija jäi yöksi ja viimeinen poistui joskus kolmen aikaan yöllä. Taisin viimein myös älytä miten roolipelaaminen toimii ja ymmärrän nyt paremmin niitä pelaavien maailmaa, vaikka oma kiinnostukseni ei oikein vieläkään kunnolla herännyt itse pelata. Kakkuakin tuhottiin joku viikko bileiden jälkeen, joten ensikerralla pitää leipoa jotain kevyempää.


Bileiden jälkeisenä päivänä suihkussa ollessani löysin hämmästyksekseni hassun pikkuisen liinakummituksen saippuahyllyltämme. Taa oli ihan satavarma, että minä olin sen sinne pistänyt ja yritinkin nyt huijata häntä. Muutaman päivän jälkeen löysin toisen kummituksen keittiöstämme. Saimme myöhemmin selville, kuka vieraistamme oli päättänyt jekutella. Jekuttelija ei kuitenkaan tainnut mainita, kuinka monta niitä tänne viljeli, elikkä kolmatta löydöstä odotellessa.


Mitä halloween ostoksiin tulee, niin kirpparilöydöt olivat paljon laadukkaampia ja mielenkiintoisempia kuin kauppojen suorastaan surkea tarjonta. Jotain kivaa uutenakin löytyi, lähinnä Tigerista kurpitsanoitahattulyhty, kangaskassi, nauha sekä kummitus, ja Clas Ohlsonilta kurpitsalyhty ja muotit. Cubukselta löytyi edellisvuoden malliston jämiä hyvällä alella, mutta muissa kaupoissa ei näkynyt edes niitä edellisvuosien tuotteita. Eli nappasin mukaan jo löytyvät yöhousut ja sukat, jotka ovat molemmat olleet ahkerassa käytössä. Lisäksi ostin pikkuhousupaketin, koska se oli niin halpa ja halusin rohkaista kauppaa yrittämisestä, vaikka eivät malliltaan ja tyyliltään olekaan ihan normaalialusvaatekerrastoni. Mutta kukas niitä kattelee, eli ei sen niin väliä. Tarjoustalosta löytyi myös söpö kummituksilla koristeltu servettipaketti ja toisen servettipaketin alkuperää en enää muistakaan. Edes Eurokankaassa ei tänä vuonna ollut kiinnostavia printtikankaita.


Kirpparilta sitten taas löysin kasan muovisia kurpitsoita, noidan ja kurpitsa-rasian. Noita sentään sopii halloweenin lisäksi pääsiäiseenkin! Rakastan näitä multi-purpose koristeita.


Jotenkin tämän vuoden halloween odotuksiin ei vastattu. Jäi hieman valju olo kaikesta. Joululle ei onneksi ole tänäkään vuonna minkäänlaisia odotuksia. Olen tyytyväinen, mikäli saan lautasellisen riisipuuroa ja sekametelisoppaa, nään muitakin kuin poikakaveriani ja saan olla lämpöisissä sisätiloissa ehkä katselemassa jotain tyhmää leffaa. Lahjojen hankkimistakaan en vielä ole aloittanut kunnolla ja pelkäänkin, että joudun kiertämään kauppoja siinä kauheassa joulumaniassa, mikä valtaa asiakkaat ja kauppojen soittolistat pian. Yök. Olisi vaan pitänyt olla fiksu ja suunnitella lahjat etukäteen.

Vietitkö halloweenia? Ja ootko ollu fiksu ja hankkinut joululahjat jo?



In English:

Back to nicer things. It’s nearly December but I’m still going to talk about Halloween.
Our annual Halloween party went well and peacefully. The team was forest, even though our quests didn’t really put much effort on their outfits this year, which is of course fine. I only bought one thing for my Halloween outfit – worn out looking tablecloth, everything else was from my own wardrobe. My boyfriend dressed as Snufkin, from Moomin. I sewed him a green tunic, painted an old witch hat (that had turned into a shapeless lump) from my youth and then we bought him a pair of green pants that he can use on other occasions as well.
After the party while at shower, I found a funny little fabric ghost staring at me on the soap shelf. Bf was sure that it was me who’d put it there and that I’m trying to fool him. After a couple of days, we found another in our kitchen. Later on we found out who had been pranking us. I’m still not sure if there are more of these.
What comes to Halloween shopping, second hand shop finds have been more interesting and better quality. I found bunch of fake pumpkins, a pumpkin jar and a witch from flea market. Many stores had just reused their surpluses from last year's collection, like Cubus where I bought some night wear, socks and underwear. Clas Ohlson and Flying Tiger Copenhagen were my favourites because they had some new things which didn’t look total crap.
Somehow I was left with this bland feeling about this year’s Halloween. I don’t have any expectations for Christmas so I can’t be too disappointed. I still haven’t bought all the presents yet, which means that I have to venture out and suffer some Christmas songs and angry shoppers.
How was your Halloween? What kind of Christmas plans do you have?

Comments

  1. Mulla tuli vastaan kirpparilla tuollainen samanlainen kannellinen kurpitsakulho, mutta jätin sen ostamatta ja nyt harmittaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Höh! Toivotaan et tulee jotain mielenkiintosempaa vastaan.

      Delete

Post a Comment