Drawing: Fazer girls

Huuh! Korona, pitkä blogitauko ja muuta sellasta hauskaa. En usko, että te haluatte kuulla kummastakaan, joten mennään suoraan asiaan.

Joskus vuoden 2009-2013 tienoilla ajattelin, että olisi hauska piirtää Fazerin suklaalevyt tyttöinä. Inspiraationi lähteenä oli tuolloin deviantArtissa vellova muoti-ilmiö piirtää Disney prinsessoja eri tyyleillä tai aiheilla kuten esim. Jeffrey Thomasin Twisted Princess sarja. Prinsessat olivat jo silloin niin loppuun käytetty, että uutta konseptia niille ei oikein jaksanut väkisin vääntää. 

Aloitin projektin tuolloin ja piirsinkin monta tyttöä pin-up tyylisesti A3 kokoiselle paperille. Sitten tuli ongelma – en halunnut värittää niitä käsin ja A3 kokoisen skannerin käsiin saaminen oli turhan hankalaa. Projekti jäi jumittamaan niin pitkäksi aikaa, että en pitänyt enää alkuperäisistä piirustuksistani.



Alkuperäinen konsepti:

Aloitin projektin lukemattomia kertoja uudelleen ja konsepti eli hieman koko ajan. Piirsin tytöt A4 paperille, koneelle, uudelleen A3 paperille jne. Mutta en päässyt ikinä muutamaan tyttöä pidemmälle. Kokeilin lähikasvokuvia, realistista, tyyliteltyä realismia, sarjakuvamaista, kokokroppakuvia, palasin pin-uppiin jne. Mikään ei tuntunut omalta. Kunnes lopulta keksin konseptin, johon olin tyytyväinen ja jota oli luontevaa jatkaa.

Lopulliseen konseptiin johtanut keskeneräinen kuva:

Projektia helpotti suunnattomasti se, että tyttöjä laittoi samaan kuvaan useamman kuin yhden. Yksi suurimpia haasteita oli nimittäin hahmojen pitäminen tarpeeksi samantyylisenä. Toinen suuri haaste oli omien mielikuvien välittäminen muille. Tunnistavatko ihmiset, mikä suklaa on kyseessä? Lisäksi jotkut suklaamaut eivät myöskään herättäneet minussa minkäänlaisia mielikuvia, joten näiden inhimillistäminen oli haastavaa. Ostin myös jokaisen piirtämäni suklaalevyn ja mussutin niitä piirtäessä. Olen siis syönyt nyt suklaata enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi levyjä ei tarvinnut kuitenkaan kuluttaa yksinään.


Jokaista tyttöä yhdistää siniset silmät, jokin kultainen yksityiskohta ja valkoinen paita. Järkeilin, että siniset silmät eivät välttämättä ole tytön oma silmienväri, vaan että kaikki käyttävät tässä piilolinssejä. Osa tytöistä tuskin suostuisi pukeutumaan valkoiseen paitaankaan, jos saisi päättää. Jokaisella tytöllä on myös jotain, mikä yhdistää tämän suklaalevyynsä. Yleensä kyseessä on väri, joka voi esiintyä niin alaosassa, asusteessa kuin hiuksissa tai meikissäkin.


Projekti on myös haastanut minua. Sen lisäksi, että makuja tulee lisää ja poistuu valikoimasta vuosien varrella, Fazerilla ei ole kunnon listaa mauista. Ahkeralla googlailulla tästäkin selvittiin. Ahkeran taustatyön lisäksi olen myös joutunut liikkumaan mukavuusalueeltani ja piirtämään eri sävyisiä ihoja, eri muotoisia kroppia ja differoimaan naamanpiirteitä. Käytin asentoihin yleensä yhdestä kolmeen netistä löytämääni apukuvaa, ja pakko myöntää, että jotkin jäivät harmittavan lähelle yhtä referenssiään. Mutta, kaikelle ei vaan voi mitään, jos haluaa joskus saada jotain aikaiseksikin ja aina ei inspiraatio vaan tule.


Parannettavaahan toki aina löytyy. Olisin voinut kiinnittää esimerkiksi enemmän huomiota varjostukseen ja kontrastiin, varioida kasvoja enemmän, korjata joitain anatomiahassuuksia ja korostaa piirteitä jne.

Olen kuitenkin kauhean huojentunut, että sain tämän konseptin viimein ulos päästäni, se näyttää tarpeeksi koherentilta, enkä vihaa lopputulosta. Voin viimein jatkaa uusien projektien pariin ja poistaa tämän viemästä tilaa päässäni ja heittää menemään epäonnistuneet yritykset.


Saatan täyttää projektia uusien tuotteiden myötä, mutta paluu tyyliin tauon jälkeen voi olla haastavaa, eikä projektin uudelleenherättäminen samassa muodossa ehkä tunnu mieluisalta. Uusin suklaalevy tosin ilmestyi juuri viimeistä kuvaa piirtäessäni, mutta päätin, että sille ei nyt voi mitään. Näitä kuvia piirtäessä kaikista tytöistä tuli kuitenkin oma persoonansa mieleni sisällä ja haluan joskus piirtää lisääkin kuvia tietyistä tytöistä näille luonnollisemmassa tilassa. Itseäni tämä kummastuttaa kovasti, sillä en yleensä miellä piirtämiäni random ihmisiä original charactereina (paitsi yhden), mutta olen pyöritellyt näitä niin paljon, että nyt minulla on kasa OC:ita.

Hassu pikku faktahan on, että en ole kovinkaan suuri suklaan ystävä, vaikka tästä niin voisikin päätellä. Suklaa on minulle vähän kuin keitetty peruna - joskus sitä tekee mieli ja se on hemmetin hyvää, mutta yleensä se on vähän meh. Valitsen melkein aina mieluummin salmiakin. Tästä juontaa se, että olen pyytänyt, että minulle ei ostettaisi suklaakonvehteja jouluisin. Jostain syystä viimejouluna porukka oli kuitenkin unohtanut pyynnön. Todennäköisesti, koska oletin, että enää ei tarvitse pyytää.



Loput kuvat ja yksityiskohtaisempia ajatuksia prosessista näkee instasta @enillustrations !

Mikä on sinun elämäsi isoin henkilökohtainen luova projekti?
Pitäisikö keksiä joku uusi jättimäinen piirustusprokkis?


In English:
I'm pretty sure that you all are pretty much sick of corona talk already so I'm not going there. Instead I wanted to share this "little" project that I finally finished on January.
For the longest time, I had this dream of drawing Fazer chocolate tablets imagined as girls. The idea came to me back when everyone was drawing their own versions of Disney princesses.
After  many years and some unsuccessful attempts I finally accomplished a cohesive series of images. The first two images in this post are attempts that I never finished.
The blue background, blue eyes and golden accessories on every girl represent Fazer brand, white shirts make the concept more cohesive and represent Finland with all the blue. Every girl has colours from the chocolate tablet package that they represent and other elements like fruit prints, tattoos or jewelry.
This project has taught me patience and some vital art skills such as anatomy, diversity and committing to a style.
And the funniest little thing is, I'm not a fan of chocolate. It's like baked potatoes – sometimes great but usually pretty meh. I usually go for salmiakki.
Go and check out my art Instagram page for the rest of the pictures @enillustrations !

Comments

  1. Nää on aivan upeita ja idea myös ihana! Isoissa projekteissa on oma viehätyksensä, mutta itellä ei meinaa kyl sinnikkyys riittää ylensä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! ♥ Aikamoista sitoutumista ja sinnikkyyttä ne kyllä vaatii! Moni projekti on kaatunu siihen ekaan takapakkiin. Tästä oon ilonen, että sain vietyä loppuun. :D

      Delete

Post a Comment