Clothes to rely on

Kotona hillumisesta heränneestä vaatekaapinsiivousinnostuksesta inspiroituneena päätin tarttua aiheeseen 'luottovaatteet'.


Näin kotioloissa ei ole tullut oikein käytettyä kuin niitä mukavampia vaatekaapin antimia ja huomaa, kuinka samat vaatteet hakeutuvat pyykin kautta herkemmin päälle. Toki luottovaate tarkoittaa muutakin kuin fyysistä mukavuutta, ainakin minulle. Sen lisäksi että luottovaate on mukava, se ei hajoa päälle, ei mene pesussa heti pilalle ja plussaa on, jos se sopii monen asian kanssa sekä moneen tilanteeseen. Siinä ei myöskään näy hiki pahasti, eikä se ala haisemaan heti hikoillessa, mikä on minulle liikahikoilusta kärsivänä iso asia.

Luottovaate ei myöskään aina tarkoita lempivaatetta. Muutama lemppari ei päässyt listalle, sillä niille ei aina löydy oikeaa tilaisuutta tai niiden käyttö on hankalaa, vaikka rakastankin niitä. Tähän postaukseen listaamistani vaatteista ihan kaikki eivät myöskään ole lemppareita, vaikka ihania ovatkin.

Omien vaatteideni takana ei ole sen kummempia tarinoita. Jos minulta olisi kysynyt luottoasuani joskus 10 vuotta sitten, olisi vaatteillani saattanutkin olla tarinansa, mutta sitten tuli painonnousu ja tyylini selkeytyi, joten vaatekaappi uusiutui nopealla tahdilla useampaan kertaan. Oli esimerkiksi haikeaa luopua lihomisen vuoksi yksistä farkuista, joita pitivät kasassa miljoonat päälleommellut taskut.

Tässäpä siis tämän hetken muutama luottovaate:

Urban Classics Long Oversize Hoody
En tykännyt siitä, etten voinut nostaa käsiä kunnolla, joten tätä hupparia on hieman muokattu poistamalla ompeleet, jotka rypyttivät hihat tyhmästi. Asuin käytännössä koko syksyn tässä hupparissa, mutta näin talvella ylimääräinen kangas ei mahdu takin alle, joten huppari jää kotivaatteeksi kunnes ilmat lämpenevät taas. Tänne voi myös hautatua kun olo on todella epäsosiaalinen. Kauhean monikäyttöinen tämä ei ole, mutta pelastaa antisosiaalisia ja kylmiä arkipäiviä.


Killstar Sweet Six Knit Sweater
Se on lämmin, siinä on pitkääkin pitemmät hihat, täydellinen pituus, eikä se purista mistään. 
Tätä paitaa käyttäessä jaksan aina ihmetellä, mistä johtuu ainainen Killstarin mollaaminen. Paita on ollut nyt lukemattomia kertoja pesussa, mutta se on edelleen ihanan pehmeä, ehjä, vanumaton, nukkaantumaton ja hajuton. Aivan kuin uusi. Edes tahalliset reiät eivät ole alkaneet purkautumaan.
 

Noisy May trikoomekko
Harvoin ihastun vaatteeseen niin palavasti, että ostan sitä tuplana. Tämä 50% puuvillaa 50% modaalia oleva pehmeä paitamekko mukautuu niin moneen eri asukokonaisuuteen ja tilaisuuteen. Olen lähinnä pitänyt sitä legginssien kaverina, mutta kesällä se menee myös ohuiden sukkisten tai pyöräilysortsien kanssa. Menisi se varmaan ilman mitäänkin, jos pieni läpikuultavuus ei haittaa, mutta isoin ongelma on kuitenkin se, että vihaan syvästi reisien yhteenhinkkautumista.


Urheiluleggarit (H&M)
Mustat urheiluhousut ovat olleet mukavammat ja kestävämmät kuin yhdetkään peruslegginssit. Ja en tiedä muista, mutta minusta ne menevät ihan normaaleista leggareista. Olen käyttänyt näitä niin metsässä, kaupungilla, lenkillä, koulussa ja ihan vaan kotona oleskellessa. Ne ovat hitusen liian isot urheilua ajatellen, mutta arkikäyttöön juuri sopivat. 
Jos laihdun yhtään niin nämä ovat valitettavasti sellaiset, jotka jäävät heti liian isoksi.


Vila bolero
Kirpparilöytö, jonka koristelin Killstarin yökkös-patcheilla, on noussut yhdeksi sellaisista vaatteista, jonka nappaan herkästi mukaan. Lämmin, muttei kuitenkaan kuuma. Se on tarpeeksi gootti, mutta silti tarpeeksi siisti, että se ei herätä pahemmin negatiivisia tunteita kessään, vaikka siinä nyt pienet pääkallot onkin. Eikä myöskään ole nukkaantunut ahkerassa pesussa!

Ioanna Kourbela mekko
Viimeisenä ihan oikeasti vaate, jota tituleeraan luottomekoksi. Musta mekko on kirppislöytö ja on 90% viskoosia ja 10% elastaania. Venyy ja paukkuu siis oikein kunnolla! Olo tässä mekossa on kuitenkin aina aivan mahtava. Kaiken huipuksi sen saa sopimaan niin moneen eri tilaisuuteen asustamalla sen erilailla. Tämä on se vaatekappale, jonka pelastaisin tulipalolta (jos kengistä ei puhuta).


Eli muodostuakseen luottovaatteeksi tulee vaatteeni kestää pesusta toiseen, olla monikäyttöinen, hikoiluystävällinen, musta ja joko venyvä tai löysä – mielellään molempia. Näiden lisäksi noin yleisluontoisesti pakko mainita pyöräilyshortsit, jotka ovat isompien reisien pelastus kesäisin. Ei tarvitse huolehtia hankauksesta, vilauttelusta tai kuumuudesta. Ne menevät niin hameiden, mekkojen kuin tunikoidenkin alla. Toinen kesäluottovaate on kevyet kimonot, jotka suojaavat auringolta, mutta eivät tee olosta tukalaa. ♥

Millaisia luottovaatteita tai kokonaisuuksia teiltä löytyy? Mikä tekee vaatteesta hyvän?

Comments

  1. Hei mahtavaa, että joku muukin tekee fiilistelypostauksia luottovaatteistaan! Mä otin aiheen käsittelyyn alkuvuodesta, ja tarkoituksena oli tehdä luottovaateasupostaus vuodenajan vaihtuessa, mutta jotenkin postausten tekeminen vain jäi. Täytyy ottaa asia uusiksi käsittelyyn ASAP :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muistelinkin että olin lukenu sulta jonkun samantyylisen. :) Olis kiva lukee lisää tämmösiä, eli tee ihmeessä uus!

      Delete
  2. Ihania vaatteita! Mulla on kans tollanen jättihuppari, taisin asua siinä koko koronakevään. :D Mulla on myös semmonen musta luottomekko, se sopii niin moneen eri tilaisuuteen ja se tuntuu mukavalta päällä. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jättihupparit on kyllä ihan parhautta :'D

      Delete
  3. Ihana postaus! Tämä sai arvostamaan ihan eri tavalla niitä vaatteita, joissa tulee useimmiten oltua. En olekaan tylsimys, vaan ne ovat luottovaatteita. 😄 Lisäksi nämä sinun vaatteet on tosi kauniita ja perustelut niille olivat hyvät: juuri tuollaisia asioita pitäisi etsiä niissä omissa luottovaatteissaan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :)
      Jos saman vaatteen vähän väliä päällevetäminen tekee tylsimykseksi niin olen tosi tylsä :'D Yhteen aikaan mua käytännössä näki vaan tossa Killstarin neuleessa.

      Delete

Post a Comment