MerMay 2020

MerMay on piirustushaaste, jossa piirretään toukokuussa merenneitoja, kuten sanaleikistä voi ainakin sen merenneidon ja toukokuun päätellä. En ole ennen osallistunut mermayhin sillä yleensä tähän aikaan vuodesta on kiire saada jotain aina pakettiin, mutta koronan tuomat rajoitteet ja epäonnistunut harkkahaku saivat minut nyt kehittämään taas omia projektejani. Toinen syy mermayihin osallistumattomuuteeni on yleensä se, että säästän energiaa lokakuun piirustushaasteisiin, joita en mielelläni jättäisi väliin. Kolmannekseen, en vaan ole kokenut mielenkiintoa piirtää merenneitoja kokonaista kuukautta! Ei ole ihan minun kuppini... merivettä?


Keksimpähän tähänkin sitten viimein kiertotien kun tekemistä ei ole ja lokakuuhun ei tarvitse säästää mitään. Taa kirjoitti ystävällisesti minulle merenneitotarinan: Yakasha and the sunken castle, josta on nyt ensimmäiset neljä kappaletta julkaistu instassa.


Olen aina halunnut tehdä lyhyitä novelleja tai sarjakuvia, mutta en vaan osaa oikein kirjoittaa hyvää juonta, tahi sujuvaa tekstiä. Sillä tämän bloginkin alunperin aloitin, että kirjoitustaitoni paranisi, eikä kauhean hehkeältä näytä näin kuuden vuoden kirjoittamisen jälkeen. Taidan siis pysyä asiateksteissä. Onneksi lähipiiristäni löytyy luovia ihmisiä, joile asioita voi ulkoistaa!

Näin ollen, olen kappale kappaleelta kuvittanut tätä merenneitotarinaa. Tuntuu paljon helpommalta ja mielenkiintoisemmalta, kuin jonkin aihelistan seuraaminen ja satunnaisten merenneitokuvien rustaaminen, jolloin kuvista tulisi helposti tylsiä ja selkeästi poseeraavia.


Tällä hetkellä piirustustahti on pysynyt ongelmitta jokatoisena päivänä ja kuvien laatu on pysynyt keskivertona, mikä on mielestäni oikein hyvä saavutus. Vielä kun jaksaisi koko kuukauden loppuun samaa tahtia.


Mietin jossain vaiheessa tarinan painattamista kirjaksikin, mutta pyh!

In English:

MerMay is a drawing challenge where you draw a mermaid every day in May. I've never participated before because I'm usually very busy at this time of the year and want to save my energy for October's challenges. Also, drawing this many mermaids is not my cup of... seawater...?
Since corona killed all my plans I wanted to give it a go though.
My partner wrote me a short story which I'm now trying to illustrate chapter by chapter. It feels much nicer than just following a prompt list and drawing random mermaids in different poses.

I'm posting these illustrations along with the story to my Instagram every other day. 
I'm so happy that I've managed to keep on schedule for these past 4 drawings, and I'm hoping to keep it up with the same skill level till the end of the month.

Comments

  1. On ne kyllä hienoja taas! Erityisesti tykkään tuosta viimeisestä, jossa näkyy miten valo siivilöityy veden pinnalta pohjalle asti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti. :) Harmittaa vaan kun päivän aikana ei oikein jaksa panostaa kuvaan enempää. Mutta ompahan jotain tekemistä.

      Delete

Post a Comment