DIY: Halloween plates

Turha niistä kauhuteemaisista käyttötavaroista on haaveilla näköjään. Halloweenkamat ovat tänä vuonna hiipineet kauppoihin jo hyvissä ajoin, mikä on ihanaa, mutta keskittyvät edelleen pääasiassa lasten juhlakoristeisiin ja naamiaisrojuun. En jää kuitenkaan rypemään pettymyksessäni ja kiukuttele tyhmille sisäänostajille enää. Ihan turhaa, sillä ei ne tämmöistä pientä ihmistä kuuntele. Ellei sitten linkkarissa...

No, eniveis, kohdennan energiani kiukuttelun sijaan johonkin rakentavaan ja käytän viimein hyödyksi monen vuoden aikana kertyneitä tuunaustaitoja, eli teen siis itse, niinkuin kunnon gotit ennenmuinoin. Ideana olisi siis tehdä ainakin koristetyynynpäällisiä, pyyhkeitä ja astioita.


Astiatuunausta varten ostin Wennströmmiltä keramiikkatusseja, joita ei tarvitse polttaa, sillä muutoin kaiken tuunattavan olisi oltava uuninkestävää. Ostin 2 mustaa, 2 valkoista ja yhden hopeisen, jotta sain minimitilausmäärän täyteen. Astioiksi valikoitui Kiertsiltä pari lautasta ja Tigerista tarjoilutaso.

Pyyhkäisin lautaset alkuun desinfioitiaineella (Neo-Amisept) ja pumppasin kynän lautasta vasten talouspaperi välissä. Tarjoilutason alatasoon piirsin hämähäkinseitin ja ylätasoon hämähäkkejä hopeisella tussilla, sillä lautasen reunat ja varret olivat hopeiset. Lautasiin piirsin kolme lepakkoa kuhunkin.


Tussi kuivuu kosketuskuivaksi muutamassa minuutissa. Käyttökuivaksi sen annetaan kuivua 48 tuntia. Tussien levittyvyys on melko hyvä, kunhan muistaa pumpata lisää väriä kärkeen välillä. Ei kauhean usein tosin, sillä muuten sitä voi tulla liikaa. Virheitä voi poistaa desinfiointiaineeseen kastetulla pumpulipuikolla ainakin 10 minuutin sisällä piirtämisestä. Pitää kokeilla jossain vaiheessa lähteekö väri myös sen 48 tunnin jälkeen.

Suositukset muuten Wennströmmille ainakin tämän tilauksen perusteella. Varsmistin Facebookin kautta, että eiväthän tussit tarvitse polttoa ja sain vastauksen heti. Kysäisin myös, koska valkoisia on tulossa lisää, sillä ne olivat verkkokaupasta loppu, ja ystävällinen aspa löysi messuylijäämien seasta muutaman, jonka lisäsivät verkkokauppaan samantien. Tilaus tuli nopeasti ja sain kaupanpäällisiksi oranssin värinapin, joka vähän niinkun pakottaa minut ottamaan osaa Inktoberiin, vaikka olin sitä mieltä, että tänä vuonna  jää väliin. Mihin muuhunkaan oranssia käyttäisin? Ehkäpä siis muutama kuva edes. Pientä miinusta tosin 20 euron minimitilauksesta, törkeistä posteista (jotka ovat pohjimmiltaan ihan meidän postilaitoksen vika) ja hieman vajavaisista tuotekuvauksista. :)

Jossain vaiheessa haluan vielä tuunata muutaman kahvikupin, kunhan tulee vastaan joitakin hyviä. Päivittelen siinä vaiheessa viimeistään, miten hyvin tussit kestävät kulutusta, desinfiointiaineita ja pesua, sekä minkälaista jälkeä valkoisesta tulee. Vielä ei ollut mitään, mihin valkoista olisin halunnut kokeilla. 


In English:

It's apparently pointless to even dream about useful Halloween stuff around here, and by useful I mean like towels, plates, pillowcases, table cloths, mugs, basically anything that is not just disposable party or kids stuff. I can either keep complaining or finally make some use of the DIY skills that I've acquired through the years. I chose the latter and decided to decorate some plates at first. I'm planning on making some hand towels and pillow cases later on too.
For my first DIY I bought cold ceramic paint pens in black, silver and white from Wennström, two plates from a flea market and a cake stand from Flying Tiger Copenhagen. On the plates I drew bats and on the lower level of the cake stand I drew spiderweb and on the upper some spiders.
These paints dry pretty fast. They're touch dry in a couple of minutes, and should be dishwasher resistant in 48 hours. No owen needed.
Wennström also send me an orange watercolour when I ordered the pens, so I might have to take part in Inktober even though I kinda had already decided not to.

Comments

  1. Noista tuli kyllä aivan ihania! Toivottavasti kestää hyvin käytössä :)

    Harmi kun halloween-tuotteiden tarjonta ei ole vieläkään ihan kohdillaan Suomessa. Aikataulun aikaistumisesta toki iso plussa, mutta kurjaa kun suurin osa tarjonnasta on sitä samaa juhlakrääsää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivotaan että kestää! Tämä nimittäin oli niin helppoa, että olisi kiva tehdä lisää juttuja. En ole vielä kerennyt pesemäänkään näitä.

      Eipä täälä saa laadukkaasti ja monipuolisesti muuta kuin joulujuttuja. :D Hirveän ärsyttävää.

      Delete

Post a Comment