DIY: Halloween pillow cases

Olisin halunnut itse tehdä Halloweenteemaisia koristetyynynpäällisiä kun valmiita, tähän vaativaan makuun sopivia, tyynyjäkään ei oikein löydy. H&M:llä ja Prismassa törmäsin kivoihin kuvioihin tummalla pohjalla, mutta koska kuviossa oli kultaista passasin ne. #värirajoittunut


Olen kiertänyt jo kuukauden ajan aina ohimennen muutaman eri Eurokankaan palalaarin toivoen löytäväni halloween aiheisia printtikankaita – turhaan. Parina aiempana vuotena on onnistanut, mutta yleensä nämäkin löydökset ovat olleet hirveän lapsellisia tai värikkäitä, eivätkä näin ollen ole useinkaan tarttuneet matkaan. En silti ole kehdannut valittaa, koska syy on ollut ihan oman rajoittuneen makuni. Unelmissa olisi löytää jotain Beetlejuice teemaista, vanhoja kauhuleffahahmoja, kummituksia, kissa silhuetteja, lepakoita tai ei aiheella niin väliä kunhan on pääasiassa yksinkertaista ja "eleganttia" sekä mielellään mustavalkoista tai harmaata. Metrikankaissakaan ei ollut kuin naamiaistasoista glitteröivää hämähäkinverkkokuvioista tylliä, joka ei ihan inspiroinut. Olisi edes ollut (joustotonta) pitsiä.


Tigerin kummituskassit kuitenkin herättivät idean. Ne ovat passelin kokoiset pieniin lässähtäneisiin 40x40 tyynyihini. Normaalisti vetoketjullisia tyynyjä ommellessa ompelen vetoketjun ensin ja sitten vasta sivut, mutta koska sivut olivat jo kiinni ja saumatut (vau!), en jaksanut lähteä purkamaankaan. Tämän DIY:n hintakaan ei päätä huimannut: vetoketjut maksoivat yhteensä 3,90€ ja kassit 4€, eli yksi tyynynpäällinen kustansi vaan 3,95€.


Jos haluat matkia ideaa, muttet tarvitse vaihdettavaa päällistä ja vetoketjun ompelu kuulostaa liian työläältä, voit myös täyttää kassin suoraan vanulla ja ommella/harsia/liimata aukinaisen sivun kiinni. Me hukuttaisiin tyynyihin, jos tekisin itse näin. :D Ollaan jo sillä rajalla.


Mitä tykkäätte?


In English:

I was supposed to make Halloween themed pillow cases from scratch because there are none at the stores, but our main fabric store didn't have anything related to the theme except really cheap and shiny spider web tulle, which I didn't like at all. But then I stumbled upon some ghost printed tote bags at Flying Tiger Copenhagen and they were the perfect size for my flattened out 40x40 pillows. I bought couple, sew the zippers and that's it. Cheap and easy. Each pillow cost me only 3,95€. Normally sewing pillowcases with zipper I would have sewn the zipper first and then the sides, but the sides had nice and finished seams so it seemed stupid to take them apart.
What do you think?

Comments

  1. Ihania kummituksia! 😊👻 Yleensä halloweenin aikaan on hyvä shoppailla sisustuskamaa, mutta jotenkin tänä vuonna ei ole tuntunut olevan kauheasti halloweenasioita myynnissä. 😕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo näin mäkin olen yrittäny, mutta tää vuosi on ollu kyllä tosi surkee valikoimaltaan. Muutaman kivan onnistuin Jotexilta nappaamaan.

      Delete
  2. this pillow case looks amazing *-*

    ReplyDelete

Post a Comment