Internet ja uudet kanssakäymisen säännöt

Onko joku joskus kuullut puhuttavan nettietiketistä? Ai on vai? No hyvä, nyt, unohtakaa se. Pisteitä saa nykyään siitä, kuka keksii loukkaantua ensin ja oma sananvapaus antaa luvan olla ihmissaasta.


Uudet säännöt:

1. Saa olla ääliö ja sanoa kaiken mitä sylki suuhun tuo, koska:

a.) sananvapaus

b.) mitäs laitoit internettiin

c.) tää on vaan mun mielipide

Ihan hyvää hyvyyttän ne kaikkien kaikki kirjoitusvirheet, vatsamakkarat, taidonpuutteet, finnit, vinot hampaat on pakko huomauttaa toiselle. Jos se vaikka ei itse ole huomannut. Olisihan se nyt kauheaa jos läski ei älyäisi olevansa läski! Ja kyllä mun sananvapauteen kuuluu sanoa, että musta toi toinen on ruma.

*Esimerkki* (Esimerkin parhaat palat löytyy kommenttiosiosta)


2. Kopioi netistä löytämiä kuvia ja laita ne omalle sometilille sniikisti jonkun kivan (mieluiten jonkun muun kirjoittaman) ajatelman kanssa. 

Kun hei kaikki muutkin tekee tätä! En väittäny että se on mun, joten mitään pahaa ei tapahtunu! Kuvien varastaminen ei ole rikos, koska mitäs laitoit nettiin. Ihan sama mitä tekijänoikeuslaissa sanotaan.  

Muista kans croppaa kaikki maholliset watermarkit pois. Mitäs laitto sen silleen, että sen saa helposti pois.

*Klikkaa tästä esimerkilliseen tapaukseen*


3. Ymmärretään kaikki tahallaan väärin ja pahoitetaan mieli kaikesta. Rasismi, seksismi ja muut-loukkaavat-asiat -tutka vaan päälle ja social justice warrior pisteitä keräämään! 

Siis mitäh, syylistetään uhria taas kun kerrotaan, että ei kannata lähettää alastonkuviaan ihan kelle vaan?! Miksi ette maininneet että kuvien levitys on rikos! 

Ai puhutaan taas naisten kokemasta vääryydestä! Entäs me miehet!?

Keskustelukulttuuri on kuollut. Netissä keskustelu ei enää mene niin, että toinen tekisi virheen, siitä kerrottaisiin nätisti ja tämä myöntäisi tehneensä väärin. Pakotetaan kaikki vaan pyytämään anteeksi kuviteltua loukkausta! Minä kun nyt mieleni niin pahoitin. 

*Klikkaa tästä esimerkilliseen tapaukseen*


4. #cancelculture!!!

Jos kohta 3 on tapahtunut ja toinen ei vaan millään v*ttu tajua! Sen sijaan, että yritettäisiin kouluttaa ihmisiä olemaan järkeviä, hyökätään näitä kohtaan ja yritetään tuhota näiden opiskelu, työnteko ja ties mitä, niin pienistä kuin suuristakin virheistä, koska maailmassa on tilaa vaan fiksuille samanmielisille ihmisille. Kukaan ei voi kehittyä paremmaksi ihmiseksi ja yksikin virhe on sosiaalinen ja mielellään vielä taloudellinen itsemurha. 

*Esimerkki*

*Surullinen esimerkki*


5. Pelasta oma nahka äläkä ikinä myönnä olevasi väärässä!

Jos itse joudut tällaisen paskan uhriksi niin pelastussuunnitelmana toimii huutaminen, isoon ääneen uhriutuminen ja kaikkien haukkuminen! Toinen vaihtoehto, tai jos edellinen ei tuota tulosta, on kaikkien blokkaaminen ja tilien piilottaminen. Jos muut ei nää kiusaajapaskiaisten kommentteja niin olet turvassa.

*Esimerkki metodista 1*

*Esimerkki metodista 1 + 2* (Vaatii jäsenyyttä fb-ryhmään Goottiotukset ja muut möröt K-18)


Extra: Loukkaannu ennenkuin kukaan sanoo edes yhtään mitään.

Ai ei kelpaa mun ohjeistus?! Mitäs oot siinä inisemässä! Pakko ei oo lukee jos ei kelpaa.


Ja jos jollekin ei ollut selvää, niin pakollinen disclamer: tämä teksti on täys sarkasmia. Toivon jokaiselta kohtaamaltani netinkäyttäjältä kohteliasta käytöstä – olettaa en tosin valitettavasti voi. ♥


Comments

  1. On niin surullista ja ahdistavaa, miten moni ihminen toimii jolakin tai kaikilla listaamillasi tavoilla. 😔 Ja on tosi surullista, että tällainen häiriökäyttätyminen ja oman pahan olon purkaminen muihin aiheuttaa sitten sitä, että ihmiset eivät enää uskalla laittaa asioita nettiin. Mäkin mietin useamman kerran, halaunko aloittaa blogissa kirjoittamaan polyamoriasta, sillä siihen voi tulla erinäisiä voimakkaita reaktioita.

    Kuplautumisesta puhutaan yleensä pahana asiana, mutta joskus se voi olla hyvääkin: kun olen blogannut ja lukenut blogeja alternativeaiheista, blogeissa on ollut todella mukavaa ja kannustavaa keskustelua. Se on ollut oma onnellinen kuplansa. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kyllä surullista, miten surkea olo ihmisillä selkeästi on. Kaikenlaista paskaa voi saada niskaan vaikkei edes käsittelisikään herkkiä aiheita.

      Onneksi Suomen alternativekansa on suhteellisen draamatonta. Muusta blogimaailmasta ei samaa voi sanoa kun on hieman sivusta katsellut menoa.

      Musta toi polyamorian käsittely on ihan fiksu veto. Sulla on kuitenkin yhteisö tukena, jos joku nyt päätyisikin ottamaan silmätikuksi tms. Tekee ihmisille kuitenkin hyvää altistua erilaiselle ajattelulle ja tavoille välillä.

      Delete
  2. Ihmisten käytöstavat netissa on ihan järkyttävät, ja se mietityttää usein muakin. Sanavapaus kun ei tarkoita sitä, että voi laukoa mitä tahansa rasistista, homofobista tai vihapuheen kriteerit täyttävää paskaa, vaan sanomisistaan on kannettava vastuu.

    Mua myös ihmetyttää se, että blokkauskulttuuri ei ole hyväksyttävämpi nykyisin. Mulla blokkausnappi on tosi herkkä. Jos joku tulee mulle aukomaan päätään niin, että selvästi tavoitteena on vaan saada mut pahoittamaan mieleni, blokkaan tyypin muutamassa sekunnissa. Netissä pyörii ihme trolleja, joiden elämän suurin tarkoitus on aiheuttaa paheksuntaa, riitaa ja mielipahaa netissä. Ehkä joskus mulkkujen blokkaaminen normalisoituu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toisaalta ihmiset myös loukkaantuvat asioista, joiden ei ollut ns tarkoitus olla loukkaavia homoja ym ryhmiä kohtaan. Ei voida vielä olettaa, että kaikki ymmärtävät tekevänsä mitään väärää, sillä maailma nyt on mitä on, ja näiden ihmisten nurkkaan ajaminen ei edistä asiaa yhtään. Kts 4. kohdan ensimmäinen esimerkki. Tämäkin kyseinen mies varmaan olisi hyötynyt kunnon keskustelusta aiheeseen liittyen, enemmän kuin kurssilta pois potkimisesta. Mutta kyllä! Sananvapaus ei tarkoita sitä, että ihan kaikkea kannattaa huudella ilman, että asioista ottaa selvää, varsinkin jos tietää, että se loukkaa jotakuta.

      Blokkaaminen on ihan hyvä oman mielenterveyden ja järjen kannalta. :) Tahallista loukkaamista ei kenenkään pitäisi joutua sietämään ja trollien ruokkiminen ei auta mitään.

      Delete
  3. Poistin Twitterin ihan sen takia, että se oli niin negatiivinen paikka. Tuntui, että ihan sama mitä joku sinne postasi, niin kommenttikenttä oli niin täynnä vihaa ja solvauksia. Minne ihmisten empatiakyky ja käytöstavat ovat kadonneet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samaa joutuu kyllä ihmettelemään näin korona-aikaan välillä ihan kadulla ja kaupassakin. Käytöstavat eivät tunnu olevan muodissa.
      Oon kuullu Twitteristä just kaikkee tommosta ja sen takia en sinne oo ikinä päätynyt edes. Yritin jotain kurssia varten, mutta koska en halunnu antaa numeroani niin Twitter päätti samantien että oon trolli ja blokkas mut :'D

      Delete

Post a Comment