Joulu 2020

Taas kerran on joulu ohi. Yhtään korttia en jaksanut lähettää, sillä en halunnut mennä ostamaan postimerkkejä, enkä ottanut Roottorista uutta kuvaakaan tälle vuodelle. Koristelin hieman viimevuonna otettua kuvaa ja postasin sitä sitten kaikkialle. Ensivuonna olisi tarkoitus taas ryhdistäytyä tässäkin asiassa. 

Vietettiin joulu koronasta huolimatta porukoilla. Oltiin varatoimenpiteenä pistetty sali tauolle ja vähennetty ylimääräinen talon ulkopuolinen elämä vielä pienempään pari viikkoa ennen joulua. Porukat kuskasivat meidät eestaas, eli julkisissa altistuminen matkustaessakin oli minimoitu. Tosin ikuinen niiskuttamiseni herätti hieman huomiota. Kaikki ovat nyt tosi varpaillaan aiheesta ja minä sitämyöten tosi tietoinen, mikä lisää niiskutusta entisestään. Pitää kai jossain vaiheessa mennä tutkituttamaan onko kyse vasomotorisesta vai idiopaattisesta nuhasta vaiko polyypeista. Tosin veikkaan, että lääkärit kirjoittavat vaan allergia, koska kärsin siitäkin ja ne haluavat aina mennä sieltä, mistä aita on matalin, potilaan mielipiteestä huolimatta. Tällä kertaa tosin oikea kuusi saattoi myös olla syynä nenäni hieman aggressiivisemmalle reagoinnille. Oliko se sitten allergiaa vai vasomotorista, en tiedä. Illasta se alkoi helpottaa itsekseen ja oli aamulla taas pahempi. Aamun syy tosin oli samassa huoneessa yön olleet takkapuut eikä se kuusi.

Hämeessä oli jonkin verran lunta. Ei mitään sellaista kuin lapsena. Ihan kivaa vaihtelua tähän mustaan, vaikka en tosin itse sitä ikävöi muista kuin luonnon tilaan liittyvistä syistä.

Rengossa autoin äitiä laittamaan keittiöön lisäpöydän ja kattamaan pöydät. Sitten sain hetken istahtaa ja syödä myöhäisen aamupalani, joka koostui sekametelisoppasta ja puurosta. Sisko lämmitti saunan, jossa sitten kävin Taan ja siskon pojan kanssa, joka tosin viihtyi lauteilla vaan yhden löylyn verran. Kun vanhempi sisko perheineen pääsi paikalle niin päästiin syömään, jonka jälkeen availtiin lahjoja. Voitte varmaan arvata miten hektistä kolmen pienen pojan kanssa tuokin toimitus oli.

Meitäkin lahjottiin tänä vuonna ihmeen paljon. Kaikki lahjat olivat mieluisia. Huvitutti vaan se salmiakin määrä, jonka manasin laittamalla Facebookiin toiveen suklaattomuudesta.

Muutama aiemmin saatu tai paikkansa löytänyt lahja puuttuu kuvasta. ♥

Jos housut tippuivat ennen joulua päältä, niin nyt siitä ei taas ole huolta. Tuli siis syötyä kunnolla. Tein kotiin viemisiksi piparkakkumokkapaloja, joiden maku muistuttaa raakaa piparkakkutaikinaa. Itse en niitä siis suostunut montaakaan syömään. Olisin halunnut koristella ne jotenkin jouluisesti, mutta minulta ei löydy kuin halloween strösseleitä, joten pääkalloilla mentiin. Olisin halunnut myös leipoa juustokakun, mutta en jaksanut. Taa vei mallasleivän, jota oli leiponut vähän kaikille lahjaksi.

Käytiin vielä ostamassa oma kinkku kun päästiin kotiin, sillä saatiin rääppiäislaatikoita mukaan ja meillä oli pakkasessa yksi Taan tekemä bataattilaatikko. Haluan vielä tehdä satsin riisipuuroa ja sekametelisoppaa, ettei niitä ehdi tulla ikävä ennen ensivuotta. Syömispolitiikkaa vaikeuttaa vaan nyt äkillinen mikron hajoaminen. Onneksi ruoan voi lämmittää uunissa ja pannulla, vaikka tosin hieman pidempäänhän siinä aina sitten kestää. Puuro tosin täytyy kyllä tehdä annoksina.

Käytin myös hyväkseni kinkunhakureissua ja ostin Clasulta isolla alella mahtavan joulukoristekirkon. Olin katsellut sitä jo ennen joulua tuunausmielessä, mutta en halunnut ostaa tuunattavaksi 60e maksavaa asiaa. Alle 20e hintaan (liikkeessä halvempi + opiskelija-ale) voin sitä hieman tuhota paremmilla mielillä. Idena oli muuttaa se joksikin halloweeniin sopivammaksi. Päivittelen myöhemmin mikä sen kohtaloksi tulee.

Miten teillä sujui joulu? Oliko poikkeusolojärjestelyt vai samalla kaavalla kuin ennenkin?

Comments

  1. Kuulostaa tosi mukavalta ja leppoisalta joululta! Mua alkoi heti houkuttamaan nuo piparkakkumokkapalat, kivaa, että laitoit linkin reseptiin. 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli ihan rentoa. Taalla tosin ehkä ei niinkään kun lapset roikku sen kimpussa.
      Ja ohje toimii myös puolella rasvan määrällä :D Nimimerkillä sulatin ajatuksissani liian vähän.

      Delete
  2. Oi onks toi lahjakuvassa oleva neulottu kummitusjuttu säärystimet vai mikä? Näyttää niin söpöltä! Ja Star Wars sukat vau. :0 <3 Kiva kun pääsit perheen kanssa joulua viettämään!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli kyllä tarpeen päästä täältä pois ja nähdä muitakin ihmisiä! ♥
      Toi kummitusjuttu on muhvi. Kivempi viittojen kanssa kun tumput. :) Taa saa aina tommosii kuvioituja villasukkia ja oon vähän kade.

      Delete

Post a Comment