DIY: laatikko


Tuntuu vähän tyhmältä kertoa laatikon tuunausprojektista, kun laatikon lähtötilaa ei älynnyt taltioida. Lainasinkin siis muutamaa kuvaa netistä. Välivaiheista otetut kuvatkin ovat insta story -laatuista kamaa, mutta toivottavasti kestätte.

Löysin laatikon kirpparilta kohtuu hintaan ja sen sisälokerikot inspiroivat minua. Hioin laatikon muiden projektien ohessa, mutta tämän jälkeen laatikko pyöri nurkissa koskemattomana muutaman vuoden, sillä en vaan millään keksinyt, mitä sille haluan tehdä. Kunnes eräänä päivänä kaivelin Taan tavaroita ja älysin, ettei hänen koruilleen, taskuliinoilleen yms. ole mitään järkevää säilytysratkaisua. Ne oli sulottu DC-Fixillä päälystettyyn pahvilaatikkoon, joka sekään ei ollut mikään rumin rakennelma, muttei kyllä kauniiksikaan voinut kehua.

Projekti alkoi sisäkannessa olleen samettipintaisen logopaperin poistamisella ja valitettavasti en vaan saanut välikköjä toimimaan, joten nekin piti purkaa pois. Otin toisesta ostamastani laatikosta saranat ja kiinnitysmekanismin ja vaihdoin ne tähän.  Sitten poltin kanteen kuvion ja pinnoitin kannen kuvion ympäriltä Osmo Colorin värillisellä puuvahalla, joka on jokaisen penninsä väärtiä ja riittää pitkälle. Tämän jälkeen liimasin sisäkanteen ja pohjaan palan nahkaa, mokkapuoli ylöspäin. Nahka oli huonekaluliikkeestä tulleesta näytepalakoosteesta, jonka ostin kirpparilta myös aikoja sitten halvalla. Viimesilauksena liimasin laatikon alle huopatassut, ihan vaan koska voin ja niitä oli ylimääräisenä. Pieni asia, mutta vaikuttaa laatikon tuntuun kun sen iskee takaisin paikalleen hyllylle.


Laatikosta tuli tosi kiva. Uhosin, että jos joskus erotaan, niin Taa saa sitten itse keksiä itselleen korulippaan jostain, sillä minä otan tuon mukaani. Onnistuisivatpa kaikki projektit yhtä hyvin. Eihän se siis täydellinen ole, mutta onneksi en ole perfektionisti.

Comments

Post a Comment